Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Sahovici 1924. godine
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari citalaca
Molimo Vas da procitate pravilnik o postavljanju komentara
GLUMICA MIRJANA KARANOVIĆ LOBIRA ZA SRBE
Autor: Anes Džunuzović
Objavljeno: 14. May 2010. 20:05:33
Postavljanje komentara na priloge je trenutno suspendovano.elifa (2010-05-21 11:43:30)
Hvala ti kahvopija na savjetu . Ali ako se ne založimo za ujedinjenje muslimana uopšte , onda se nemožemo dogovoriti ni sa ovim dugima .O kalifatu nema ni pomena niti na tome radim .Kuća se pravi s temelja a nikako od krova na dolje .
Za muslimane Avganistana i drugdje koji se bore između sebe , krivi su diktatori i sluge onih što ih tlače .Ako pogledaš Irak od svih onih navodnih samoubilačkih akcija 99% odradili su psi rata koje plaća CIA -e . Medijska blokada ne dozvoljava
odbranu i sve ide jednosmernom ulicom kako bi ostala slika da se muslimani ubijaju međusobno .
Pogledaj ovdje u Evropi ! Mi smo napadnuti a nijedna novina ili TV ne želi da čuje naše mišljenje . Za tu priliku oni peru ruke sa Kurdima koji se predstavljaju kao iranski ,irački muslimani .
Ako u Njemačkoj Kurda _Jezid iz tradicionalnih razloga usmrti svoju kćer niko ne kaže da je on Kurda već Turčin , zato što dolazi iz Turske , ali ako neki musliman rani nekoga ili ukrade oni naglase da je on musliman , pa još kažu da on djeluje po zakonu vjere i počnu citirati Kuran "ubijte nevjernike gdje ih god stignete" . A ne daju nikome objasniti zašto je nastao taj Ajet , kada i iz kojih razloga je to rečeno , A ni Kurda joji se predstavlja kao musliman to ne zna .Dakle nije problem u meni ili nekom drugom muslimanu , problem je što oni sve muslimane tretiraju na isti način . Tako smo mi htjeli ne htjeli uvučeni u nešto što nema veze sa našom kulturom ili vjerom. Zbog toga je ponekad nužno iznijeti činjenice na vidjelo , kako bi one druge pozvali na raspravu i dijalog , jer nema ništa gore od ćutnje . Onda smo tek izgubili .

kAHFOPIJA (2010-05-21 06:27:18)
Do sada je bilo puno odlicnih Elifinih clanaka.
Ja jedino misli da Elifa ne bi trebalo da trosi snagu i vreme na
razresavanje problema odnosa sveta prema islamu u globalu nego da se skoncetrise na Bosnjake.

Ako se pogleda malo istorija naci ce se veliki broj pokolja medju muslimanima. naprimer i u istocnom i zapadnom pakistanu su Sunni cak vecina stanovnika imaju slicno etnicko poreklo, pa je bilo na stotine hilljada mrtvih. jedinstvena Islamska drzava ili kafifat je veca utopija od komunizma, i nece se nikad dogoditi, zato se treba okrenuti politici i nalazenju puteva za opstanak zajedno sa ostalim svetom.