Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Izbori

Centralni skup SBB-a
RADONČIĆ: GRANDE POBJEDA, GRANDE KOALICIJE
Autor: Avaz
Objavljeno: 09. September 2016. 13:09:07


Intoniranjem himne BiH u Domu mladih Skenderijas večano je počeo Centralni skup Saveza za bolju budućnost BiH, čime će ova stranka zvanično početi predizbornu kampanju.
Na skupu će biti predstavljeni svi kandidati za načelnike koalicije SDA-SBB kao i nosioci listi za općinska vijeća. Prije same manifestacije podijeljeno je 1.173 novih članskih kartica za građane koji su pristupili SBB-u.

Velikom broju prisutnih simpatizera i članova stranke večeras će se obratiti predsjednik OO SBB Centar Haris Mujanović, nosilac liste Novi grad Ifet Mahmutović, kandidat za načelnika Općine Centar Nedžad Ajnadžic, Starog grada Suad Handanagić te aktuelni načelnici i zajednički kandidati SBB-SDA, Ilijaša Akif Fazlić, Vogošće Edin Smajić, Trnova Ibro Berilo, Novog Sarajeva Nedžad Koldžo, Hadžića Hamdo Ejubović a prisutnima će se nakon njih obratiti i lider SBB-a Fahrudin Radončić.Prvi se obratio Mujanović koji je prisutnima poželio dobrodošlicu i rekao da se ovim skupom pišu nove stranice historije, jedne nove koalicije dvije najjače bošnjačke stranke te da je narod prepoznao pokazuje i činjenica da je više 1.000 novih članova pristupilo SBB-u proteklih mjesec dana.

I Mahmutović je rekao da kada je počeo raditi s reprezentacijom sjedeće odbojke 1999. godine svjedočio je nečemu što je predstavljalo ključ njihovog uspjeha i rezultata, a što danas, kako je rekao, ovdje vidi i čemu svjedoči.

- Vidim optimizam. Optimizam je strategija za pravljenje bolje budućnosti po mišljenju najvećih svjetskih intelektualaca jer ako ne vjeruju u budućnost da može da bude bolja nećemo ustati i preuzeti odgovornost - kazao je Mahmutović.Nedžad Ajnadžić je rekao da u punom kapacitetu podržava koaliciju SDA-SBB.

- To je velika prednost koja će na dovosti da osvojimo naćelnika u Centru i većinu u Vijeću. U pobjedu sam siguran. Bavit ćemo sa 118 projekata koje smo zajednički usvojili kao koalicija. U jedinstvu je snaga i uz narod. Pobjedit ćemo - kazao je Ajandžić.

Akif Fazlić je rekao da u odnosu na prethodne izbore ulaze dosta jači zahvaljujući koaliciji SDA-SBB.

- Uspjeli smo na planiranih 500 obezbjediti preko 1.300 novih radnih mjesta u Ilijašu sa čime smo, između ostalog, ponajvše ponosni - rekao je Fazlić.

Smajić je istakao da smo došli u situaciji da oni koji vole BiH i koji su spremni da preuzmu odgovornost kako bi činili dobro ovom narodu.- To je razlog zašto su SDA i SBB ušli u koaliciju. U Vogošći ćemo ostvariti nadmoćnu prednost i osvojiti većinu u Vijeću. Strateški cilj je ekonomski razvoj i na tome ćemo najviše raditi. Narod zna koliko ćemo u narednom periodu uraditi za njih - potcrtao je Smajić.

Kandidat za načelnika Trnova Ibro Berilo zahvalio se na prilici da se obrati na ovom veličantsvenom skupu.

- U prošlosti smo postigli mnogo za Trnovo. Ipak, imamo još dosta toga za uraditi. I to ćemo uraditi kada pobijedimo na predstojećim izborima. Naša općina će biti jedna od najpoželjnijih u BiH za investitore. Došlo je naše vrijeme! Vrijeme stvaranja nove bolje budućnosti za djecu - rekao je Berilo.

Nedžad Koldžo je kazao da mu je posebna čast biti kandidat ovakve koalicije koja je nešto najbolje što se desilo u BiH i koja treba da stabilizira situaciju u našoj državi.

- Koaliciju u Novom Sarajevu smo napravili i prije zvanične koalicije dvije stranke zbog čega smo napravili mnoge dobre stvari u našoj općini. U jedinstvu je snaga i idemo zajedno u bolju budućnost kako bi Općina Novo Sarajevo održala poziciju najpoželjnije općine za život u BiH - rekao je Koldžo.Suad Handanagić je rekao da je jedinstvo dvije stranke fascinantno.

Nakon toga obratio se lider SBB-a Fahrudin Radončić koji je rekao da je ovo jedna vrlo iskrena koalicija.

- Tražimo od naših članova da svaki naš kandidat za načelnika pobijedi. I da iskreno, najiskrenije sa mnogo entuzijazma, sa mnogo borbenosti, sa mnogo argumenata pomognemo našim zajedničkim kandidatima da napravimo našu veliku zajedničku pobjedu. To je pobjeda u interesu građana. Ovo nisu obični ljudi, niti su naši vjećnici bilo da su SDA ili SBB obični vjećnici. Sarajevo je prijestolnica i mi imamo posebnu odgovornost za BiH. Mi treba da gradimo najveći grad, da radimo najbolje poslove da se i Banja Luka i Foča i Mostar i svi ugledaju na Sarajevo, dolaze u Sarajevo i postanu dio Sarajeva. Nemojte da vas mali interesi odvajaju od velike koalicije. Budite solidarni na terenu, mi smo dali riječ, a riječ je riječ, i ova koalicija mora da napravi ne običnu nego spektakularnu pobjedu - kazao je Radončić.

On je rekao da je rekao neko iz DF-a, a kako je uz to prokomentirao "to je kao vjetar iz tuđih pantalona kad izađe", da je SBB privjesak SDA.- Mi smo na prošlim izborima bili superiorni druga stranka. Predsjednik Izetbegović je osvojio, čini mi se 240.050, a ja sam osvojio preko 200.000. Hoću da svi ti glasovi i glasovi razočaranih pripadnika SDP-a, DF-a i ostalih stranaka budu glasovi velike koalicije. Ja vam osobno garantujem, neću da pričam o našim nosiocima lista, nemojte da se nađete zaboravljenim, ja vas podržavam, SBB stoji iza vas, ali ja vam garantujem za ove načelnike. Neko je za Ajnadžića rekao da je doktorirao, ali je meni važnije da je bio komandant Prvog korpusa i da je branio je ovaj grad. Trnovo se razvija, Novo Sarajevo se ne prepoznaje. Zašto? Reći ću vam jednu stvar. Kada sam pokrenuo prvi "Avaz" na Grbavici nije bilo vodovoda, kanalizacije, bili su pekari, adaptirao sam Dom "Vaso Pelagić", a vidite na šta danas Grbavica liči. Vidite kako se danas Vogošća razvija, vidite kako se razvija svaka općina na području KS. A, ovamo gdje napadamo nova mjesta gdje su neki nezavisni, oni su nezavisni od rezultata jer ga nema i tu moramo da pobjedimo - kazao je Radončić.On je rekao da načelnici moraju pomoći kantonalnoj vlasti da Vogošća dobije prvu transferzalu da prestanu kilometarske kolone.

- Moramo biti jedno tijelo. Mi smo, vidjeli ste, jučer i prekjučer vrlo teško pregovarali, predsjednik Izetbegović, gospodin Čović i ja, a danas smo otvarali nove radove. To je koncept koji ova koalicija garantira ne za ove izbore nego za makar deset godina vlasti. Ne zbog nas nego zbog investitora koji će investirati u svakoj našoj općini, da može da ih dočeka stabilna vlast, a ne političari i loptice skočice koji će mahati rukama i vikati "Ja ću onom predsjedniku države otkinuti prste, onom ću opaliti šamar, onaj je tamo najgori..." Prednost ove koalicije je da smo ekonomski rast, infrastrukturne radove, zapošljavanje, bolji život stavili kao apsolutni prioritet. Znači, da završim. Potpuna lojalnost svim zajedničkim kandidatima, želimo svugdje nadpolovičnu većinu u općinskim vijećima SDA-SBB Našim kandidatima za načelnike unaprijed čestitam pobjedu - rekao je lider SBB-a.
Ostali prilozi:
» ZATVORENA BIRALIŠTA U BIH
AA | 07. October 2018 19:37
» U TOKU GLASANJE NA OPĆIM IZBORIMA U BIH
AA | 07. October 2018 12:10
Ostali prilozi istog autora: