Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Izbori

KANTONALNO VIJEĆE TK OS S BiH KALESIJA
PREDSTAVLJENI KANDIDATI STRANKE ZA BIH ZA OPĆINSKO VIJEĆE KALESIJA
Autor: B.net
Objavljeno: 17. September 2016. 13:09:39


Sinoć u 18:00 h održan je predizborni skup Stranke za BiH u Memićima, na kome su predstavljeni kandidati Stranke za BiH za Općinsko vijeće Kalesija. Poslije uvodnog dijela obratio se Bećić Senad, kandidat Stranke za BiH iz Memića i tom prilikom pozdravio svoje komšije i prijatelje. Od budućih vijećnika Stranke za BiH zatražio je da se odmah na početku mandata utvrde granice mjesne zajednice Memići obzirom da kako on kaže da ne zna gdje je zapadna, a gdje istočna i sjeverna strana mjesne zajednice. Poslije njega skupu se obratio Zulić Osman također kandidat Stranke za BiH za Općinsko vijece inače direktor Osnovne škole Memići ispred Stranke za BiH. Tom prilikom je rekao, da je lista Stranke za BiH najača lista i da lista zaslužuje da dobije podršku od mještana Memića i tom prilikom su mještano obećali će je podržati svoje komšije Bećića jednog i drugog Zulića i Vildić Edinu i komplet listu Stranke za BiH.

Na kraju skupu se obratio predsjednik O S BiH Kalesija Esad Čanić trenutno predsjedavajući Općinskog vijeća koji je rekao da Stranka za BiH na lokalne izbore u BiH izlazi sa sloganom GLASAJ I PROMJENI, JER PROMJENA NEMA BEZ IZLASKA NA IZBORE. Za opštinsko vijeće Kalesija Stranka za BiH je kandidovala kompletnu listu od 31-nog kandidata, sastavljeno od mladih stručnih, obrazovanih, iskusnih i odgovornih osoba koji su spremni uzeti odgovornost u provedbi politika i programskih ciljeva Stranke za BiH za dobrobit svih građana opštine Kalesija. Stranka za BiH na prestojeće lokalne izbore nije dala kandidata za načalnika općine, ne zato što nije imala, već da ne bi još više podijelila glasačko tijelo naše općine. Na listi Stranke za BiH za Općinsko vijeće zasigurno se nalazi više kandidata koji bi bili ozbiljna prijetnja svim trenutnim kandidatima za načalnika općine. Naš cilj je da imamo jako Općinskovijeće koje će poslije izbora primorati budućeg načalnika bez obzira ko to bio da ispoštuje sva data obećanja u toku predizborne kampanje i da istom nametnemo naša programska riješenja.

A to su između ostalog ravnomjeran razvoj mjesnih zajednica na cijelom području Općine Kalesija uključiti javnost i privredni sektor u kreiranju budžeta, transparetno trošenje sredstava i raviziju istih, obzirom da je ovo moja struka želim istaći da javnost i privredni sektor nisu dovoljno uključeni u kreiranju budžeta općine, javne rasprave se odrzavaju u rijetkim slučajevima po mjesnim zajednicama pro forme skoro u tajnosti.Stranka za BiH želim sasvim novi pristup u kreiranju budžeta Općine, prije svega sasvim dovoljno vremena da se ispita javnost i realni privredni sektor putem javnih rasprava u mjesnim zajednicama i privrednim subjektima koji moraju da uzmu snažnije učešće u kreiranju samog budzeta.

Na isti način želimo da se vrši povratna informacija, tačnije da se transparetno predstavlja trošenje budžetskog novca, a u određenim situacijama da se vrši revizija trošenja javnog tj našeg novca .Stranka za BiH će putem Općinskog vijeća Kalesija pružiti partnersku ruku podrške firmama koje promovišu energetsku efikasnost u cilju boljeg života i zaštite zivotne sredine naših građana. Omogućiti normalne uslove rada vijeća mjesnih zajednica davanjem većih ovlasti za rad istim u kreiranju i izvršavanju lokalnih politika i budžeta Općine Kalesija. Na kraju je pozvao građane Memića da izađu na izbore da glasaju i izvrše promjena sadašnjeg stanja koje već 20 godina ne mogu da promjene vladajuće strukture, piše u saopćenju koje je potpisao predsjednik Općinskog savjeta S BiH Kalesija Esad Čanić, dip.ecc.Ostali prilozi:
» ZATVORENA BIRALIŠTA U BIH
AA | 07. October 2018 19:37
» U TOKU GLASANJE NA OPĆIM IZBORIMA U BIH
AA | 07. October 2018 12:10
Ostali prilozi istog autora: