Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

UDRUŽIVANJE GENOCIDAŠA: DODIK TRAŽI DA SRBI PODRŽE JEDNOG KANDIDATA ZA NAČELNIKA SREBRENICE
Autor: Srna
Objavljeno: 09. April 2016. 14:04:27


Predsjednik RS-a Milorad Dodik apelovao je danas na sve srpske političke partije da se okupe oko jednog kandidata za načelnika opštine Srebrenica da bi na ovu funkciju bio izabran Srbin, što bi omogućilo da se, kako kaže Dodik, relativizuje farsa stvorena u vezi ove lokalne zajednice i prekine spirala lošeg položaja Srba.

"Pozivam SDS, PDP, NDP, DNS, SP i druge političke partije i udruženja građana srpskog naroda u Srebrenici da se okupimo oko jednog kandidata. Ovo je ključno vrijeme u kojem moramo da dobijemo načelnika iz reda srpskog naroda, jer na prostoru Srebrenice žive većina Srbi", rekao je Srni Dodik, koji je i predsjednik SNSD-a.

On je podsjetio da je na ranijim izborima bilo nekoliko srpskih kandidata, što je omogućavalo da prođe jedinstven bošnjački kandidat.

"Apelujem ne samo kao predsjednik SNSD-a, već i kao predsjednik Republike Srpske, da se okupimo oko jednog kandidata i farsu koja se stvarala oko Srebrenice relativizujemo na ono što jeste sama istina o ovoj opštini", rekao je Dodik.

On je istakao da bi se na taj način omogućilo i da se prekine spirala lošeg položaja Srba u Srebrenici, te stalni pritisci i nametanje neke vrste odgovornosti, bez obzira na činjenicu što su i Srbi mnogo stradali na tom prostoru.

"Ključno političko pitanje Republike Srpske i srpskog naroda na predstojećim lokalnim izborima biće na koji ćemo se način okupiti u Srebrenici. U svim drugim opštinama možemo da evidentiramo političke razlike, ali ovdje ne bi smjeli da to učinimo i moramo po svaku cijenu da izbjegnemo da bude više kandidata iz srpskog naroda, kao što je to bilo ranije", rekao je Dodik.

On je istakao da je za SNSD važno da bude na strani pobjede u Srebrenici i da tu pobjedu osigura sa svim drugima.

"U tom pogledu ćemo nastojati da prihvatimo najboljeg kandidata iz druge političke partije, a isto tako da pokušamo dati svog najboljeg kandidata. Ništa nije zatvoreno sa stanovišta volje SNSD-a. Mi samo želimo da razgovaramo na tu temu sa svim drugim političkim partijama", rekao je Dodik.

On je pozvao opštinske organe svih srpskih političkih partija u Srebrenici da da se dogovore oko toga, kao i da se uključe i stranačka rukovodstva.Ostali prilozi:
» BRČKO: PODJELA RAMAZANSKIH HEDIJA
Rasema Karić | 22. May 2018 15:39
Ostali prilozi istog autora: