Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Izbori

Press konferencija KV S BiH TK-a
POTPUNO BEZIDEJNA VLAST OPĆINE KLADANJ NIJE URADILA NI JEDAN OZBILJAN PROJEKAT
Autor: B.net
Objavljeno: 08. September 2016. 21:09:33


Na danas održanoj press konferenciji KV S BiH TK-a u prostorijama KV TK prisustvovali su kandidati S BiH za načelnike općina u TK i gradonačelnika Tuzle, g-din Refik Hankić za općinu Lukavac, g-din Novalija Gavranović za grad Tuzla, a medijima se obratio g-din Fuad Imamović, kandidat za načelnika općine Kladanj, koji je između ostalog, iznio sljedeće:

Izbori su vrijeme kad se rade detaljne analize onih koji su na vlasti, a zavisno od izbora, lokalni ili opći. Ovaj put obzirom da se radi o lokalnim izborima, vrijeme je da se uradi analiza rada aktuelne Općinske vlasti. U Općini Kladanj zadnje četiri godine vlast je radila na način da nije imala prepreku u ostvarenju obećanih ciljeva. Stranka za BiH je tokom zadnje četiri godine bila konstruktivna opozicija čiji se konstruktivni prijedlozi i inicijative nisu uvažavale, kao ni drugih opozicionih stranaka. Posebno brine činjenica da se ni stranke i pojedinci većine u Općinskom vijeću Kladanj takođe četiri godine nisu ni za šta pitali. Izvršna i zakonodavna vlast Općine Kladanj je zadnje četiri godine bila u rukama male interesno vezane grupice koja je kafanskom politikom vodila Kladanj potpuno bezidejno i besperspektivno.

Izuzev kadrovskih pitanja i zaduženjem Općine vijeće se ničim drugim nije bavilo. Na više od pola održanih sjednica vijeće se bavilo Domom zdravlja Kladanj i kadrovskim pitanjima u toj instituciji.
Za četiri godine ni na jednoj sjednici Općinsko vijeće nije razgovaralo o kapitalnim projektima Općine Kladanj. Sad je i pticama u Kladnju jasno da su u Kladnju zadnje četiri godine rađeni samo projekti koje je ostavila prethodna vlast, a za čiju je realizaciju prethodna vlast i u većini projekata ostavila riješenu i finansijsku konstrukciju.

Potpuno bezidejna vlast Općine Kladanj pored toga što nije u ovom periodu uradila ni jedan ozbiljan projekat, nije ni na drugim poljima gotovo ništa uradila.

Danas u analizi imamo slijedeću situaciju:
Za zadnje četiri godine u poređenju sa prethodnim mandatima imamo pad prihoda za oko 5 miliona maraka.

Općina je kreditom zadužena 750 hiljada maraka
Za sva asfaltiranja i ostalo što sad izborno radi Načelnik, Općina nema novac i to je dodatno zaduženje Općine za oko 500 hiljada maraka.
Kad saberemo vidimo da je ova bezidejna aktuelna vlast Općinu Kladanj i građane Kladnja koštala preko 6 miliona maraka.
Pad prihoda i ne briga o običnom čovjeku, a rezultat je:
Zaustavljeni ili svedeni na minimum infrastrukturni projekti na Općini
Ne dovršena i ne taknuta sportska dvorana

Ugašen sport na našoj općini
Ugašena većina kulturno umjetničkih društava
Poticaj za zapošljavanje četiri godine nula KM
Stipendije za studente i đake četiri godine nula KM
Projektna dokumentacija novi projekti - ništa
Potpuno nefunkcionalne mjesne zajednice kao najbliži građanima nivo vlasti
Tranše penzionerima 6 puta manje nego u ranijem mandatu
Boračka udruženja takođe.
Itd. Itd

Kao odgovor na ovu vlast u Kladnju je Formiran front koji želi i može da spasi Kladanj. Ujedinjeni Front za Općinu Kladanj čine S BiH, DF i SDU, a od potpisivanja ovog sporazuma, dobijamo masovnu podršku građana ovom najvećem kladanjskom pokretu.
Kladnjacima je potrebna politika razumijevanja, uvažavanja, poštovanja ali u isto vrijeme politika autoriteta koja se može suprotstaviti mirnodobskoj agresiji na kladanjske resurse.
U Kladnju smo ugošćavali predsjednike država, ambasadore i istaknute inostrane privrednike, te najveće državne funkcionere.

Glavni ciljevi su:
Ohrabriti ponosnog Kladnjaka i raditi na zaustavljanju iseljavanja koje nam izjednačavaše sa smanjenjem nezaposlenih na evidenciji
Zaštititi prirodne resurse Općine Kladanj
Raditi na političkoj integraciji kao jedinom modelu političkog uticaja.

Izvršiti stabilizaciju budžeta
Dovesti investitore za ulaganja na našu Općinu i završiti započeta ulaganja još iz prošlog mandata: rudnik magnezita, muška voda i dr.
Dovršiti sportsku dvoranu
Uvažavati svakog građanina naše Općine bez obzira na njegov materijalni položaj
Itd
I na kraju biti tu sa svojim narodom i u dobru i u zlu
Pozivam sve Kladnjake da se priključe ovom pokretu i da nam pomognu da spasimo nama najmilije mjesto. Ako to ne uradimo zajednički sad bojimo se da više nećemo imati priliku.
Svakome u ovoj Općini mora se omogućiti da zaradi dovoljno, da bi mogao pristojno živjeti, javlja Press služba Stranke za BiH TK-a.Ostali prilozi:
» ZATVORENA BIRALIŠTA U BIH
AA | 07. October 2018 19:37
» U TOKU GLASANJE NA OPĆIM IZBORIMA U BIH
AA | 07. October 2018 12:10
Ostali prilozi istog autora: