Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Jubilej
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari citalaca
Molimo Vas da procitate pravilnik o postavljanju komentara
U PETAK U PRIJEDORU PROMOCIJA KNJIGE “HAVA MAJKA PRIJEDORČANKA” – AUTOR ADMIR MUHIĆ
Autor: B.net
Objavljeno: 06. August 2014. 19:08:49
Postavljanje komentara na priloge je trenutno suspendovano.Aida... (2017-03-21 06:21:41)
Baš je situacija teške jer nijedna strana neće da popusti a majkama je zdravlje sve više ugroženo.Vlada do smatra kao ucjenjivanje i ne želi da neko pomisli da je slaba i da podliježe ucjenama.Zdravstveno stanje majki svakim danom je sve ugroženije.Vlada mora da popusti što prije jer je njena odgovrnost u pitanju. Iz ovoga će korist izvući oni koji se plaše hapšenja za terorizam i koji ispred sebe stavljaju narod navodno za dobro naroda.Njima odgovara da ne daj Bože neka majka izgubi život. Onda će moći da sprovde ogromnu kampanju i da morališu i govore o humanosti,oni koji podržavaju devedesete i nikad se nijesu ogradili od toga perioda a podržavaju i Rusiju koja je Siriju skoro očistila od njenog naroda i djece koja su završila u vodama dok su bježala i tražila spas. Iako je napala Ukrajinu koja je kažu isto pravoslavna zemlja i poubijala joj mnogo mladih vojnika,sinova nekih majki.A ne može biti dobar čovjek onaj ko ubije čovjeka ko god bio i izda ljudskost i ne može mu se vjerovati. Onome ko podržava masovnog ubicu i ne osuđuje genocide i ratne zločine.Nijesu se pojavili pred Sinđelićem kojemu su imali što da kažu rekoše.Problem je u tome što se ni neće pojaviti nikad nego pobjeći kao Marović.Odnijeti sav novac koji imaju po ruskim i srbijanskim bankama koji je uzet od siromašnog ruskog i srpskog naroda. Ako policija bude htjela da ih hapsi imaće sukob sa ruskim specijalcima kojih ima u Mitropoliji i plaćenicima ID-a koji su tamo. Tako je mitropolit izvukao i Marovića i dogovorio to kad mu je došao u zatvor. Oni su jaki i organizovani pa nedostupni pravosuđu koje blate i vidimo napadaju na sudije i tužicou prijete. Ovo je alarmantno stanje. Zato Vlada mora odmah da učini sve da se majke povuku jer ako se ne daj Bože kojoj nešto desi ovi će imati razlog da napadnu Crnu Goru i onda će reći da su to uradili radi majke. Kao što su napali BiH radi svata.I sve što su ridili time pravdali. Ima tamo mnogo nabijenih emocija i mnogo gnjeva i mržnje u nezadovoljnom narodu koji ne može sad da misli nego smatra da je vlast za sve ovo kriva a ako bude rata zaboraviće se na sve. Izgubiće se i smisao majčinstva ako budu ubijana nečija djeca.Vidjeli smo kako je to bili u Hrvatskoj,BiH gdje su majke gubile djecu svih uzrasta. Bilo dok su se igrala ili šetala na korzou,ili su bili na braniku domovine.Majka Hava Prijedorčanaka izgubila je šestoricu svojih sinova i muža a bilo je još majki Hava u BiH.Ne daj Bože da to što smo gledali doživimo sad ovdje a isto nam se piše. Ne znaju za bratstvo oni koji su ubijali ljude i djecu,silovali djecu,žene i muškarce i koji su izdali humanost i muževnost. Taj ko to uradi više nije čovjek i sve što kaže je lažno. Koliko puta se citira mudrac koji kaže "U pamet se braćo Crnogorci" a ja ću reći u pamet se braćo ljudi!"Ovi koji su po Hrvatskoj i BiH i Kosovu ubijali u ovom i prošlom ratu su isti oni koji su kod nas sve to radili od mnogo ranije.Imali smo tenkove oko Cetinja.
znam (2014-08-07 13:56:11)
Hava Majka Prijedorka sa svojih šest gazija su simbol BiH, simbol junaštva Bošnjaka, njihovog postojanja i neuništivosti. Oni su poruka i dokaz svim zoločincima da se mane fašizma i namjeraaaa genocida nad Bošnjacima i uništenja BiH. Hava je ne samo majka svojih gazija neko svih Bošnjaka diljem svijeta.
Kulenovićeva majka Hanifa opjevana kao Majka Knježopolja i njeni sinovi Mlađan, Srđan... i ..... ostali si zauvijek naša zabluda....
Hava je naša Heroina, naša Majka... njeni sinovi.... su naša braća, naši heroji....
Pero se Autoru pozlatilo, vrijeme je da nemamo više Kulenovića....