Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Izbori

Nezavisnom kandidatu za gradonačelnika zaključan auto na parking nakon što je platio parking, slučajno ili namjerno zaključan???
ZAŠTO JE ZAKLJUČAN AUTO ZLATKU BERBIĆU?
Autor: B.net
Objavljeno: 08. September 2016. 21:09:18
JP Saobraćaj i komunikacije uputili javno izvinjenje Zlatku Berbiću zbog “greške”Da pojedinci iz aktuelne vlasti ne prezaju ni od čega da bi zadržali svoje pozicije, poput preplašenog psa pod ličnim sloganom “Samo da nam ovo prođe” dokazuje i još jedan neuspjeli pokušaj spina prema Nezavisnom kandidatu za gradonačelnika Tuzle, Zlatku Berbiću.

Naime, dana 06.09.2016 godine Berbić je parkirao svoj auto i uredno platio parking kartu u 16:17 min. Nakon 20 minuta se vraća i zatiče svoj auto zaključan od strane JAVNOG PREDUZEĆA Saobraćaj i komunikacije ili u narodu poznatiji kao “Parkinzi”. Pored činjenice da je zaključavanje private imovine nelegalno, naročito kada to radi komunalno preduzeće, zamislite koliko je nelegalno da se neko blokira nakon što je platio parking.

Greške se dešavaju i sve bi to bilo normalno da se “slučajno” nije našao neko ko je uslikao Berbića pored zaključanog automobile i istu sliku postavi na FB grupi .

Iz JP Saobraćaj i komunikacije je danas na internetu objavljeno javno izvinjenje gosp. Berbiću iovom prilikom želimo da se zahvalimo direktoru na tom činu. Nadamo se da Vam ovo neće stvoriti dodatne problem.

“Da jednom razjasnimo za sva vremena. Svi moji računi su plaćeni. Da li građani Tuzle zaista dopuštaju da im neko vrijeđa inteligenciju takvim političkim spinovima. Svi mi koji živimo od svog rada i znamo šta znači registrovati auto, platiti komunalije, imati realne obaveze, znamo i da je nemoguće neplatiti državi ono to je njeno. To ne razumiju razni javni dužnosnici koji u životu nikada nisu zaradili ni jednu marku niti ukoliko budu sklonjeni sa funkcija imaju rezervnu varijantu. Uskoro ću svojim sugrađanima predočiti podatak i koliko su moje firme poreza platile dok se nečije kampanje zasnivaju upravo na tome kako bih pokazao da ja nemam skrivenih stvari. Moj broj telefona mož dobiti ko god želi ija se ne bojim niti jednog medija ili direktnog kontakta.” rekao je Berbić.

S obzirom da je vrijeme predizborne kampanje I ovo je javno narušavanje ugleda kandidata za gradonačelnika, koji nema stranku iza sebe niti javna preduzeća da njima plaća svoju kampanju, fotografe, utjeruje strah itd. vjerujemo da će građani TUZLE podržati istinu i konačno ustati protiv ovakvog načina upravljanja gradom.

Ovo je još jedan od dokaza, nakon javnog pozivanja pojedinih političara na fer kampanje, neuništavanje parkova, javne imovine, a svi smo vidjeli koji su to prvi plakati nelegalno izljepljeni po prostoru cijelog grada. Interesuje nas da li će komunalne inspekcijske službe kazniti iste???

Još jedno pitanje koje se nameće je ukoliko Berbić odluči da zbog narušavanja ugleda u ovako bitnom periodu pred izbore, odluči da tuži JKP Saobraćaj i komunikacije, ko će da plati kaznu???

Pa MI dragi sugrađani. Ali oni će prozivati Vas i nas kako ne plačamo račune, jer njihove plačamo mi. Vrijeme je da ih promijenimo, pa da vidimo sve te uspješne ljude kako će bez budžeta funkcionisati.

Veliki pozdrav svim normalnim ljudima iz Izbornog štaba Zlatka Berbića i Nezavisne liste Glasam za Tuzlu.Ostali prilozi:
» ZATVORENA BIRALIŠTA U BIH
AA | 07. October 2018 19:37
» U TOKU GLASANJE NA OPĆIM IZBORIMA U BIH
AA | 07. October 2018 12:10
Ostali prilozi istog autora: