Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Izbori

SDU BIH LUKAVAC: U LUKAVCU NEZAPAMĆENA VRIJEĐANJA I PRIJETNJE
Autor: B.net
Objavljeno: 17. September 2016. 13:09:57


Općinska organizacija SDU BiH Lukavac obraća se saopćenjem za javnost povodom prijetnji vijećniku SDU BiH Kenanu Omerdiću i nestaturanih odluka na 41. sjednici Općinskog vijeća Lukavac koja je održana 15. septembra 2016. godine.

Na 41. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Lukavac, bilo je predviđeno razmatranje Informacije o stanju prirodne nesreće i epidemije enterokolitisa za područje MZ Poljice Donje, prouzrokovane nebrigom i totalnom dezorganizacijom organa uprave i Civilne zaštite, sa teškim posljedicama i neadekvatnim mjerama za njihovo prevazilaženje.

Pomenuta tačka dnevog reda je zbog nepotpunosti i nedostka podataka o posljedicama, uzrocima i vrsti kontaminacije vode, broju oboljelih i mjera za prevazilaženje stanja, skinuta sa dnevnog reda. OV Lukavac je razmatralo, pored ostalog, prijedloge za dodjelu općinskih priznanja i imenovanje privremenog Upravnog odbora u JKP RAD Lukavac.

Pored, u Lukavcu nezapamćenog vrijeđanja i prijetnji prema vijećniku SDU BiH dr. Kenanu Omerdiću, koji je ukazivao na nestatutarnost rada Vijeća, SDA je pokazala da joj je od posljedica epidemije u Donjem Poljicu, važnije da pred sami kraj mandata, “uhljebi” svoje stranačke aktiviste. Ni pismena ostavka kandidata za predsjednika UO JKP RAD, obrazložena nestručnošću pojedinih kandidata, nije ih u tome spriječila.
Potpredsjednik OV Lukavac i predsjednik komisije za izbor i imenovanje OV, dr. Kenan Omerdić je zbog upućenih prijetni i nedistanciranja SDA od prijetnji i uvreda njihovog vijećnika i sekretara stranke, te zbog kršenja Statuta, napustuo sjednicu.

Socijaldemokratska unija Bosne i Hercegovine, koja na lokalne izbore izlazi u okviru koalicije UJEDINJENI ZA LUKAVAC, ni sada, a ni ubuduće, neće raditi izvan Statuta Općine Lukavac i civiliziranog ponašanja u Općinskom vijeću Lukavac.Ostali prilozi:
» ZATVORENA BIRALIŠTA U BIH
AA | 07. October 2018 19:37
» U TOKU GLASANJE NA OPĆIM IZBORIMA U BIH
AA | 07. October 2018 12:10
Ostali prilozi istog autora: