Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

BAKIRA HASEČIĆ: NIJE PRVI PUT DA PROŽIVLJAVAM NAPADE
Autor: TV1.ba
Objavljeno: 08. May 2016. 15:05:44


Je li potrebno da neko pogine i da se toliko zastraši. Ovo nije prvi put da se meni ovako nešto dešava, istakla je Bakira Hasečić u izjavi za TV1, povodom jučerašnjeg incidenta

Hasečić je istakla da se i danas nalazi na mjestu jučerašnjeg napada te obavlja poljoprivredne aktivnosti.

„Upravo se i danas nalazim na mjestu gdje i jučer na mene izvršen napad. Jučer u 13 sati i 55 minuta naišla je jedna kolona zastava sa autima, mislim da su bili svatovi i najednom, blizu parcele zemljišta koje obrađujemo a to je desetak metara od puta, usporila su auta i zatim je počelo pucanje“.

Metci su mi išli iznad glave


Ja sam uspjela da uslikam tu kolonu, dodaje Hasečić.

„To sam prijavila policiji u Višegradu. U međuvremenu se zet sjetio pa je otišao na asvaltni put i našao tri čahure. Policija je došla oko pola tri. Bili su jako korektni i izvršili su uviđaj i kako su rekli uhvatili su počinioca te mu oduzeli pištolj i municiju“.

Meni su rekli da je iz Foče, da bi potom konstatovali da su to čahure koje ne mogu ubiti. Međutim ja se samo pitam kakvi su ono metci bili koji su kao pčele zujali iznad naših glava.

Je li potrebno da neko pogine i da se toliko zastraši.

„Ovo nije prvi put da se meni ovako nešto dešava. Uvijek se kaže to su neki lovci, ovo ili ono, međutim ja ću ponovo poručiti; niko nikada me sa moje babovine ne može otjerati, ja i danas radim, i kad god budem imala vremena ja ću dolaziti da budem svoj na svome, jer nikome ništa ne radim, slobodna kretanja je zagarantovana“, zaključila je u svojoj izjavi Bakira Hasečić.Ostali prilozi:
» BRČKO: PODJELA RAMAZANSKIH HEDIJA
Rasema Karić | 22. May 2018 15:39
Ostali prilozi istog autora: