Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

MUFTIJA DR. DUDIĆ SE SASTAO SA AMBASADOROM AUSTRIJE
Autor: Mesihat.org
Objavljeno: 27. May 2014. 17:05:43


U utorak, 27.05.2014. godine, delegacija Mešihata Islamske zajednice u Srbiji predvođena predsjednikom muftijom dr. Mevlud-ef. Dudićem boravila je u zvaničnoj posjeti Ambasadi Austrije u Beogradu i tom prilikom se sastala sa ambasadorom dr. Johannes Eignerom.

Muftija Dudić je u jednočasovnom, krajnje iskrenom i prijateljskom razgovoru upoznao ambasadora sa radom Islamske zajednice te spremnošću da zajedno sa Ambasadom Austrije učestvuje u projektima koji su od obostranog značaja.

Predsjednik Mešihata je podsjetio ambasadora da u Austriji živi preko 50.000 Bošnjaka porijeklom iz Sandžaka, te da su oni uvijek bili dio integrativnog društva, a da je položaj islama u Austriji definiran na najbolji način u Evropi, jer je priznat kao religija više od stotinu godina. U Austriji prema muftiji Dudiću postoje džemati koji funkcionišu u vrlo povoljnim uslovima.

Ambasador Austrije se zahvalio muftiji Dudiću na posjeti i čestitao mu na preuzimanju dužnosti predsjednika Mešihata. Pokazao je interesovanje za probleme sa kojima se suočavaju muslimani u Srbiji, statusom Internacionalnog univerziteta, te se vrlo pohvalno izjasnio o Sandžaklijama koji žive u Austriji, istakavši da su oni vrijedan, radan i odgovoran narod.

Dr. Dudić je iskoristio priliku pozvati ambasadora dr. Eignera da bude gost Islamske zajednice, na što je ambasador uzvratio potvrdno uz obećanje da će se to dogoditi u skorijoj budućnosti.

U delegaciji je pored predsjednika Mešihata bio i direktor Vakufske direkcije Sead Šaćirović.Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: