Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ZLOCINCI'
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English  |  Prijava/ Registracija

Vijesti

SEJFUDIN TOKIĆ: UKOLIKO U NAREDNIM DANIMA RUŠITELJI MIRA I DRŽAVE BIH NE BUDU KAŽNJENI OPSTANAK BOSNE I BOŠNJAKA BIĆE SVE VIŠE UGROŽEN
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 25. September 2016. 12:09:08


Sejfudin Tokić, predsjednik Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda povodom neustavnog referenduma u manje bh. entitetu dao je sljedeću izjavu za javnost:

Današnji antidejtonskli referendum u manjem bh. entitetu predtavlja najveću prijetnju miru, stabilnosti i suverenitetu BiH nakon potpisivanja Mirovnog sporazuma.
Atmosfera i retorika koje su kreirali srpski političari i mediji vladajuće oligarhije nedvosmisleno potsjećaju na period prije genocida '92-'95, i najveće ratne zločine u Evropi počinjene nakon Hitlera. Učešće u realizaciji protiustavnih aktivnosti MUP-a RS uz presiju hiljade pripadnika napružanih dugim cijevima, među kojima su i stotine srpskih policajaca koji su učestvovali u genocidu u Srebrenici je drastičan primjer rušenja suvereniteta državnih institucija u ovom djelu BiH.

Nesumnjivo je ovo jedan posebno težak dan za Bosnu, Bošnjake i sve patriote u kome se jasno pokazuju pokušaji reafirmacije ciljeva velikosrpske politike Miloševića, Karadžića i drugih te inertnost međunarodne zajednice prije svega OHR-a koji se u mandatu zaštite države BiH i mira ponaša identično koa pripadnici UN-a tokom provođenja genocida u Srebrenici.

Današnji dan je i rezultat dugogodišnjeg odsustva jasne politike i stateških ciljeva predstavnika Bošnjaka i ukupno patriota BiH u vlasti te izraz njihove nesposobnosti da efikasno djeluju u zaštiti interesa države BiH i bošnjačkog naroda kojem očito prijeti novi genocid. Ukoliko u narednim danima ne budu kažnjeni rušitelji ustavno-pravnog sistema države BiH Bošnjaci i sve patriote BiH moraju biti svjesni činjenice da slijedi period u kome će morati svim sredstvima braniti BiH i nacionalni identitet Bošnjaka, izjavio je Sejfudin Tokić.Ostali prilozi:
» DR. CERIĆ: DRAGAN MEKTIĆ TRAŽI PODOBNOG BOŠNJAKA?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 19. February 2017 13:15
» VLLASI: REVIZIJA IMA ŠANSE ZA USPJEH
Avaz | 19. February 2017 12:42
Ostali prilozi istog autora: