Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Pismo podrške: BKZ Belgium
SENADU HADŽIFEJZOVIĆU - TEBI HRABRI BOŠNJAČE!
Autor: Nedžad Ćeman
Objavljeno: 26. February 2014. 17:02:12
U vremenu kojem živimo iskrenost je postala raritet. Šutnja sredstvo komunikacije. Tiranija oblik vladavine. Tebi dragi prijatelju Bošnjače, gazijo, tebi kojem je vrlina istina ma koliko joj bila cijena, tebi Senade Hadžifejzoviću, Mi, Bošnjaci u dijaspori, odnosno članovi Bošnjačke kulturne zajednice u Belgiji imamo potrebu da izrazimo našu apsolutnu podršku... Tebi kao dokazanom borcu za istinu i pravdu, za državu Bosni i Hercegovinu, čovjeku koji i u miru ne miruje, nego se i dalje bori... To je odlika osoba s harizmom i jasnim stavom spram sebe i drugih... U ratu si na najbolji mogući način pronosio istinu o Bosni. To si nastavio činiti i u miru. Pokušavaš da stvari prikažeš onakvima kakve jesu, a ne kako drugi žele da se one vide. I znamo da zbog toga nisi u "milosti" onih koji misle da "vladaju", a u stvari samo misle, jer vlast i slava su kako pjesnik reče "kao riba, za pola sata već si ponovo gladan". Osobe koje pribjegavaju sankcijama i nefer ponašanju ne samo da su gladne vlasti i slave, nego su gladne civlizacije.

Očitati lekciju onima koji to zaslužuju imate pravo... Onako muški im sasuti istinu u lice, pa ko se u toj istini pronađe bit će i njemu lakše. Poručio da si bio i ostao svoj. Nikad nisi bio svačiji niti nečiji, jer takvi su ustvari ničiji... Prodane duše... Na žalost, takvih je danas najviše... Ali nam Ti vraćaš nadu, Ti nam skidaš brigu jer ipak se nadamo da će sa ljudima poput vas onaj mali tračak nade postati sve veći i vidljiviji jer nikada istina nije izgubila. Laž pogine u najavi, jer je izmišljena i ne postoji. Istinom se bori, ona je najubojitije oružje, a ti to oružje istine imaš u svojim rukama. Sa zadovoljstvom Ti mogu prenijeti simpatije bošnjačke dijaspore, koja je uz sve vas i Face televiziju. Svjesni da je Tvoja borba i naša borba. Da je Istina jedna i da se za nju moramo boriti udruženim snagama. Vi ste naša snaga, naša veza s domovinom i maticom Bosnom. Mi želimo biti Tvoja snaga, Tvoj stup i oslonac. Uz Tebe smo i s Tobom smo... Ponosni na hrabrost, iskrenost, odvažnost i poštenje. Vaš rad je naš BREND...

Mahsuz selam vama i svoji hrabroj ekipi Face tv, piše u pismu podrške koje je potpisao Nedžad Ćeman, predsjednik BKZ Belgium.Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora:
» SRPSKA ZLOČINAČKA "ELITA"
07. July 2017 17:30
» CRNOGORSKI RJEČNIK SRAMA
20. June 2016 10:10
» FARAONOVE NARUDŽBE
13. September 2015 02:52
» GRANICE (NE)RAZUMA
27. August 2015 18:39
» SAMO JE ISTINA SPAS
10. May 2015 17:08
» NEMORALNOST POLITIČARA
31. October 2014 15:30
» ZOV SANDŽAČKIH DJEDOVA!
22. September 2014 23:52
» IZBOR JE ODGOVOR SUDBINI
18. April 2014 12:56
» MALI SLOBO U NOVOJ VERZIJI
04. March 2014 13:49