Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

MEKTIĆ ZA TV1: TUŽILAŠTVO BIH OD DODIKA PRAVI ŽRTVU I DIŽE MU REJTING PRED IZBORE
Autor: TV1.ba
Objavljeno: 26. September 2016. 16:09:06


Kakav je to stav Tužilaštva da se za kriminal i korupciju nedozvoljava da se Milorad Dodik pozove a da se zbog neprovođenja odluke Ustavnog suda pozove. Mislim da je Tužilaštvo politički motivirano da to uradi i Glavni tužilac nije dozvolio tužiocu Tužilaštva BiH da pošalje poziv za saslušanje Milorada Dodika u slučaju Pavlović banke, istakao je za TV1, ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.
"Prije svega mislim da se Tužilaštvo uključilo u izbornu kampanju i da kroz određene političke igre pokušava da doprinese ovdje nekim političkim elitama i strukturama u smislu poboljšanja njihovog rezultata ovdje, naglašava Mektić.

Mišljenja je da je Tužilaštvo politički motivirano da to uradi i Glavni tužilac nije dozvolio tužiocu Tužilaštva BiH da pošalje poziv za saslušanje Milorada Dodika u slučaju Pavlović banke i vezano za kupovinu njegove vile u Beogradu, gdje postoji osnov sumnje da je oprana veća količina novca a sada je saglasan da se sasluša radi nesprovođenja odluke Ustavnog suda.

Kakav je to stav Tužilaštva da se za kriminal i korupciju nedozvoljava da se Milorad Dodik pozove a da se zbog neprovođenja odluke Ustavnog suda pozove, upitao je Mektić.

"Znači postoje motivi da u jednom slučaju pozovete a u drugom ne pozovete i zato mislim da je to politički motiv".

U ovom slučaju ne podržavam to što je uradilo Tužilaštvo, ističe ministar sigurnosti BiH.

"Od njega sada pokušavaju da naprave neku vrstu žrtve i da mu pred ove izbore pomoću toga dignu rejting", tvdri Mektić

Dodao je da zbog činjenice da postoji 80 nesprovedenih odluka jeste zato da odgovara svako ko ne sprovede te odluke ali ne možemo to raditi selektivno.

Mislim da je Glavni tužioc bio politički motivisan te da pokušava ovdje zaraditi neke političke poene da bi spasio vlastitu kožu zbog svih nezakonitih radnji koje je preduzimao dok ne nalazio na čelu Tužilaštva, zaključio je u izjavi za TV1, ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.Ostali prilozi:
» BRČKO: PODJELA RAMAZANSKIH HEDIJA
Rasema Karić | 22. May 2018 15:39
Ostali prilozi istog autora: