Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari citalaca
Molimo Vas da procitate pravilnik o postavljanju komentara
UPOZORENJE BH I BOŠNJAČKIM INSTITUCIJAMA: SPRIJEČITI EMISARE I FAŠISTE KOJI VRŠLJAJU PO BIH, SARAJEVU...
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 09. May 2017. 20:05:01
Postavljanje komentara na priloge je trenutno suspendovano.Aida... (2017-05-10 10:50:22)
SVE PRATITI ŠTO SE DEŠAVA.

Zbog sistema u kojem živimo i nepovjerenja koje je opravdano,te ogromnog broja pogibija u saobraćaju stalno,policija će morati da preduzima sve rigorznije mjere radi zaštite građana i da se ne ponavljaju tragedije na cestama i prugama.Jer će uvijek krivica biti na vlastima i policiji. Tako da su sad nakon brojnih udesa sa smrtnim ishodima se sjetili obavezno vezivanje putnika na svim sjedištima u vozilu i posebno za djecu.Naravno da će ovo koštati vozače jer nema vozila koji imaju pojaseve na svim sjedištima.Pa je to mjesto za korupciju.Jer će neko promovisati nekoga i taj će dobiti posao kao ono s kutijom hitne pomoći u vozilu.Ova akcija će trajati jedno vrijeme i neće biti saobraćajnih udesa a onda će se zaboraviti na ovo i opet se dešavati isto uz sve sumnje,sve dok ne dođe do promjena u sistemu.Sad pošto nije bitno ništašto kaže putin i nejgovi plaćenici kod nas to neće ugroziti sistem.Ali kad u vlasti međusobno počnu da progovaraju o svemu,to će biti nešto drugo.
Moraće se promijeniti svi umiješani u sve što se dešavalo i dovesti čisti ljudi.

Aida... (2017-05-10 07:20:58)
Sistem mora da se prilagođava ljudskim karakteristikama i da ispunjava sve potrebe svih vrsta ljudi.Skandinavski sistemi su približni tim savršenim sistemima,Monako isto ima takav sistem.Što se ogleda u efikasnoj policiji koja brzo rješava sva krivična djela i pronalazi počinioce. Zato njima ne trebaju privatni zaštitari.Jer je policija toliko jaka da štiti svakog pojedinca.Svaki pojedinac je bogat pa može da plaća za jačanje policije.Vidjeli smo kako su brzo uhapsili organizovane pljačkaše u vrlo kratkom roku. Sistem mora da bude uređen po mejri svakog pojedinca i da se nema prostora ni vremena za udruživanja po zlu.Pa će biti bezbjedan i iznutra a kad je iznutra bezbjedan onda je i spolja. Jer onda Putin mora takve sisteme direktno da napadne a to je već agresija koja je vidljiva.Kao u Ukrajini kojoj je uzeo dio teritorije a nije odgovarao. To pokazuje slabosti ruskog sistema jer napada jer se plaši onih sličnih njemu koje okuplja da mu služe kako ga ne bi napali. Tako uplaši ljude i niko sem islamista mu se ne bi mogao suprostaviti.Jer oni se ne plaše smrti pa se sjetio da ih okupi i da rade za njega i tako je nastala ID.Koja na loš put zavodi one koji tamo ne bi smjeli biti. Jedino oni bi mu se mogli suprostaviti a SAD im ne može vjerovati jer ih Putin okrenuo protiv SAD-a kampanjom da sve što je on uradio da je kriva SAD koje je bogata zemlja i radna. SAD čuva svoje ljude i to Putin koristi. Sad je pročitan. Moraće da plati odštetu i Siriji i Ukrajini,Balkanu. Ne znam koga će Tramp da postavi za direktora FBI-a.Kad se sakupe svi dokazi o krivici Putina u svim kriznim područjima i haosu radi pljačke,on će morati da plati odštetu a svi koji sarađuju sa njim su dovoljno sumnjivi.Jer sa njim niko ne sarađuje radi dobra nego radi kriminala i pljačke.
Aida... (2017-05-10 06:43:17)
OVO JE TAČNO I HRABRO!TREBA SE ZAHVALITI ONOME KO SE ODVAŽIO DA OVO KAŽE I TREBA GA ZAŠTITI.

Putin je htio da izazove rat između Irana i Saudijske Arabije i da ih opljačka kao sve islamske zemlje pune nafte i bogatstva.Onda napadne bogatu Zapadnu Evropu i optuži islamiste koji su samo obični kriminalci koji pljačkaju za njega i tako Zapad viče islamski terorizam a njemu sve olakšava.On se bogati kao i ostali milijarderi u Rusiji a narod gladuje i porobljen bez slobode. Svakoga koga je napao i izazivajući sukobe napao je zbog nekog bogatstva i pljačke. Tako da svaka zemlja treba da raskine sve ugovore sa Rusijom i da niko ne sarađuje sa njima.Jer onaj ko sarađuje dokazuje da je korumpiran i da je u toj kriminalno terorističkoj organizaciji. Otuda u Hrvatskoj Agrokor i cijelom regionu. Moraju raskinuti sve ugovore sa Rusijom i ove zemlje koje su legalne da se međusobno pomažu i da nadopunjuju gubitke sa toga tržišta. Moraju policije da gone kriminalce i teroriste koji zarađuju novac Putinu i da hvataju korumpirane političare a to su svi koji sarađuju sa Rusijom u bilo kom obliku. Krivi su za terorističke napade u svim zemljama. Kad Putin bude izolovan povući će se.Jer to što nije izveo avione na nebo znači da su stari i pitanje je dana kad će pasti.Kao što prodaju civilne avione siromašnim zemljama koji su stari i padaju. Niko ne smije od njih kupovati avione ni oružje jer je staro. Policije moraju da istražuju ovaj slučaj kao kriminal i terorizam i da sakupe dokaze i optuže Putina za sve što je uradio radi pljačke. Hrvatska i BiH su bogate zemlje čim ih je napao ali mu okupirani dio u BiH koristi za šverc droge,oružja,trafiking,pljačke. Ako policije budu radile svoj posao i sve koji sarađuju sa Putinom uhapsili jer su oni vođe kriminalnih grupa u svojim zemljama koje izazivaiju terorističke napade. Tada Putin neće imati novca osim od afričkih zemalja gdje krade dijamante i izaziva zločine korstieći Boko haram. Znači policije legalnih sistema moraju da sarađuju i hapse kriminalce i teroriste i tako ih spriječe da bogate Putina pa će ovaj pasti.Narod će ga zbaciti jer ga neće glasati.Neće imati para za kupovinu glasova a neće moći ni da plaća korumpirane političare,službenike države i zato će izgubiti vlast. Izgubiće pravo veta u Savjetu bezbjednosti i OUN-u i stanje u tim organizacijama će se promijeniti.

Aida... (2017-05-10 05:36:00)
OVO UPOZORENJE SE OZBILJNO MORA RAZMATRATI I RIJEŠITI OVAJ PROBLEM,TE PRATITI U KONTINUITETU I ŠIRITI DALJE.

Za paradu u Moskvi su sklanjali oblake ali ih nijesu rastjerali jer nijesu imali što da pokažu i plašili su se da im neko ne obori avione.To se može zaključiti iz svega što je kazano na ovom skupu.Jer nije tačno da Rusija ne napada druge,niti je tačno da baštini antifašizam.Niti je tačno da će se ponositi stari partizani ako su stvarno bili u onom ratu u borbi za slobodu od nacizma. Stiđeće se tajno jer javno ne smiju. Pa pošto nije istina da je Rusija miroljubiva a vidi se ta miroljubivost u Siriji najbolje ,Ukrajini,Gruziji, na Balkanu.Pošto sve lažu,onda lažu i da su jaki.Svjetske policije hapse kriminalce i teroriste pa im ne mogu donositi plijen od kojega se Putin bogatio.Sankcije su.Znači da ne mogu da prate modernu tehnologiju,dok SAD stalno ulaže u naoružanje baš zbog ovakvih kao što je Putin. Što bi da izazivaju ratove i pljačkaju napadnute narode.Pa onda da ih mire kad ih opljačkaju i im umjetnička i kulturna dobra i prodaju na crno.Zbog toga SAD mora najviše da ulaže u razvoj Vojske.Da nije tako manje bi ulagali u razvoj oružja i taj novac bi koristio za otvaranje novih radnih mjesta i povećanje standarda građana.Trampova reakcija je to pokazala jer traži da se vojna industrija još brže razvija.Uvijek imaju novije oružje.Jer imaju pravni sistem i moraju puno da rade.Ali im oružje treba jer postoji Putin koji gleda kako da ih opljačka.Bio se ponadao da će Trampa pretvoriti u svog piona i da mu on da američko oružje.Nije bilo duha na toj paradi jer je bilo puno laži. Dok za razliku od Putina Kim Džong Un je čestitao Makronu pobjedu na Izborima.To je korak prema Zapadu i treba ga pozdraviti.Jer Kim ne izaziva sukobe u svijetu kao Putin.Naslijedio je taj sistem u kojem vlada i treba mu podrška da popravlja stanje.Raketama prkosi jer misli da Zapad jedva čeka da ga smijeni jer je diktator naslijeđene diktature.Treba mu dokazati da ako želi promjene i razvoj svoje zemlje imaće podršku.Može se Sjeverna Koreja koja živi u jednom duhu tako i odvesti naprijed.On vjeruje Makronu pa novi francuski predsjednik treba da bude posrednik u pregovorima između Zapada i Sjeverne Koreje.Kim zna da prepozna vrijednosti i Francuska treba da bude ponosna što je on prepoznao njihovog predsjednika kao takvog.