Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Bosnjaci - Genocid u kontinuitetu'
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English  |  Prijava/ Registracija

Kolumne

HDZ TAKMIČENJE BACANJA POGLEDA U DALJ
Autor: Elmedina Muftić
Objavljeno: 08. November 2016. 01:11:01
Elmedina MUFTIĆ: Svašta se Božo nakitio, što bi rekli od Kulina Bana, još da je to i trun istine, bilo bi i neke koristi. Ovako je to još samo jedan u nizu pokazatelja s kime mi imamo posla. Kakav je to profil ljudi, koji sebi traži prava, a ista ta prava uzima drugima bez imalo stida. Zna Ljubo nakitit Bakiru, a ne zna otići u Stolac, Mostar, Ljubuški. Čapljinu pa vidjet kako žive Bošnjaci i Srbi tamo gdje „ugroženi Hrvati“ imaju vlast.
Kad je nešto van pameti u Bosni se kaže; došlo nešta u vazduhu, e izgleda je došlo nešta u vazduhu što posebno djeluje na ove hrvatske političare što u Hrvatskoj, što u Bosni i Hercegovini, doduše više Hercegovini nego Bosni, jer su se oni pobrinuli da Hrvatima iz Bosne nasele Hercegovinu i tako si zaokruže neki fiktivni povijesni hrvatski prostor. Baš je nešto u vazduhu, opasno udara u glavu!

Tamo gdje prestaje logika počinje obespravljenost Hrvata u BiH. Postavlja se pitanje ima li ugroženije vrste u svijetu od Hrvata u BiH? Šta je to više što oni hoće a nemaju? Šta su to Hrvati tražili, a da im nije dato? Šta još Bakir Izetbegović (kao predstavnik Bošnjaka od kojih su ovi tlačeni) nije dao Čoviću, a moga je? Koji to bi procenat vlasti željeli Hrvati da im pripadne? Šta je to što bi nesretne ljude, prazne duše moglo učiniti sretnim, da im i to damo pa da nas se konačno prođu!?

Drskost koju pokazuju hrvatski političari i oni u R Hrvatskoj i ovi u BiH je prešla i granicu bošnjačkog sabura. Vrijeme je da im se već jednom skreše u brk, šta ih spada i da im se pokaže mjesto koje im pripada. Posebno to zaslužuju ovi iz Hrvatske koji su se ulaskom u EU toliko osilili pa misle da nam i sole i drobe, a da smo mi eto sretni što nas je ujeo njihov pas. E neće da bude. Kao što nije bilo ni devedesetih kad su nam zabili nož u leđa i u Karađorđevu dijelili BiH sa Miloševićem kao da im je djedovina, a ne tuđa zemlja na koju nemaju nikakvo pravo, sem dobrih susjedski odnosa. Pokazali smo im tada, a pokazat ćemo i sad, da BiH nije bašča u kojoj Hrvati uzgajaju cvijeće (Bošnjake) i da će se morati, ako već nisu kulturni prema BiH i Bošnjacima odnositi s poštovanjem, inače će im biti uzvraćeno istom mjerom.

Hapšenje deset Hrvata u Orašju koje Tužiteljstvo BiH sumnjiči za ratne zločine protiv čovječnosti i ratnih zarobljenika, izazvalo je toliku erupciju negodovanja od strane Republike Hrvatske, koja je prešla u prijetnje i to Bošnjacima, (pa iako su u Tužilaštvu zaposleni i Hrvati i Srbi). Onda se otvorenim pismom Bakiru Izetbegoviću oglasio i Božo Ljubić, predsjednik HNS, u kojem optužuje Bakira Izetbegovića, SDA, Bošnjake za sve i svašta između ostalog za progon 230 hiljada Hrvata iz BiH, za stalna poslijeratna politička i institucionalna zlostavljanja, ubistva, progone Hrvata od strane Bošnjaka. Optužuje ga, a preko Bakira i sve nas za majorizaciju, preglasavanje, nemanje Javnog RTV servisa na hrvatskom jeziku, za islamiziranje BiH… Mislim da smo mi Bošnjaci s Bakirom na čelu glavni krivci za globalno zatopljenje, odnosno krivi smo što postojimo i samim tim činom ugrožavamo Hrvate. Onda nas podsjeća kako su nas Hrvati spašavali četiri puta, samo se pitam od čega i koga, kako neko stoljetno ugrožen može da spašava svoje tlačitelje ili su kao nacija obolili od Stockholmskog sindroma. A i kad god su nas oni spašavali mi smo plaćali životima, zato mi Boga molimo „daj Bože da ste prijatelji naših neprijatelja“, toliko o spašavanju, slijedeći put ćemo mi lijepo spremiti čamce i mišiće, da se osiguramo, jer smo sigurniji na otvorenom moru među ajkulama, nego na kopnu među Hrvatima.

Svašta se Božo nakitio, što bi rekli od Kulina Bana, još da je to i trun istine, bilo bi i neke koristi. Ovako je to još samo jedan u nizu pokazatelja s kime mi imamo posla. Kakav je to profil ljudi, koji sebi traži prava, a ista ta prava uzima drugima bez imalo stida. Zna Ljubo nakitit Bakiru, a ne zna otići u Stolac, Mostar, Ljubuški. Čapljinu pa vidjet kako žive Bošnjaci i Srbi tamo gdje „ugroženi Hrvati“ imaju vlast. Zna Božo dobro igrati dvostruku igru i povlačiti kontradiktorne poteze kad mu i kako odgovara, tako on i njegova medijska mašinerija majorizacijom nazivaju kad im Bošnjaci izaberu člana Predsjedništva koji eto nije po njihovoj mjeri Hrvat, a opet s druge strane nazvati ekvivalentom suživota kad im Bošnjaci u Varešu izglasaju Načelnika koji dolazi iz HDZ-a. Što bi se reklo ko je lud, a ko zbunjen? Pa ili su u oba slučaja majorizovani, ili su ekvivalentni? Oboje ne mogu biti. Ili je pak moguće po hrvatskoj mjeri vrijednosti. Kaže Božo da Bakir islamizira BiH, samo ne znam čime, Bosna nije islamizirana, nego je islam živ u Bosni, a ne vidi Božo da u učionicama u školi u Ljubuškom, a vjerujem i diljem Zapadne Hercegovine i se nalazi križ, pa kako to da nazovemo pokrštavanjem Bosne i Hercegovine, šta ćemo sa onim silnim križevima koji su poslije rata ko pečurke nikli po brdima iznad Mostara i širom Bosne i Hercegovine, kojim imenom da to nazovemo, mozda novim križarskim pohodom.Možda stvarno nešto ima u vazduhu. Ali bi ipak Božo i ostali Ljubići trebali znati da je ovo BiH, i da je ovo država u kojoj Bošnjaci vjerovatno na njihovu žalost, ali našu iskrenu radost čine 50,11% stanovništa, i ako je nad nama izvršen genocid, a da Hrvati čine 14,6 % i to im je 4 % poklonjeno, i da su bilo gdje u svijetu ne bi bili ni manjina a, ne konstitutivni narod sa 33% učešća u vlasti, sa više radnih mjesta u državnim službama od samog broja stanovništva. Da je pitanje islama kao vjere koju ispovijeda većina građana ove zemlje osnovno ljudsko pravo i da se to njega ne treba da tiče, jer se ni nas ne tiče kršćanstvo ni način na koji ga on kao Hrvat ispoljava. Kao neko ko traži prava za sebe, trebao bi da prava daje i drugima. A on je daleko od same te spoznaje.

Poruka i onima preko granice što su se uspušili, ne možete sakriti istinu, jeste vi u EU, ali standardi Evrope nisu u vama, ipak je istina jedino dokaziva, a evo se ispostavlja da ste zajedno sa Srbijom činili agresiju na BiH, vaši vas generali i bojovnici odaju. Znali smo mi i prije da su jedinice HV bile na teritoriji BiH u Općini Prozor i drugdje, ali eto niti jedna potvrda nije na odmet. A što se tiče naših generala tu samo možete da bacate pogled u dalj i takmičite se ko će dalje da dobaci da li Predsjednica ili Premijer, izgleda dalje od Beograda i Vučića ne možete, on vam je kao i Tuđmanu Milošević glavni saveznik na putu nikad ostvarene želje podjele BiH. Zato se malo ohladite, jest da ima nešto u vazduhu. Al` prođe ako se malo pričuvate. Ovako bi moglo i da vas napuše, a kad se napušete puknete ko balon. I da malo više pažnje povestite Bošnjacima u Hrvatskoj, jer se 20000 Bošnjaka borilo za nezavisnost iste i preko hiljadu dalo živote, da biste vi danas mogli da s tih pozicija prijetite njihovoj domovini i narodu iz kojeg potiču.

Na kraju krajeva možda bi najbolje bilo da se hrvatski puk pogleda između sebe i dobro razmisle da li je možda hapšenje hrvatskih časnika u Orašju dogovor Dragana Čovića i Milorada Dodika, jer smo svjedoci da je bilo sličinih hrvatsko-srpskih dogovora Tuđman-Milošević i Boban-Karadžić, posebno kada je u pitanju izdaja Posavine, što je po njihovom političko-vojnom dogovoru uslijedilo ubijanje i istrebljenje Hrvata i Bošnjaka. Jednostavno, IZDAJA Bosne i bosanske Posavine nekome se mora obiti o glavi!Ostali prilozi:
» DA LI VJEROVATI VUČIĆU?
Mr. Milan Jovičić | 23. March 2017 18:11
» DVIJE FOTELJE POD JEDNIM KROVOM
Samir Beharić | 23. March 2017 15:00
» DIRLIJA IZ LAKTAŠA
Said Šteta | 23. March 2017 00:48
» MTV IGMAN NIJE I NIKADA NEĆE BITI BOŠNJAČKO SIROČE
Sead Zubanović | 22. March 2017 01:10
» BOŠNJACI, POTAJNA SUBVERZIJA MOŽE BITI OPASNIJA OD RATA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 21. March 2017 13:39
» EVROPSKE VRIJEDNOSTI HDZ INKVIZITORA
Elmedina Muftić | 20. March 2017 01:14
» EVROPSKE VRIJEDNOSTI IZ NEUMSKOG KUPLERAJA???
Mr. Milan Jovičić | 19. March 2017 00:56
» SKLAPANJE BRAKA
Prof. Habib Mandžić | 19. March 2017 00:37
» JE LI NAROD BEZ GLAVE, A DRŽAVA BEZ DOMAĆINA?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 16. March 2017 13:33
» ČETNICI, MAJKU VAM BALIJSKU
Sead Zubanović | 15. March 2017 16:19
» KUKAVIČJA JAJA SE PONOVO POSTAVLJAJU U BOŠNJAČKA GNIJEZDA
Dr. Safet Agović | 15. March 2017 02:27
» BOŠNJACI I VLAST (I DIO)
Džebrail Bajramović | 13. March 2017 17:43
» JEDNA LUKA I DVIJE NUKLEARNE SILE
Dr. Nedim Makarević i Mr. sci. Faruk Borić | 13. March 2017 15:00
» REGISTRAR MEĐUNARODNOG SUDA UBIO PREDMET NA SAMOM POČETKU
Prof. dr. Sakib Softić | 12. March 2017 14:23
» GENOCIDAŠI OPET LIKUJU
Zijad Bećirević | 12. March 2017 14:00
» ČETNIČKO-USTAŠKI ZVJERINJAK U DRŽAVNOM PREDSJEDNIŠTVU
Elmedina Muftić | 11. March 2017 19:28
» ZAŠTO JE MEĐUNARODNI SUD PRAVDE PRIHVATIO PORAZ PRED POČINITELJIMA GENOCIDA U BOSNI
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 10. March 2017 13:17
» SANU I SPC
Ismet Zukorlić | 08. March 2017 15:18
» ISTINA JE JEDINI LIJEK ZA NAŠU BOLJKU
Zijad Bećirević | 07. March 2017 17:06
Ostali prilozi istog autora:
» ILI REVIZIJA TUŽBE ILI STUB SRAMA
01. February 2017 02:04
» MITOMANIJA GENOCIDNOG NARODA
31. December 2016 02:45
» DOMOVINO, U SRCU TE NOSIMO!
24. November 2016 18:06
» UGROŽENI FRA STJEPAN POSKOK
02. November 2016 14:06
» NEDOSTAJEŠ NAM, PREDSJEDNIČE
18. October 2016 18:19