Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Izbori

SBIH: GLASAJ I PROMIJENI, JER SAMO DEMOKRATSKE I TEMELJITE PROMJENE MOGU LUKAVAC VODITI NAPRIJED
Autor: B.net
Objavljeno: 08. September 2016. 21:09:37


Na naredne lokalne izbore, Stranka za Bosnu i Hercegovinu izlazi sa sloganom “Glasaj i promijeni!”
Promjene koje će se desiti nakon 02.oktobra očitovati će se u mnogim segmentima važnim za život građana na području općine Lukavac. Insistirati ćemo na dosljednoj primjeni postojećih općinskih akata, a prije svega Statuta općine Lukavac.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu uspostavit će novi sistem raspodjele sredstava za infrastrukturu, što će omogućiti prevednije, poštenije i sigurnije finansiranje i sufinansiranje objekata infrastrukture na cijelom prostoru općine Lukavac. Glavni kriterij za raspodjelu finansijskih sredstava su veličina teritorija mjesne zajednice, broj stanovnika mjesne zajednice i postojeće stanje infrastrukture. Hoćemo da se sredstva građana ili “pare naroda” vrate tamo odakle su izvorno došle. Želimo da građani pokreću i učestvuju u javnim raspravama, da pokreću inicijative, da daju mišljenja i direktno učestvuju u izgradnji komunalnih objekata i objekata u općoj upotrebi. Građani tačno znaju šta treba u njihovoj sredini.

Općinska vlast mora sredstva decentralizirati i staviti ih na taspolaganje građanima. To je promjena za koju se svojim programom zalaže kandidat za načelnika općine Lukavac, Refik Hankić kao i kandidati za Općinsko vijeće.

Glasaj i promijeni, jer samo demokratske i temeljite promjene mogu općinu Lukavac voditi naprijed, te će ona postati u ekonomskom, ekološkom, socijalnom, kulturološkom i svakom drugom domenu prepoznatljiv, piše u saopćenju Komisije za informisanje OS SBiH Lukavac.Ostali prilozi:
» ZATVORENA BIRALIŠTA U BIH
AA | 07. October 2018 19:37
» U TOKU GLASANJE NA OPĆIM IZBORIMA U BIH
AA | 07. October 2018 12:10
Ostali prilozi istog autora: