Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Izbori

Saopštenje sa 14. sjednice Predsjedništva Demokratske fronte
NIKO NEMA „TAPIJU“ NA BOSNU I HERCEGOVINU OSIM NJENIH GRAĐANA
Autor: B.net
Objavljeno: 06. September 2016. 14:09:55


Danas je u Sarajevu održana 14.sjednica Predsjedništva Demokratske fronte. Na dnevnom redu bila je analiza političke situacije u zemlji i početak kampanje za lokalne izbore 2016.

Konstatovano je da se već duže vremena pažnja naroda i građana ove zemlje skreće na probleme koji nemaju direktne veze sa lokalnim izborima,jer vladajuće strukture nemaju rješenja za njih.
Istovremeno, počev od najavljenog referenduma u RS, najavljenih izmjena u Izbornom zakonu, tj. prekrajanja Federacije BiH, predstavljanje građanima ove zemlje ali i međunarodnoj zajednici lažne slike ekonomskog stanja u BiH - sve su to pitanja oko kojih, više nema sumnje, da postoji dogovor među vladajućim, od toga kada i kako sve te i druge “projekte” realizirati. Nije više riječ o „zeleno plavoj“ koaliciji koja je, osionije nego ikad, položila tapiju na „svoj“narod i „svoj“ dio zemlje, već o konkretnom planu do čije će realizacije doći neposredno poslije lokalnih izbora.

Demokratska fronta cijeni da su i narodi i građani shvatili da su sve maske pale - da su stranke koje su se predstavljale da su otvorene za sve - zapravo otišle udesno i postale nacionalistički bastioni.
Hoće li ta tendencija prevladati, hoće li „zeleno-plavi“ opet trijumfovati i ovu zemlju prikovati na ekonomsko i civilizacijsko dno, ili će Bosnu i Hercegovinu obilježiti i neke druge boje i viđenja – do građana je, koji će o tome odlučiti 02. oktobra 2016.godine.

Predsjedništvo DF-a je utvrdilo plan održavanja predizbornih skupova, odredilo zaduženja članova organa stranke u izbornoj kampanji, te preciziralo nekoliko tehničkih detalja vezanih za što bolju realizaciju onih ciljeva i zadataka koji će rukovoditi svakog njenog člana: Poštivanje Ustava i zakona ove zemlje i rješavanje lokalnih problema u svakoj od sredina gdje smo se kandidirali. Ono što obećamo – ispunićemo, ali ćemo takođe svaki put odgovoriti na bilo čiji pokušaj podjele Bosne i Hercegovine.Ostali prilozi:
» ZATVORENA BIRALIŠTA U BIH
AA | 07. October 2018 19:37
» U TOKU GLASANJE NA OPĆIM IZBORIMA U BIH
AA | 07. October 2018 12:10
Ostali prilozi istog autora: