Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Izbori

“Moderni i evropski Općine Centar“
REŠIDAT (DF): ŽIVJETI BOLJIM ŽIVOTOM U GRADU U KOJEM SMO ROĐENI
Autor: B.net
Objavljeno: 09. September 2016. 13:09:36


Izborni program “Moderne i evropske Općine Centar“ kandidat Demokratske fronte za načelnika Općine Centar Samer Rešidat prezentirao je stanovnicima MZ Nahorevo.

U svom obraćanju Rešidat je istaknuo:
- “Razlog mog političkog angažmana je zasnovan na bogatom poslovnom iskustvu i znanju da kreativnu energiju pretvorim u praktičan izraz, u koristi svoje lokalne zajednice, u korist svog grada, svoje zemlje. Želim da sve ono sto sam dosada naučio i vidio pretvorim u vrijednost koja će ostati iza nas, vašoj, ali i mojoj djeci, kako bi oni mogli živjeti boljim životom… u gradu u kojem su rođeni“.Samer Rešidat je izjavio da u 21. stoljeću je apsurdno da načelnik obećava redovno vodosnabdijevanje i asfaltirane ceste do svih kuća.
-„Redovno vodosnabdijevanje je obaveza s obzirom na to da stanovništvo redovno izdvaja novčana sredstva i doprinosi općinskom budžetu i obaveza svakog načelnika jeste da je na usluzi građanima općine u kojoj obavlja tu 'narodom izglasanu' funkciju, te će jedan od dosadašnjih protokola razgovora sa načelnikom biti promijenjen“.Rešidat se obavezao da će sedmično jedan dan biti u određenoj mjesnoj zajednici i razgovarati sa stanovništvom. Problemi koji zbog protokola kasne i čekaju na svoja rješenja nakon usvojenog budžeta, moraju na vrijeme biti uvršteni prepoznati i stavljeni na razmatranje kako bi se prioritetni problemi odmah bili na putu rješavanja.

- “Takav je bio slučaj i sa otvaranjem Zemaljskog muzeja. Toliko vremena su čekali jer nisu imali pravo rješenje. Nisu imali ideju niti su željeli pružiti šansu drugima da budu zaslužni za tu najznačajniju državnu ustanovu. Ponosan sam što se moje ime veže za taj uspjeh i znam da je to samo početak onoga što slijedi“, na kraju je istakao Samer Rešidat.
Ostali prilozi:
» ZATVORENA BIRALIŠTA U BIH
AA | 07. October 2018 19:37
» U TOKU GLASANJE NA OPĆIM IZBORIMA U BIH
AA | 07. October 2018 12:10
Ostali prilozi istog autora: