Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari citalaca
Molimo Vas da procitate pravilnik o postavljanju komentara
SANDŽAK, BOSNA I BOŠNJACI
Autor: Enver Ćorović, dip.ing.
Objavljeno: 29. September 2010. 03:09:36
Postavljanje komentara na priloge je trenutno suspendovano.kAHFOPIJA (2010-10-01 01:12:53)
U prilogu su date prave teme za razmisljanje.
jedino mi se ne svidja kad se krene u nauku.
Autor se nije bavi statistikom pa daje izjave kao

"O ovome svjedoče i najnovija istraživanja radena u Švajcarskom institutu za DNK u Ženevi stanovnika Bosne, gdje je ilirski etnoelement zastupljen sa 40% čak veći nego i samih Albanaca. Rezultati švajcarske »Igneae« su egzatni i novijeg su datuma."

Nikakve tu exzatnosti nema, takvi podaci se mogu predstaviti kako ko hoce.

Bosnjaci su bosnjaci po svojoj jedistvenoj kulturnoj i istorijskoj bascini kaoja je stvarana sto autor kaze 400+500 godina. Nikakve tu nema genetike. Ljudi su se mesali hiljadama godina i ne postoje vise ciste rase. Ja bar nevidim neku razliku izmedju Bosnjaka, Hrvata i Srba u Bosni bar po izgledu. Ko vidi ne proba da objasni, kakva je razlika.

huso75000 (2010-09-30 14:15:48)
Dobar prilog. Ovakvih priloga treba vise za Bosnjake iz Bosne koji su jos sreddstvo SH jugoideoloske manipulacije :ONI jos zive u bratstvu i jedinstvu nacionalno neobrazovani. Oni jos pisu i obrazuju bosnjacku omladinu po titovim jugoideoloskim programima.Oni bosnjacku omladinu nisu u stanju historijski opismeniti.Treba uci u programe osnovnih pa i srednjih skola pa vidjeti koliki je to anacionalni hedonizam ili mozda neobrazovanost.Nadam se novim snagama koje ce znati sta je bosnjanska sta bosanska akademija.Bosnjacka djeca ne znaju da im komsijska djeca rade po skolskim programima po kojima su vrsene agresije i genocidi na njihovim djedovima i ocevima.Treba cistiti korov unutar vlastitih redova.Bosnjaci moraju imati svoju akademiju ili vijece staraca u suprotnom to je izgubljen narod u nestajanju.Vecina Bosnjaka i danas ne vidi svojim ocima i ne cuje svojim usima.Nazalost Sandzaklije Bosnjaci su se kasno probudili upravo bez nepostojanja BOŠNJAČKE MATICE. Zalosno je stanje da su Bosnjaci van Bosne pai u Sandžaku ostavljeni sami sebi nesto bosnjackom izdajom nesto nacionalnom nedozreloscu.Mi smo jaki kada nam sunarodnike nase komsije dovedu do potoka i pobiju kao stoku.Mi smo narod bez pamcenja.
MS autoru.