Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari citalaca
Molimo Vas da procitate pravilnik o postavljanju komentara
ADVOKATSKA KANCELARIJA ALMIR HOT - ZA IMIGRACIONA I KRIMINALNA PRAVA
Autor: B.net
Objavljeno: 02. August 2013. 01:08:11
Postavljanje komentara na priloge je trenutno suspendovano.AidaIdaAida (2015-06-13 12:13:29)
SREĆAN I HAIRLI RAD!AMIN!

KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Švajcarska bi trebala da tuži Vladu Srbije zbog neozbiljnosti i zloupotrebe potjernica u cilju ispunjavanja nekih svojih interesa i kršenja ljudskih prava žrtava genocida u kojem je učestvovala. U ovom slučaju je Švajcarska nezakonito uhapsila Nasera Orića koji bi tužbom mogao to dokazati i onda se možda otvori put i da se pred Švajcaskim pravosudnim organima pokrene i tužba za agresiju i genocid u cijeloj BiH.Vlada Srbije koja je učestvovala u agresiji i genocidu proganja žrtvu i to pravda time što će u Savjetu bezbjednosti da se razgovara o genocidu u kojem je učestvovala i koji je presuđen u Haškom sudu.
Šešelj, koji je osudio zločin u Srebrenici,bi mogao da progovori sve što zna o tim zločinima i izabere ljudski put pokajanja.Da izvede pred Sud one za koje je kazao da su odgovorni kao i on a pokrivaju najviše funkcije u Srbiji a time imaju imunitet. Ako želi da se ponaša po mafijaškom pravilu, da treba štititi zločince,onda neće progovoriti i neće otvoriti oči narodu Srbije i kazati narodu istinu o onome što je njegova vlast radila a što nije u interesu ni naroda ni države Srbije. Ako je stvarno bolestan, pred njim su dva izbora.Skrivanje zločina i zločinaca ili oslobađanje naroda Srbije od zločinaca i laži radi bolje budućnosti i napretka Srbije. Ako je počeo da vjeruje u Boga onda vjeruje i u Njegov sud i taj sud mu treba biti najbitniji i moliti Boga da mu oprosti.Uopšte nije važno što će reći ljudi ali što će Bog presuditi važno je za svakoga.On može da kaže narodu Srbije istinu i uputi ga drugim putem a može da i on laže narod i ostavi ga u zabludi da ga uvijek vlast porobljava i skriva se iza njega i države.Sve zbog straha od istorije kakvu bi mogli napisati protiv njega oni koji su moćni jer imaju vlast u Srbiji.
On treba da dokaže da ih se ne plaši i da kaže istinu o njima.Pa da ih narod zbaci i napiše pravu istoriju. Ili može da se plaši od njih a ne od Boga i Njegovog suda.Vidjećemo što će izabrati.