Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

New York - Sarajevo
BOŠNJACI.NET NAJOŠTRIJE OSUĐUJU VERBALNE I FIZIČKE PRIJETNJE KOJE SU UPĆENE NOVINARU ESETU MURAČEVIĆU
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 06. September 2016. 02:09:32


Redakcijski kolegij web magazina Bošnjaci.Net najoštrije osuđuje verbalne i fizičke prijetnje koje su nakon objavljivanja teksta na našem magazinu „Počeo rat u Bosni i Hercegovini“ upućene autoru Esetu Muračeviću, dopisniku Bošnjaci.Net iz BiH. Verbalne i fizičke prijetnje od stranačkih predstavnika i kandidata na izbornim listama ustvari potvrđuje nasilništvo kandidata koji su na izbornim listama, i koji nasilništvom i prijetnjama žele postići izborne rezultate, što ustvari otkriva njihovu nedoraslost predizborne kampanje kao i vođenje politike.

Bošnjaci.Net pozivaju Centralnu izbornu komisiju u BiH da iz predizborne utrke iskuljuče one stranke, koalicije i kandidate koji umjesto demokracije i tolerancije šire međunacionalnu i međuvjersku mržnju, kao i mržnju prema državi Bosni i Hercegovini, koji negiraju genocid nad Bošnjacima, kao i sve one koji upućuju verbalne i fizičke prijetnje i na taj način ograničavaju slobodu novinara da vrše svoju časnu dužnost.

Bošnjaci.Net pružaju punu podršku svom dopisniku Esetu Muračeviću koji godinama časno, pošteno i istinito izvještava iz Vogošće, Sarajeva i drugih krajeva BiH. Zahtjevamo od nadležnih institucija da zaštite Muračevića koji je u toku agresije na BiH preživio zloglasne srpsjo-crnogorske logore smrti, kao i da ispitaju slučaj, utvrde identitet onih koji upućuju prijetnje i da protiv takvih podignu krivičnu prijavu, piše u saopćenju Bošnjaci.Net.Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: