Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
DOMOVINA TE ZOVE!
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English  |  Prijava/ Registracija

Kolumne

TRAŽI SE NOVI HITLER
Autor: Elifa Kriještorac
Objavljeno: 19. December 2009. 18:12:04
Elifa KRIJEŠTORAC: Hitler je kažu u jednom razgovoru sa svojim prvim generalom Braunom bio zgrožen podmuklošću tadašnjih Židova, kada je saznao da Cionisti šuruju sa Britancima obećavajući im pomoć u slučaju napada Hitlerove vojske, i kako su se Palestinci svakako borili protiv Britanaca učinilo se da to i nije loš plan. Možda će neka nova historija koja se bude pisala dokazati i to - da su Jevreji koji su spaljeni u Aušvicu platili cijenu te podmuklosti, od koje se i jedan zločinac kakav je Hitler morao zgroziti, i odlučiti se na potpuno smaknuće svih evropskih Židova. Možda!
Svijet je podijeljen na četiri pola: Jug, Sjever, Istok i Zapad. Za istočne zemlje se kaže da su zemlje Orijenta. Japan je zemlja izlazećeg sunca, a Zapad poznat kao zemlje zalazećeg sunca. Njemci kažu Abendland ili Okcident.
Iz historije znamo i pamtimo dakako da je svo zlo dolazilo upravo iz zemalja zalazećeg sunca. Kršćanska krvava inkvizicija, Prvi i Drugi svjetski rat, Hirošima i Nagasaki, palestinska Nakba koja još traje, Irak, Avganistan i na kraju genocidna agresija na Bosnu i Hercegovinu.
No, nekako početkom trećeg milenijuma zemlje zalazećeg sunca počele su tonuti u potpuni mrak.
....Ja sam im nudio svjetlost, ali oni su više voljeli mrak – tužio je Poslanik Isaa a.s., i to osta zapisano u biblijskoj Psalmi. Danas se taj mrak prepoznaje, po navodnim, mirovnim trupama, po unutrašnjoj sigurnosti, po njihovoj borbi protiv (opet navodnog) terorizma, ali danas umjesto Vijetnama, Kambodže, Rusije, Japana i drugih kršćanskih zemalja, do zuba naoružani i u mirovnjake preobučene osvajače srećemo samo u islamskim zemljama. Zašto?
Poslije toliko vjekova iza kojih je ostala ispisana najkrvavija historija od kako čovječanstvo postoji poslije moralnog i duhovnog pada kršćanstva, naročito od Drugog svjetskog rata pa nadalje, na Zapadu se pojavila nova k(h)ršćansko-judejska vjera!
Zamislite koliko se za tu novu vjeru borilo i koliko je truda uloženo u tu miroljubivu simbiozu, da bi se nakon 2000 godina rodila ta vjera. A i jest bilo dosadno bez nje.
Zato se poželjelo ljudskog goriva i loživa, poželjelo se vatre, poželjelo se progona vještica; sada su one sa mahramama na glavi, hvatanje bradatih demona. I sada u ime te nove vjere krenulo se u hajku na muslimane i Islam. Islam je reklo bi se tek nedavno otkriven. Nakon 1431. godina svjetla koje je pronosio Istokom to svjetlo se zadnjih decenija počelo širiti i kroz mračni Zapad. I desilo se što je moralo biti - narod mraka pod pogledom u to svjetlo prvi put otkri svu svoju bijedu moralnog i duhovnog pada koje mu je donijela moderna civilizacija. Preobrazba se desila na mnogim primjerima. U skrušenom pogledu muslimanke na ulici, dok druge stoje polugole na trotoarima, nudeći svoje tijelo za par maraka, ili kada se musliman vrati s posla pa zasjedne za sofru sa svojom djecom da večera ili ruča, dok drugi ulaze u hladne domove i otvaraju konzerve ili pozivaju pizza–taxi, i dok musliman sa svojom ženom odlazi u šetnju, u posjetu rodbini ili sa djecom u park, dotle se drugi dopisuju cjeduljama “otišla sam, otišao sam ... izbaci smeće” ili “pozovi instalatera” što je samo izreka za još jednu bračnu prevaru, odlazak u noćni bar ili pijanku do kasno u noć, s društvom ili bez njega. Ta muslimanska djeca, oslobođena straha i tereta, nedodirnuta porocima i opasnošću od izopačene rodbine, zaštićena i kada ne postigne željene rezultate, uvijek dobrodošla u roditeljsko gnijezdo, kao ptice koje nastavljaju održati svoju vrstu, sve to je bilo nepoznato ali se nije imalo gdje vidjeti dok muslimani nisu počeli naseljavati mračni Zapad.
Ima jedna dobra rečenica (za koju naravno ne mogu tvrditi da je 100% tačna, jer sam je čula od jednog katoličkog službenika), a koju je pred smrt izgovorio poljski papa Pavao II. Naime ležeći na samrtnoj odori požalio se Bišofu koji mu je čitao absoluciju, rekavši mu:
- Moj me je Gospodar ostavio na cjedilu. Ja sam se nadao Isusovom povratku, a sada ostavljam Svetu stolicu DARVINU. Zbog toga ne umirem sretan već opterećen.
Dakle, nakon 2000 godina kršćansko–judejske ljubavi i bratstva (koje ironije!) sada, kada je svijetlo Islama zadrlo u svaki kutak mraka, i kada su mase pohrlile ka tom svijetlu slobode i blagodara, svijetlu duhovnog uzvišenja i ljubavi za koje nisu znali ni da postoji, mračna “elita” se uznemirila, a pogotovu izrabljivači radne snage, čiji robovi pribjegoše Islamu kako bi uživali prava i slobode koje do tada nisu imali. U Njemačkoj je samo u Hanoveru prošle godine Islam primilo oko 16.000 kršćana raznih konfesija. Neki od njih su danas imami i ugledni alimi u tamošnjim džamijama.
No, odnekud je trebalo početi gasiti to svijetlo, ali odakle? Onda se krvoločni manijak Bush sjetio, da bi samo navodni teroristički napad mogao biti taj glavni šalter, da se svjetlo počne gasiti, pa da ponovo zavladaju mrak i ropstvo. Uz moralni pad dođe i ropstvo jer se nema vremena razmišljati svojom glavom. Tehnika je ta koja je zamijenila majku, oca, prirodu. Sve se dakle pretvorilo u mehaniku. Mozak je pun surogata prividne sreće, plastičnih snova i nedodirljivih nadanja. A onda odnekud dođe taj musliman koji razmišlja dušom.
- Ne boj se dok si uz mene – poručio je Allah dželašanuhu svakom vjerniku muslimanu, i zaista mi smo danas živi svjedoci tih uputa i Božije pomoći koja nije izostala u Avganistanu, Iraku i svugdje gdje se nasrnulo na Allahove vjernike. Dakle, sva sila i moderna tehnika, svi združeni zločinci, Britanije, USA, Njemačke, Francuske i njihovi pomagači, pa čak i izdaja nekih muslimanskih murtada, nije mogla da pobijedi muslimane pa ni njihovoj novorođenoj braći CIONA nije uspjelo da zatru palestinski narod. Zato se postavilo pitanje: ŠTA SADA URADITI? Pogani CELOT se sjetio jedne davne izdaje i potvore kojom su prije 2000 godina ugasili svjetlo Isaa a.s. pa su predložili:
- Proglasit ćemo iranskog predsjednika za novog Hitlera, a onom mrtvom pridodat ćemo muftiju jeruzalemskog, tako da ne bude zabune.

Njemci će biti srećni što će sa muslimanima podijeliti odgovornost za krvave Hitlerove zločine, a Cionisti će nesmetano moći ostvariti san da zauzmu Damaskus.
Sa Amerikancima ćemo porobiti Iran i druge islamske države i srećno živjeti u tom novom luciferskom trojstvu. Da li će? Pitam se i slabo vjerujem u taj Plan.

Jer ono što slabo ko zna je - da postoje dokumenti pronađeni u arhivama koje su zaplijenili ruski i američki saveznici pri oslobađanju Berlina, u kojima stoji - kako su Cionisti sarađivali sa Hitlerom i pomagali mu oko protjerivanja Jevreja, samo da bi konačno stvorili svoju naciju osvajanjem Palestine. To nije tajna i ta dokumenta postoje - kako su mnogi Cionisti pomagali čak da se nabave kamioni za transport Jevreja iz Varšavskog geta u Aušvic. Postoji i dokument kojeg je potpisao lično Hitler gdje se on složio da Jevreji nasele Palestinu i radi toga poslao Generala Eihmanna (kasnije najtraženijeg zločinca koji je uhapšen 1964. u Argentini i pogubljen u Tel –Avivu) da u Palestini ispita tržište jer su Cionisti obećali da će kupovati njemačku a ne britansku robu.

Da ga ne bi mučili Eihmann je pred samo izvršenje smrtne presude morao potpisati izjavu o navodnoj suradnji sa Muftijom Jeruzalemskim, tvrdeći da je u Palestini boravio na poziv Muftije, a ne Cionista.

Kada je Muftija Jeruzalemski saznao za posjetu Eihmana on se odlučio otići na razgovor sa Hitlerom. Bojao se da će Cionisti ugroziti Palestinski Pokret, a oni su to jedva dočekali i odmah poslije snimka Muftije i Hitlera, snabdjeli svoje agente muslimanskim uniformama koji su u Palestini pred fotografima salutirali Hitlerov pozdrav, objavivši kasnije te fotografije cijelom svijetu i tvrdeći da su se Muftija i Palestinski narod stavili u službu Hitlerove Njemačke.
Bila je to kobna greška, koju Muftija nije smio učiniti, ali, zar postoji danas ijedan državnik koji može potvrditi da se Čerčil, Staljin, i drugi nisu sastajali sa Hitlerom, kako bi s njim pregovarali?

Međutim, Hitler je započeo rat sa Rusijom i više nije imao vremena baviti se Palestinom jer je znao da, dok je god jake Rusije ne može se sam dokopati Orijenta i nafte a da Rusi nešto ne preduzmu.
Hitler je kažu u jednom razgovoru sa svojim prvim generalom Braunom bio zgrožen podmuklošću tadašnjih Židova, kada je saznao da Cionisti šuruju sa Britancima obećavajući im pomoć u slučaju napada Hitlerove vojske, i kako su se Palestinci svakako borili protiv Britanaca učinilo se da to i nije loš plan. Možda će neka nova historija koja se bude pisala dokazati i to - da su Jevreji koji su spaljeni u Aušvicu platili cijenu te podmuklosti, od koje se i jedan zločinac kakav je Hitler morao zgroziti, i odlučiti se na potpuno smaknuće svih evropskih Židova. Možda!

Zbog toga se u javnosti ne prestaje sa satanizacijom muslimana. ZLOČIN NAD MUSLIMANOM, već se zakonski legalizuje i postaje judejsko-kršćanska. Za početak je stavljena zabrana na gradnju minareta. Sutra će zabraniti džamije, a prekosutra i vjeru. Zakoni se mijenjaju preko noći, i ponovo se vodi debata kako definisati ljudska prava, bez muslimana. Sve to je neshvatljivo za muslimane koji razmišljaju dušom, jer ko razmišlja dušom on vjeruje u ono dobro u čovjeku. Zato se niko još ne usuđuje biti drzak i reći: „NE MOŽE TO TAKO!“
I dok zapadni mediji stiliziraju Muftiju kao navodnog Hitlerovog pomagača u smaknuću Jevreja, od muslimana se prave stari NACISTI, koji su izbjegli kaznu i koje treba kazniti.
„Islam je fašizam“ - poručuju nam sa svih strana judejsko –kršćanjski lažnjaci i da bi tuširali svoje namjere govore nam:

„Ako muslimani u Evropi hoće praviti džamije onda se treba postaviti pitanje da li je dozvoljeno praviti crkve u Saudijskoj Arabiji i u Turskoj?“ – uzvikuju parlamentarci fašističke CDU/CSU a ne kazuju nikome da u Saudijskoj Arabiji živi 99,9 % muslimana kao i u Turskoj, te da je uzaludno graditi crkve kada nema kršćana i kada i one što postoje zvrndaju prazne. Ne samo u islamskim zemljama nego i širom zapada.
A koliko zapadni narodi znaju o muslimanima govori podatak da je većina građana tih država tek nakon masakra u Srebrenici saznala da u bivšoj Jugoslaviji postoje muslimani, a kamo li da znaju da se u Saudijskoj Arabiji ili Turskoj broj kršćana može na prste izračunati.

Ne, oni to ne znaju. Kao što ne znaju da je Allah taj koji odlučuje ko će pobijediti a ko izgubiti ovu najnoviju bitku.Ostali prilozi:
» STAKLENI SLONČIĆI U BAŠČI HERCEGOVAČKOGA DIVA!
Mr. Milan Jovičić | 01. September 2014 16:55
» IZNEVJERENI EMANET NAŠIH NAJBOLJIH SINOVA
Armin Čusto, dipl.iur. | 01. September 2014 10:58
» BOŠNJACI U PRUSIJI
Sejfuddin Dizdarević | 31. August 2014 01:25
» KAKO PREVAZIĆI KRIZU
Hrustan Noćić | 30. August 2014 16:27
» MINUT DO SREĆE
Admir F. Beganović | 30. August 2014 00:37
» PRVI PUT KROZ SARAJEVSKI TUNEL SPASA
Harun Hodžić | 29. August 2014 11:44
» RASIM LJAJIĆ - BOŠNJAČKA ŠEHERZADA NA SRPSKOM DVORU
Aleksandar Apostolovski, Politika | 24. August 2014 11:07
» O PISMU BOŠNJAKA HITLERU I POVEZANOSTI DOBRIH GOTA I DOBRIH BOŠNJAKA
Dr. Bisera Suljić-Boškailo | 20. August 2014 21:15
» KAKO IZBROJITI KRVNA ZRNCA?
Muhamed Mahmutović | 20. August 2014 15:15
» DR. MUSTAFA CERIĆ – LIDER, DRŽAVNIK I ČOVJEK IZ NARODA
Mersada Nuruddina Agović | 20. August 2014 14:58
» DIVLJAŠTVO OGLEDALA
Admir F. Beganović | 20. August 2014 02:55
» ISKONSKA SVJETLOST U BOSANSKOJ TAMI
Nedžad Ćeman | 19. August 2014 13:30
» ZA SVOJE IZBORE ODGOVORNI SMO SAMI
Nevres Bošnjak | 18. August 2014 14:13
» KAJANOV GRAD VELIKE SVJETLOSTI
Emir Ramić | 15. August 2014 16:37
» LAŽ UBIJA LAŽLJIVCE
Avdo Metjahić | 15. August 2014 14:42
» KOME I ZAŠTO SMETA „BOŠNJAČKA TELEVIZIJA IGMAN“
Sead Zubanović | 12. August 2014 19:54
» PALESTINA – KRIK BEZ GLASA
Ibro Suhopoljac | 12. August 2014 16:54
Ostali prilozi istog autora:
» CRVENI BARON OSMAN DESTANOVIĆ
29. September 2012 22:02
» BROJ NIJE JEDNAKO TEŽINA
02. May 2012 04:11
» ZAŠTO SI UBIO, ARIDE?
22. January 2012 17:58
» JE LI ŽIV MUHAMED ATTA?
11. December 2011 10:47
» KO JE BOLESNIJI BOLESNIK
08. November 2011 13:12
» PAD KLEPTOKRATIJE
01. February 2011 21:20
» POD ZASTOROM DEMOKRACIJE
05. December 2010 10:00
» IZRAELSKI DRŽAVNI TEROR
05. June 2010 01:40
» ISLAM I TROGLAVA AŽDAHA
28. May 2010 15:51