Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari citalaca
Molimo Vas da procitate pravilnik o postavljanju komentara
SDU BIH: UKOLIKO TRAMP DOĐE NA POZICIJU PREDSJEDNKA SAD-A, DANI MIRA U SVIJETU ODBROJANI
Autor: B.net
Objavljeno: 13. September 2016. 16:09:03
Postavljanje komentara na priloge je trenutno suspendovano.AidaIdaAida (2016-11-06 12:35:06)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Ovi predsjednički izbori u SAD-u su drugačiji od drugih jer se konačno sad vidi položaj žena u svijetu.Narod bira na jednoj strani između čovjeka koji živi u zabludi i realne žene.On smatra da je mlad i zato ima mladu ženu koja je slikana onako kako on vidi žene.Stariji je od protivkandidatkinje a ponaša se kao da je mnogo mlađi i vrijeđa joj godine. Vrijeđa ga činjenica da je neka žena drugačija i da želi dokazati da je najbolje za sve da su polovi ravnopravni i da su supružnici međusobno poštovani partneri. Da žena može da vrijedno i pošteno radi,skromno da se oblači i da ima brilijantni um koji je potreban da bi ona uspjela da se izbori za ravnopravan status prvo u svojoj porodici pa i šire. On vrijeđa sve žene kojih ima više od muškaraca. One koje poštuju sebe neće glasati za njega kao ni muškarci koji poštuju svoje majke,sestre,žene,kćerke,unuke, rođake.Više nego ikad do sad vidi se stanje ženskih prava u svijetu. Svijet je podijeljen na one koji poštuju žene kao ljudska bića jer su i sami ljudi i one kojima su žene samo objekti za nagonske potrebe.

AidaIdaAida (2016-11-01 07:26:57)
KANCELARIJE SAVJETA EVROPE I EVROPSKE UNIJE, TE AMBASADA SAD-A U PODGORICI

DAME I GOSPODO,

Kolika je Putinova mržnja prema uspješnim ženama vidi se u Trampovoj kampanji u trci za Bijelu Kuću. On neće da prizna poraz od žene koja se bori i koja radi pošteno.Koja je dobra majka i odana supruga koju je muž prevario a ona mu ostala odana. Što pokazuje njenu snagu. Tramp,Putin i ostali iz te grupe muškaraca koji ne trpe ravnopravnost polova niti rasa jer žele da imaju uvijek potčinjene osobe koje će tretirati da su nižeg staleža od njih i da su im sluge i robovi. On ne može da se pomiri sa činjenicom da će ga pobijediti žena i kaže da neće priznati poraz jer je to šok koji ne može da prebrodi njegova sujeta.To su osobe koje ne priznaju lojalnu konkrenciju i koje igraju uvijek koristeći silu i prevare.Ta ljutnja i mržnja se najbolje pokazuju u ovoj kampanji koja je do sad nezapamćena. Toliko mržnje prema uspješnoj ženi kojoj ne mogu naći ništa ružno pa izmišljaju e-mailove. FBI je sproveo istragu i prekinuo a oni je i dalje obnavljaju jer nemaju ništa protiv nje a jakom kampanjom i napadima mogu stvoriti atmosferu kao da je to neki prekršaj a nije. Putin ne želi da izgubi na ovim izborima i to još od žene bivšeg predjednika SAD-a. Kako sam čula Putin skriva svoju ženu a žena bivšeg predjednika SAD-a će postati prva predsjednica Države. On bi više volio da na tom mjestu bude neko ko će biti nesposoban i ko će trebati da ga on vodi. Putin se plaši Klintonove i zato joj se ovoliko suprostavlja. Sposobnija je od njega i opasna na tom mjestu. Takvi muškarci su sujetni i ne mogu da trpe ravnopravnost žena. Onaj ko je pametan se bori za ravnopravnost žena,jer žena koja je poštovana i koja ima iste prilike i uslove kao muškarac za uspjeh je i poštena partnerica i prijateljica i neće izdati muža.
Zato Islam savjetuje ravnopravnost polova za dobro svijeta.Da imaju iste uslove za uspjeh i doprinos dobru čovječanstva. Žena može da radi ako joj se pruži prilika. Ropstvo se mora ukinuti.