Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Jubilej
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Analiza prepuna manjkavosti ni na koji način ne predstavlja razmišljanja Vlade Ujedinjenog Kraljevstva.
AMBASADOR FERGUSON: TIMOTHY LESS IZNOSI PRIVATNE STAVOVE, NEMA PREKRAJANJA GRANICA NA BALKANU!
Autor: slobodna-bosna.ba
Objavljeno: 22. December 2016. 17:12:19


Britanski ambasador u BiH Edward Ferguson prokomentario je za Slobodnu Bosnu tekst bivšeg britanskog diplomateTimothyja Lessa o prekrajanju granica na Balkanu objavljen u Foreign Affairsu.

Bivši britanski diplomati Timothy Less uzburkao je političku scenu regiona svojom sugestijom Zapadu da promijeni politiku prema Balkanu na način da se ponovo prekrajaju granice na Balkanu uspostavom velike Srbije, velike Hrvatske i velike Albanije. Svoje stavove izložio je u autorskom tekstu objavljenom u Foreign Affairsu i, potpuno očekivano, tekst je dobio veliki publicitet u regionu, naročito u hrvatskim i srpskim medijima.

Ali stavovi Lessa, tog bivšeg britanskog diplomate, ni na koji način ne odražavaju zvanične stavove britanske Vlade niti zapadnih država općenito. Dapače, britanski ambasador u BiH Edward Ferguson u ekskluzivnoj izjavi za Slobodnu Bosnu rekao je da je analiza manjkava, a da je Less bivši uposlenik koji trenutno nema nikakvog dodira sa oblikovanjem zvanične politike Velike Britanije.

"Ovo su stavovi bivšeg uposlenika koji više ne radi za Vladu Ujedinjenog Kraljevstva. Ova analiza prepuna manjkavosti ni na koji način ne predstavlja razmišljanja Vlade Ujedinjenog Kraljevstva. Ujedinjeno Kraljevstvo je snažno posvećeno suverenitetu, teritorijalnom integritetu i političkoj nezavisnosti Bosne i Hercegovine, kao i drugih zemalja u regionu. Nema prekrajanja granica na Balkanu“, istakao je u razgovoru za Slobodnu Bosnu britanski ambasador Edward Ferguson.Ostali prilozi:
» BOSANSKI IZLAZ NA OTVORENO MORE
Senad Ušanović | 17. January 2018 14:14
» NEW YORK: VEČE KUR'ANA, ILAHIJA I KASIDA
B.net | 16. January 2018 21:56
Ostali prilozi istog autora: