Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari citalaca
Molimo Vas da procitate pravilnik o postavljanju komentara
STRANI AGENTI PROTIV ALISPAHIĆA I MEHONIĆA
Autor: B.net
Objavljeno: 22. February 2014. 18:02:59
Postavljanje komentara na priloge je trenutno suspendovano.aleksa (2014-02-24 13:46:07)
ISTINA je samo ISTINA:slijedi-
"HULIGANIMA" U CAST!

Pise: Dr. Emir Suljagic

U svijetu u kojem oni žive Esed Radeljaš je ugledni gradanin. Radnici „Feroelektra“ ne gladuju i nisu na ivici kolektivnog nervnog sloma. „Hidrogradnja“ je i dalje firma koja je izgradila pola Bliskog istoka. Pravna država ima samo jedan problem: skupinu huligana koja je zapalila nekoliko zastora u Predsjedništvu BiH i stoga ce im slomiti kicmu. Naocigled i za nauk narodu ciju su volju izražavali upadajuci i u zgradu Vlade Kantona Sarajevo i u Predsjedništvo, federalni MUP je protiv dvadesetak mladica podnio prijave za terorizam.

Niko se u ovoj zemlji nije borio za zidove i zgrade – krv se proljevala za to što one znace. Zgrada Predsjedništva BiH danas više ne znaci nikome ništa, osim ljudima koji u njoj dobijaju previsoke plate. Za mladice koji su je u prošli petak napali, u njoj stanuje nepravda koja je njihove roditelje svela na prosjacki štap, dok je svojim suprugama poklanjala cijele bolnice. Znate kako znam: tako što sam i poslije 1995. znao biti gladan, tako što sam do 2001. znao jesti jednom dnevno. I znam kakav prezir prema vlasti izaziva glad.

Nadam se da ce Dragan Lukac da se sjeti odluke da skupinu navijaca optuži za terorizam kada na izborima u oktobru SDA bude otpuhana i dodu novi šefovi. I kada ih iduci put narod, ne navijaci nego njihovi roditelji i svi mi zajedno budemo ganjali onom zaobilaznicom na kojoj fali tri centimetra asfalta, valjda ce se tada sjetiti odluke da lome kicmu djeci koja su se na jedno popodne pobunila u ime svih nas.

I nemoj da se pravimo budale: ovo je politicka odluka, jer je Lukac nezavisan taman onoliko koliko je nezavisan i njegov nominalni šef Predrag Kurteš. I niti jedan ne postoje izvan licne volje onih koji trenutno upravljaju njihovim strankama. Ovo je dakle, poslije svega što se dogodilo, i još uvijek se dogada odluka koju su donijeli Izetbegovic i Lagumdžija: da nakon što nikad ništa, nijednu muku, nisu podijelili sa ovim narodom, nakon što nam dvadeset godina guraju šake u oko i sipaju sol na sve rane i ne daju da zarastu, da nas još jednom, na kraju, dok ležimo na zemlji, isprebijani, kao u “Dervišu i smrti” – popišaju.

Oni koji vjeruju da su ove optužbe rezultat nezavisne pravosudne akcije, jer je tobože zgrada Predsjedništva simbol države treba da imaju jednu stvar na umu: svako od preduzeca koje su uništili Izetbegovicevi i Lagumdžijini prijatelji – ukljucujuci i onoga kojeg sada optužuju za nerede koji su se srucili na njihove glave – je veci simbol državnosti jer je svako stavljalo hljeb na sto u hiljadama porodica. Sve što su dotakli je nestalo ili nestaje. Pedeset godina pregalaštva cijelog naroda su uništili za manje od dvije decenije. Zgazili, zatrli, sahranili. I sada još hoce da kriminaliziraju naše pravo da se protiv toga pobunimo. Gladni narodi ne prave države. Gladni narodi nestaju.

Za one koji nisu bili na Skenderiji prošlog petka, da kažem: sretao sam ratne vojne invalide koji za razliku od udomljenih šefova borackih udruženja gladuju; šehidsku djecu koja za razliku od Emine Ganic nemaju planove i ambicije; radnike Hidrogradnje na kojima se vidi da gladuju. I znate šta im je jedino bilo zajednicko: to što su navijali za „huligane“ i govorili „Tako je, j….e im mater!“

A „plenumaši“: prvo što su „plenumaši“ založili su mladici koji su im omogucili da preko noci i na ravnoj nozi pregovaraju sa vlastima. Zato, na kraju, ako ima iko ko se slaže da prije navijaca koji su napali zgrade Kantona i Predsjedništva tužitelji i sudije koje vec dvije decenije postavlja vlast trebaju krivicno goniti one koji su uništili našu ekonomiju, pozivam da zajedno pomognemo ovim mladicima, da ucinimo nešto i ne stojimo skrštenih ruku dok vlast lomi ruke onima koji su za razliku od nas imali hrabrosti da progovore u naše ime. Jer, oni su taj dan bili casniji dio naše zemlje.

(Oslobodenje)

obala11 (2014-02-23 13:27:49)
Allahu dž.š. zahvala što ja dao da se istina o dušmanskim namjerama uvijek razotkrije. Zahvalnost autoru teksta, podržati svoga, a ukazati na ove druge, to je vrijedno djelo. A On najbolje zna.
A "poljakinja" neće nikad nestati, malo para i eto ti "poljakinje". Treba se čuvati i ukazivati na one koji su napisali i dali joj u ruke transparent kojim oni, za naše dobro, nas uče ko smo mi "prije svaga". Misija će im, ako Bog da, biti sve teža. Na njihovu žalost svakog dana rađaju se novi mali Bošnjaci i Bošnjakinje, prije svega.

bitumen60 (2014-02-22 23:48:47)
Lozme palme

Autor daje velki znacaj toj poljakinji.

Nije ona nikakav spijun, njoj samo fali malo pameti