Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Svi smo mi General Mahmuljin
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Analiza prepuna manjkavosti ni na koji način ne predstavlja razmišljanja Vlade Ujedinjenog Kraljevstva.
AMBASADOR FERGUSON: TIMOTHY LESS IZNOSI PRIVATNE STAVOVE, NEMA PREKRAJANJA GRANICA NA BALKANU!
Autor: slobodna-bosna.ba
Objavljeno: 22. December 2016. 17:12:19


Britanski ambasador u BiH Edward Ferguson prokomentario je za Slobodnu Bosnu tekst bivšeg britanskog diplomateTimothyja Lessa o prekrajanju granica na Balkanu objavljen u Foreign Affairsu.

Bivši britanski diplomati Timothy Less uzburkao je političku scenu regiona svojom sugestijom Zapadu da promijeni politiku prema Balkanu na način da se ponovo prekrajaju granice na Balkanu uspostavom velike Srbije, velike Hrvatske i velike Albanije. Svoje stavove izložio je u autorskom tekstu objavljenom u Foreign Affairsu i, potpuno očekivano, tekst je dobio veliki publicitet u regionu, naročito u hrvatskim i srpskim medijima.

Ali stavovi Lessa, tog bivšeg britanskog diplomate, ni na koji način ne odražavaju zvanične stavove britanske Vlade niti zapadnih država općenito. Dapače, britanski ambasador u BiH Edward Ferguson u ekskluzivnoj izjavi za Slobodnu Bosnu rekao je da je analiza manjkava, a da je Less bivši uposlenik koji trenutno nema nikakvog dodira sa oblikovanjem zvanične politike Velike Britanije.

"Ovo su stavovi bivšeg uposlenika koji više ne radi za Vladu Ujedinjenog Kraljevstva. Ova analiza prepuna manjkavosti ni na koji način ne predstavlja razmišljanja Vlade Ujedinjenog Kraljevstva. Ujedinjeno Kraljevstvo je snažno posvećeno suverenitetu, teritorijalnom integritetu i političkoj nezavisnosti Bosne i Hercegovine, kao i drugih zemalja u regionu. Nema prekrajanja granica na Balkanu“, istakao je u razgovoru za Slobodnu Bosnu britanski ambasador Edward Ferguson.Ostali prilozi:
» DOBRA KNJIGA, POPUT VODE, NAĐE SVOJ PUT
Suada Suljić Sokolović | 18. November 2017 13:29
» ODRŽANA 39. REDOVNA SJEDNICA RIJASETA
MINA | 17. November 2017 20:55
» U TOKU KONKURS ZA NAJBOLJU PRIČU "PLANJAXOVO PERO"
Eset Muračević | 17. November 2017 15:37
Ostali prilozi istog autora: