Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari citalaca
Molimo Vas da procitate pravilnik o postavljanju komentara
SLUČAJ ČIKIĆ: CRNOGORSKI REŽIM 23 GODINE PROVODI NAJBRUTALNIJI GENOCID U KONTINUITETU
Autor: Aldina Kardum
Objavljeno: 25. December 2013. 16:12:18
Postavljanje komentara na priloge je trenutno suspendovano.Munir Mujezinovic (2013-12-25 23:33:13)
Hoće li Bošnjaci u Crnoj Gori konačno postati ljudi, mislim na one Bošnjake koji devetnaest godina ne vide što im se radi sa njihovim sunarodnicima Bosnjacima... Cjela grupa ktivista jedne partije hapsena i progonjena,samo zato što su pokušali biti sastavni dio crnogorske "demokratije", sve su ih ti monstrumi u vlasi C.G., preko monstruma u istragi i policiji patili, ponižavali, mučili, na kraju podmičivali dok su ih ušutkali(čitaj, slomili). Ostao jedan uspravan, lome ga i zadnjih šest godina posebnim metodama(dzalat tuži žrtvu), sudskim roćištima svaki mjesec jedna rasprava, šezdeset i dva ročišta a presude nejma... Hej ljudi, Bošnjaci a presude nejma. Znat li?.

Pamet da mu razvuku, da bez novca ostane da se Ibrahim Čikić preda, da popusti katilima i prizna nepravdu. Neće, neće Ibrahim popustiti i priznati nepravdu, taman da svi i Bosnjaci i Crnogorci to priznaju, on neće jer on je Ibrahom a ko ne zna kakvu poruku ime njegovo nosi, neka zna da je mnogo nezna.

Nije Ibrahim u ovome sam, dušmani moraju znati! Iskreni i pošteni i Bošnjaci i nebosnjaci su sa Ibrahimom a to samo po sebi ima išaret pobjede pravde nad nepravdom.

Ako katili misle da nećemo pravdu doćekati zajedno sa Ibrahimom Čikićem, varaju se, hočemo, dočekat će mo, in sha Allah jer mi znamo koliko je naša vjera u pravdu jaka a katili znaju koliko je njihova nepravda u slaboj vjeri!?

Zato, Ibrahime, naprijed, gore ćelo, do pobjede, ne do pobjede do smrti, nego do pobjede prije smrti, ako Bog daa, da ostane vremena in sha Allah poslije i za malo uživanja u plodovima pobjede nakon ove tvoje i naše duge, nepravedne i teške borbe.

Sve za pravdu!