Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Teme

Njegovom pobjedom na izbrima, pobjedili smo i mi!
DELIJA BALIDEMAJ, MANJINSKI KANDIDAT STRANKE ZELENIH ZA PARLAMENT OBERBAJERNA
Autor: Sahit Kandić
Objavljeno: 01. September 2013. 14:09:16

Delija Balidemaj, manjinski kandidat Stranke Zelenih u Parlament Oberbajerna

Bošnjaci.Net pozivaju svoje čitatelje i prijatelje sa pravom glasa u minhenskoj regiji, da svojim glasom podrže na izborima Deliju Balidemaj. Njegovom pobjedom na izbrima, pobjedili smo i mi!
Delija Balidemaj je rođen u plavskom naselju Martinoviće, gdje je završio osnovnu školu, a potom u Prištini srednju i studije na elektrotehničkom fakultetu gdje diplomira kao inžinjer. Inače, ovaj 46-ogodišnjak je sretno oženjen i otac dvoje djece. On već 15 godina živi u Njemačkoj, a toliko i radi u Departmanu za Obrazovanje pri istom Ministarstvu u Minhenu. Angažiran je i u brojnim zavičajnim udrugama i istaknuti je zastupnik interesa manjinskih zajednica kao i pokretač brojnih korisnih inicijativa poput dopunske nastave na maternjem jeziku za manjine, te brojnih drugih beneficija i u ostalim društvenim sferama. Svo vrijeme se nesebično zalagao pomažući svoj narod i zemljake prije svega u Bavarskoj a i šire u Njemačkoj. Njegov primarni cilj je bolja integracija stranaca, manjina i svih koji žive u Njemačkoj kako bi imali bolje životne uvjete, kompaktnije obrazovanje, širi socijalni i politički komfor, bolje poduzetničke i gospodarstvene uvjete, te efektivno očuvanje kulture i baštinjenje suvremenih civilizacijskih vrijednosti i posebnosti našeg naroda i svih manjinskih zajednica koje žive u Bavarskoj/Njemačkoj.

Više no ikad, naši zemljaci su složni, osposobljeni za sva profesionalna polja i spremni za ulazak u europsku familiju, ističe u svojoj viziji g-din Balidemaj, jer želi staviti k znanju svima da postoje jasne mogućnosti da snovi svih naših zemljaka postanu realnost, ali treba učiniti još jedan mali napor i to ostvarit, jer sva ova kvalifikovana omladina što živi i radi u Bavarskoj nesmije ostati van društvenih tokova i dnevnopolitičkih dešavanja. Zato, treba tražiti viša prava ne zaboravljajući ni mnoštvo obaveza koje nas također čekaju, u svojoj poruci glasačima samouvjereno zaključuje g-din Delija Balidemaj.

Snažno vjerujući u posvećenost g-dina Balidemaja, njegovo neumorno zalaganje, potporu njegovih suradnika a i njemačkih prijatelja, treba ga konkretno podržati kao kandidata Partije Zelenih u Parlamentu Oberbajerna, jer zaslužuje našu, bošnjačku, posebnu i maksimalnu pozornost kao i angažman cijele emigracije s’pravom glasa u zoni gdje on konkurira. Izbori će se održati 15. septembra 2013. god. i zato svi trebaju biti svjesni da njihovim glasom se daje šansa da g-din Delija Balidemaj dobije mogućnost za još više i bolje rezultate u korist sretnije budućnosti naše i drugih manjinskih zajednica u Njemačkoj.

Ovdje su podaci gdje se može informirat o njegovim aktivnostima: gruene-muenchen.de

Facebook: Deli Balidemaj

Bošnjaci.Net pozivaju svoje čitatelje i prijatelje sa pravom glasa u minhenskoj odnosno oberbajernskoj regiji, da svojim glasom podrže na izborima Deliju Balidemaj. Njegovom pobjedom na izbrima, pobjedili smo i mi!Ostali prilozi:
» OSKRNAVLJENI BAJRAM
Mirsada Bibić Šabotić | 22. May 2019 21:36
» ŠETNJA OD PLAVA KROZ VOJNO SELO, HAKANJE, BUDOVICE I ZAVRŠ
Ibrahim Husejnović | 17. April 2019 20:31
» NIKOM NEĆEMO DOZVOLITI DA MUTI BISTRE VODE BOSANSKE
Eset Muračević | 17. April 2019 16:03
» U BEČU OSNOVAN SAVEZ UDRUŽENJA "CONSILIUM BOSNIACUM" AUSTRIJE
Ramzija Kanurić-Oraščanin | 16. April 2019 20:43
» KULTURA SJEĆANJA KOD BOŠNJAKA
B.net | 09. April 2019 14:10
» BOŠNJAČKI MALIŠANI BOSNI S LJUBAVLJU
B.net | 04. March 2019 21:18
» SITI SVEGA ŠTO DRŽAVA NUDU, ODLAZE
Selvija Ferizović | 25. February 2019 19:48
Ostali prilozi istog autora:
» “ARMIJA SANDŽAKA” - NEKAD I SAD
29. September 2014 18:54