Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari

Šica, Eki, Maki, Seki, Adi, dace, mace, pice..
IZDAJNIČKI CEH PLAĆAJU SAMO IZDAJNICI
Autor: Asmir Bihorac
Objavljeno: 27. January 2016. 13:01:49

OVJERENI


Koliko ima još licemijernih sitnih duša koji će udariti na IZ koja ih je izgradila i uzdigla, a oni sve to zloupotrijebe radi svojih interesa.

Primjeri:

Aida Ćorović – iako bar imenom i porijeklom ukazuje da je iz muslimanske porodice, ona da bi se dodvorila dželatima u Beogradu godinama pljuje na muslimane i na sve što je u islamu sveto – islalidere, hidžab, vjerske institucije… Sada je po narudžbi krenula i na vakufsko dobro koje pripada muslimanima i IZ. Za takve osobe koje ne pripadaju našem narodu i ne poznaju našu vjeru i naše vjerske vrijednosti ne treba ni pokušavati upitati da li će prestati sa napadima i ponižavanjima? Svakako, takve osobe i njihovi naredbodavci treba da znaju da je naša vjera i sve njene institucije vrijedniji od svih ličnih interesa. Zato treba im uputiti javni savjet, ne prelazite crvenu crtu! Aidi i istomišljenicima niko od Bošnjaka neće stati na put da se bore se za prava ugroženih Srba u Srbiji!!!

Emir Elfić - Izgradio se u IZ, obećavao narodu da će raditi za interes svoga naroda, sve dati od sebe i da nikada izdati neće; čak je i dijasporu obišao koja mu je dala podršku u svakom smislu. Ne zbog toga jer je on to zaslužio, mada se uživio u neistini da je to njegova zasluga, a prava istina je zasluga koja pripada Gospodaru Ssvjetova i uvaženom muftiji Zukorliću. Emir Elfić zloupotrijebio je dijasporu i sve ostalo radi sopstvenih interesa. Vrijeme, ipak, učini svoje, a Allah se vremenom kune pa neiskrene spusti na dno.

Pokušaj, također, Makića koji je imao dugačak vrat pa mu je glava bila u Beogradu a zadnjica u Novom Pazaru. Htio je uprljati IZ i muftiju Zukorlića, kojem nije uspjelo da ostvari taj nečastan plan. Zaboravio je gospodin Makić na Allaha dž.š., da je istina trajna a laž kratka tako da se odmah otkrio u svojim nečasnim postupcima i planovima.

Sada slično stanje ali ovaj put na primjeru imama, političara, takozvanog heroja!? Sead Šaćirović izgradio se na leđima IZ i muftije Zukorlića. Sve što je stekao - popularnost i hrabrost kao i znanje, zaboravio je brzo kako je došao do toga. Samo narod ne zaboravlja. Naprotiv, vrlo dobro pamti kakvi su takvi bili i gdje su bili, ali i vrijeme kao kod svakog pokazuje ko je ko i koliko vrijedi. Tako i kod Seada Šaćirovića kad je trebalo sve to što je stekao na tuđim leđima opravdati vjerski, politički i hrabro kao na Hadžetu nekad – Ne, Šaćirović pokazuje slabost i nezahvalnost rad sopstvenih interesa i okreće leđa. Hvala Allahu što nam ovakve ljude otkrije s vremenom i pokaže da nam ne pripadaju. Nije im mjesto gde su iskreni i oni koji su iz ubijeđenja s nama, a ne radi dunjalučkih spletki.

Sve ove što sam spomenuo, uključujući i Adema Zilkića, za kojeg se doduše nema šta mnogo reći jer ne zaslužuje da se spominje kod Bošnjaka i muslimana. Dočekao je Allahovu kaznu i na ovom svijetu - čim služi dželatima bošnjačkog naroda.

Zato, mi idemo naprijed i ništa nas neće pokolebati. Znamo istinu i ne živimo samo za dunjaluk i same sebe. Ne može nas dunjaluk otkupiti, kao što niko ne može ni naše dostojanstvo, kao što je gospoda prodala sve svoje vrijednosti bez imalo stida. Takvi, zato, i pripadaju - tamo.

“Allah se vremenom kune pa nam to i pokaže u izvjesnom vremenu ko je kakav i koliko vrijedi.”

Iskreni koračaju uspravljene glave, a prodati idu sagnute - stranputicom. No, ne treba da nas bune i pokolebaju ovakvi ljudi i izdaje. Toga je bilo i za vrijeme Allahovog poslanika pa će biti i do Sudnjega dana. Držimo se samo istine i Allahovog užeta i svojih institucija.

“Allah neće promijeniti stanje jednog naroda sve dok taj narod ne promijeni samoga sebe”.” (Er-Raad, 11)Ostali prilozi:
» NUSMIR MUHAREMOVIĆ, GLUMAC JE ČOVJEK
Said Šteta | 08. August 2018 14:49
» HADŽI HUSEJN EFENDIJA HOJKURIĆ
Hamzalija Hojkurić | 06. August 2018 01:11
» SENAD KOBILIĆ - BRANIK JE PAO IZ SNAJPERSKOG HICA
Ajša Čišija | 26. July 2018 21:53
» KO JE NAMA HATIDŽA MEHMEDOVIĆ?
Enver Alić | 24. July 2018 21:49
» KAKO VASIĆEVE I DODIKOVE PRIMITIVNE PORUKE MIJENJAJU BOŠNJAKE/BOSANCE - NABOLJE?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 21. July 2018 11:50
» JEDNA SI JEDINA – BOSNA I HERCEGOVINA!
Haris Halilović | 03. July 2018 14:55
» ŠVICARSKA: RAMAZAN KAO INSPIRACIJA ZA ČINJENJE DOBRA
Mensud Alićušić | 17. June 2018 12:24
» SA NESTRPLJENJEM ČEKAM TVOJ NOVI POVRATAK
Remzija Mujabašić | 15. June 2018 22:02
» RAMAZAN POSTAJE MUSLIMANSKI SVJETSKI "BRAND"
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 14. June 2018 20:21
Ostali prilozi istog autora:
» SANDŽAČKI ŠARLATANI TONU
21. December 2016 13:54
» ZALIZANI ŠLJEM
22. November 2016 03:39