Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
DOMOVINA TE ZOVE!
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English  |  Prijava/ Registracija

Vijesti

LJAJIĆ NIJE MOGAO UCIJENITI OCA ALI ZATO UCJENJUJE SANDŽAKLIJE DA PODRŽE ZUKORLIĆEVU KANDIDATURU ZA PREDSJEDNIKA
Autor: Mesihat.org
Objavljeno: 12. April 2012. 13:04:45
Izborni štab predsjedničkog kandidata Muftije Muamera ef. Zuokrlića zadovoljan je odzivom građana koji svojim potpisima podržavaju kandidaturu Muftije Muamera ef. Zukorlića za predsjednika Republike Srbije.

U toku današanjeg dana veći broj građana koji su podržali kandidaturu Muftije Zukorlića žalio se članovima Izbornog štaba na pritisak od strane državnih organa, odnosno funkiconera vladajuće koalicije u Novome Pazaru koju predevodi Ljajićeva SDP.


Otac Rasima Ljajića nakon što je potpisom podržao kandidaturu Zukorlića


U utorak je na Trgu „Gazi Isa-bega Ishakovića“ u Novom Pazaru svoj potpis za podršku Muftiji Muamer ef. Zukorliću, potpuno javno dao i otac Rasima Ljajića. Ovo potvrđuje da Rasim nije mogao ucijeniti a ni spriječiti svog oca, ali zato pokušava da ucjenjeje raznim postupcima Sandžaklije.

U selu Ivanča su partijski funkcioneri SDP-a obećavali zapošljenje jednom građaninu u lokalnoj samoupravi a kao protuuslugu su zahtijevali da im cijela mahala da na „čuvanje“ lične karte do ponedjeljka.

Drugi drastičan primjer predstavlja pritsak na građanina koji je dao potpis podrške predsjedničkom kandidatu Muftiji Zukorliću i ujedno konkurirao za posao u jednoj republičkoj instituciji. Njegovom ocu je rečeno da ga, ukoliko ne povuče potpis podrške Muftiji Zukorliću, nikada neće zaposliti ni u toj niti u bilo kojoj drugoj državnoj instituciji.

Danas u prijepodnevnim časovima na Trgu Gazi Isa-bega Ishakovića gdje se se prikupljaju potpisi za kandidaturu Muftije Zukorlića, kao i na platou ispred Gradske Uprave Novi Pazar, primjećeni su službenici PU Novi Pazar iz Sektora za privredni kriminal koji su ručnom kamerom snimali sve one koji su prilazili mjestu gdje su aktivisti Grupe građana i sudski ovjerivači radili na prikupljanju potpisa za kandidaturu Muftije Zukorlića.

Izborni štab konstantira da, uprokos navedenim i mnogim drugim vidovima pritisaka koje smo evidentirali, iz sahata u sahat se povećava broj građana koji sa svih strane dolaze da daju podršku predsjedničkom kandidatu Muftiji Zukorliću.

Izborni štab se zahvaljuje građanima na ovakvoj i podršci i stoji na raspolaganju i u zaštitu svima koji su podržali kandidaturu Muftije Zukorlića za predsjednika Srbije i garantira da će svi koji su bezuspješno pokušavali opstruirati prikupljanje potpisa za našeg predsjedničkog kandidata biti procesuirani.

Svi građani koji su na bilo koji način doživjeli pritisak zbog podrške Muftiji Zukorliću pozivaju se da se obrate Izbornome štabu.

Kako bi smo na vrijeme uspjeli prikupiti sve potpise još jednom pozivamo one koji nisu stigli do sada da daju podršku predsjedničkom kandidatu Muftiji Zukorliću to učine.Ostali prilozi:
» MUSLIMANI QUEENSLANDA (AUSTRALIA) KUPILI CRKVU
Safet Avdić | 27. August 2014 11:53
» DAN KUDSA (VIDEO)
B.net | 26. August 2014 02:20
» TIHIĆU UKLJUČEN PROGRAM REHABILITACIJE
Fena | 25. August 2014 11:01
» BIO JE NAŠ RATKO PEJANOVIĆ (1944-2013)
Mr. Milan Jovičić | 24. August 2014 10:26
Ostali prilozi istog autora: