Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Jubilej
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari

MTV IGMAN GLEDATI JE LIJEPO
Autor: Sead Zubanović
Objavljeno: 03. January 2016. 23:01:55


Sead ZUBANOVIĆ: Hronična nesloga probošnjačkih stranaka, koja je van logičkih zakonitosti, kao i podanički mentalitet mnogih naših intelektualaca, doveli su Bošnjake u ovaj jako inferioran položaj spram okruženja. Mi, kako davno reče šehid Mustafa Busuladžić, moramo svoju sudbinu riješavati sami sa sobom. Moramo se, kao narod, ponovo samoorganizovati u interesu ostvarenja naše ravnopravnosti u svojoj matičnoj državi.
Oružanu agresiju na Bosnu i Hercegovinu bošnjački narod je, poslije velike početne zbunjenosti, zaustavio i odbranio se formirajući Armiju BiH, u kojoj je bilo mjesta za sve patriote naše domovine. Međutim, informativna agresija Beograda i Zagreba, kao produžena ruka dušmana naše države, nastavljena je u miru sa još većim intenzitetom. Njihovo, tokom rata dokazano, savezništvo potvrđeno je i na medijskom planu. Pored državnih televizijskih kuća na istom zadatku, mentalne okupacije našeg naroda, su se našle, ali i programski ujedinile, privatne televizijske kuće kao što su, recimo, Pink i OBN. Rezultati tog njihovog zajedničkog rada su više nego očigledni. U Bosni se sa oduševljenjem, čak šta više i porodično, prate zaista odvratne i ogavne emisije kao što su Veliki brat i Farma. Slušaju se Cece, Jane, Brene i Stoje. Bosanska djeca uveliko pjevaju ekavicom, a u svakodnevnoj komunikaciji je prisutno sve više novokomponovanih hrvatskih izričaja. Ovoj sumornoj slici dodajmo i naše državne televizijske servise, čiju pretplatu plaćaju samo Bošnjaci, a zauzvrat im oni bukvalno rade o glavi.

Nije ovo sve. Vrhunac, mora se tako reći, bezobrazluka je činjenica koja je ovih dana procurila u javnost, a to je da BH Telekom kao vlasnik operator Moja TV mjesečno isplati, po osnovu potpisanog ugovora, televizijama programa Pink sto dvadeset hiljada bosanskih maraka. Godišnji iznos isplate je, znači, milion i tristo četrdeset hiljada! To je suma koja je daleko veća nego ukupan iznos koji Telekom daje za sve ostale medije u BiH! Koristeći povlastice ovog ugovora, Pink ne plaća zakonske poreze za sadržaj i marketing u okviru svoga programa i na taj način nanosi ogromnu štetu našoj državi. A to je isti onaj Pink koji je tokom agresije izvještavao javnost o krvožednim pripadnicima Zelenih beretki koji lavovima, u sarajevskom zoološkom vrtu imena Pionirska dolina, bacaju u kafeze živu srpsku decu.

Hronična nesloga probošnjačkih stranaka, koja je van logičkih zakonitosti, kao i podanički mentalitet mnogih naših intelektualaca, doveli su Bošnjake u ovaj jako inferioran položaj spram okruženja. Mi, kako davno reče šehid Mustafa Busuladžić, moramo svoju sudbinu riješavati sami sa sobom. Moramo se, kao narod, ponovo samoorganizovati u interesu ostvarenja naše ravnopravnosti u svojoj matičnoj državi.

Iz gore navedenih razloga, kao predsjednik džematskog odbora Islamskog centra Koševsko brdo u Sarajevu, pozivam sve džematske odbore, u i van naše domovine, da odrede novčani iznos u skladu sa svojim mogućnostima, koji će njihovi blagajnici mjesečno uplaćivati na račun MTV Igman. Jer to je televizija koja ni za milimetar nije odstupila od svojih programskih principa kroz proteklo vrijeme, mada je to skupo koštalo. Okupatorski televizijski operatotori su je izbacili, na ovaj ili onaj način, iz svojih saradničkih šema najviše zbog emitovanja ezana, kao i vjerskog i patriotskog sadržaja, veoma zastupljenog, u njenom programu. Uprkos tome ona po gledanosti, na ovim prostorima, čvrsto zauzima deveto mjesto. Pružimo joj šansu da postane matica koja će brinuti o svim našim lokalnim stanicama. Pomozimo njenim uposlenicima da dođu do tehničke opreme sa kojom se mogu upustiti u trku sa svjetskim televizijama ili bar sa favorizovanim neprijateljskim televizijama. Omogućimo, na taj način, njenim kamerama da obilaze naše džemate, bez obzira gdje se oni nalaze. Upoznajmo tako jedni druge i podijelimo svoja iskustva u radu. Zahtijevajmo da operatori koji su odbacili MTV Igman, istu ponovo uvrste u svoje liste emitera. Napominjimo privrednike, članove naših džemata, da reklamiraju svoje proizvode i usluge putem nje. Motivišimo i pojedinačne dobrovoljne uplate televizijske takse. Nama, članovima džematskih odbora, preostale su tri godine mandata. To je vrijeme ako Bog da dovoljno, kad istrajemo, da vidimo polodove svog nijjeta, afirmaciju televizije koja je svjesna svoje ovisnosti o Allahu dž.š.

Stanimo uz Muslimansku televiziju Igman isto onako kako smo svojevremeno stali i uz Armiju Republike Bosne i Hercegovine, zbog sebe, a prije svega zbog naše djece i edukujmo se vjerski zajedno sa njima, gledajući njen program. Jer zaista, MTV Igman, gledati je lijepo.Ostali prilozi:
» NEKADAŠNJI MEKTEBI, RUŽDIJE I MEDRESE U SANDŽAKU
Dr. Mersada Nuruddina Agović | 18. December 2017 00:40
» KRIZA LJUDSKOG SRCA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 12. December 2017 16:49
» UDRUŽENI ZLOČINAČKI KRIMINAL U ALUMINIJU
Mr. Milan Jovičić | 10. December 2017 01:29
» SVEČANOST LITERARNOG NATJEČAJA BOSNA I SOČA
B.net | 06. December 2017 17:48
» BIĆEŠ SA ONIM KOGA VOLIŠ!
Sead Jasavić, prof. fikha | 02. December 2017 16:46
» OTROVNA SEDMICA PRED HAŠKIM SUDOM
Florian Biebe | 30. November 2017 21:59
» PUKOVNIK ILI POKOJNIK
Ibrahim Husejnović | 30. November 2017 15:35
» KRVAVI KARANFILI OSUĐUJU
Šefka Begović-Ličina | 24. November 2017 00:35
» HISTORIJA IMIGRACIJE U AMERICI
Aiša Purak | 19. November 2017 01:07
Ostali prilozi istog autora:
» DEHUMANIZACIJA BOŠNJAKA
05. January 2018 15:53
» DOBRE SLUGE, GROZNI GOSPODARI
19. October 2017 17:17
» PLAČI, PLAČI BOSNO
27. May 2017 14:46
» LAPOT
15. May 2017 18:29
» FIGAROVA ŽENIDBA
30. April 2017 02:13
» ZA KOG' SRBIN IDE U VOJNIKE
22. April 2017 19:30
» ČETNICI, MAJKU VAM BALIJSKU
15. March 2017 16:19
» BOŠNJAK
01. March 2017 13:44
» BRAVO, BAKIRE!
21. February 2017 15:45
» VELIKOHRVATSKE LAŽI
08. February 2017 15:41
» ŠTA JE PISAC HTIO DA KAŽE
16. October 2016 21:17
» HVALA TI, HAFIZE
23. August 2016 20:06