Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Izbori

DEMANT I SAOPŠTENJE DEMOKRATSKE FRONTE
KOALICIJA SDA-SBB CJEPA PLAKATE I PANOE ŠIROM BIH
Autor: B.net
Objavljeno: 16. September 2016. 13:09:46


Povodom najprljavije, najogavnije, mahalske, primitivne objede koja se pojavila u ovdašnjoj sarajevskoj tiskovini koja sebe zove „najtiražnijom“ - želimo istaći slijedeće:

Niti jedna od rečenica i konstatacija, pogotovo „citata“ predsjednika Komšića – nije tačna.
Satisfakciju za ovakav napad na integritet predsjednika Demokratske fronte, naravno, potražićemo tamo gdje je za to i mjesto - na sudu.

Međutim, jasna nam je težina napisanih riječi i namjera, vrlo providna da se do 2. oktobra svim silama pokuša srozati autoritet i predsjednika i stranke na čijem je čelu, a koja, po svim relevantnim pokazateljima, spada u red najprincipijelnijih političkih opcija, što potvrđuje i sve veći broj naših članova i simaptizera na terenu, širom BiH.

Nije naravno slučajno da je u istoj ovoj ogavnoj priči instaliran naš kandidat za načelnika sarajevske općine Centar - Samer Rešidat. Očito je da za ovu općinu slijedi velika borba, da je čuvena koalicija SDA-SBB uprla iz sve snage da na to mjesto postavi Nedžada Ajnadžića, pa je valjalo, nije zgorega, napisati kako, eto, u tog Rešidata nema povjerenja ni predsjednik stranke koja ga je kandidirala. Laž do laži!

U tom grmu i leži zec!
Ako smo već „minorna stranka“, kako nas malo - malo pa nazivaju i Bakir i Fahro i Dragan, čemu onda toliki strah od nas? Od ovakvih i sličnih napisa (u novini u kojoj jedino „gazda“ nez na da je bivši, reći će mu tom čim izbori prođu, a da glavnu riječ vodi „glavnokomndujući u čuvenoj koaliciji SDA-SBB), pa do cjepanja naših plakata i panoa širom BiH (iz iste kuhinje), ili pokušaja podmićivanja i zastrašivanja naših članova da „promjene dres“ i glasačke namjere jer će ostati bez posla... Zašto to, ako smo nevažni? Znaju oni dobro da nismo.

Znaju takođe šta su isti ti decenijski vlastodršci u proteklom vremenu dali ovoj državi i narodima u koje se, naročito pred izbore, kunu i samoproglašavaju njihovim zaštitnicima - a šta su „jamili“ sebi i svojim familijama, amidžićima, daidžićima, tečićima, prijateljima, podobnim članovima stranaka koje zaista djeluju po principu: Jedan čovjek, jedna partija, jedan glas, jedan šef! Neka i oni i ova novinarska, plaćenićka potrčkala budu svjesni da su argumenti na našoj strani, da znamo za najveći dio njihovih marifetluka, čak i za one što su, ali ne zadugo, zakopane u ladicama raznih sudova i tužilaštava. Nismo htjeli svoju kampanju graditi na toj priči nego vlastitim vrijednostima i projektima koje nudimo građanima u lokalnoj zajednici. Očito, da ćemo morati, barem malo, promjeniti kurs, pa na vidjelo iznijeti mnogo toga od prljavog veša koji ova čuvena trojka drži što dalje od očiju javnosti.

Građanima, članovima stranke, simpatizerima i ovaj put poručujemo da nas ovakvi napisi i optužbe neće pokolebati. Idemo do kraja, šta košta da košta!Ostali prilozi:
» ZATVORENA BIRALIŠTA U BIH
AA | 07. October 2018 19:37
» U TOKU GLASANJE NA OPĆIM IZBORIMA U BIH
AA | 07. October 2018 12:10
Ostali prilozi istog autora:
» NAŠE VRIJEME TEK DOLAZI
12. March 2019 17:13