Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

ISMIJAVANJE PRAZNIKA: IZMJENOM ZAKONA O PRAZNICIMA RS PROSLAVA 9. JANUARA NEĆE BITI OBAVEZNA
Autor: Srna
Objavljeno: 09. September 2016. 14:09:20

Dan genocidne tvorevine


Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović kazala je danas da referendum o Danu Republike Srpske nije u funkciji destabilizacije BiH, već u funkciji provođenja odluke Ustavnog suda BiH, prenosi bh. novinska agencija Patria.

- Niko nije raspisao referendum o disoluciji, o otcjepljenju, o secesiji. Referendum je raspisan jer želimo da građani kažu da li vole, da li žele, da li podržavaju 9. januar kao Dan RS. Ne vidim zbog čega je potrebno da nas svi upozoravaju na stvari kojima se mi ne bavimo - rekla je Cvijanović.

Komentarišući jučerašnji sastanak sa ambasadorima i predstavnicima EU, ona je rekla da je to bio radni sastanak na kojem su ambasadori iznijeli stav da nema potrebe za održavanjem referenduma.

- Predsjednik Republike Srpske, institucije RS rekle su da i te kako ima potrebe da se održi referendum. Za realizaciju odluke Ustavnog suda postoje dva kolosijeka koji idu paralelno. Јedan je da se održi referendum i on jeste jedan od koraka u funkciji provođenja odluke Ustavnog suda, a drugi korak jeste da se izvrše određene izmjene samog Zakona o praznicima, u jednom dijelu koji se odnosi na određenu obaveznost - rekla je premijerka.

Cvijanović je istakla da se na taj način izvršava odluka Ustavnog suda i dodala da se referendumom želi vidjeti volja naroda.Ostali prilozi:
» BRČKO: PODJELA RAMAZANSKIH HEDIJA
Rasema Karić | 22. May 2018 15:39
Ostali prilozi istog autora: