Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

HUSEJNOVIĆ: SRAMNA ŠUTANJA REŽIMSKOG REISA I BOŠNJAČKIH I ALBANSKIH PARTIJA U CG
Autor: Ibrahim Husejnović
Objavljeno: 28. December 2016. 10:12:17

Bošnjački i albanski predstavnici zabili glavu u pijesak dok se zakon ne usvoji


Postojala je i postoji velika obaveza i potreba, da se ovih dana u povodu prijedloga Vlade CG, da se 13. novembar, dan Njegoševog rođenja, slavi kao državni praznik, oglasi Reis IZ CG i njegov Mešihat, kao i predsjedništva i glavni odbori bošnjačkih i albanskih partija. Riječ je naime o nečemu nevjerovatnom i začuđujućem, budući da Vlada CG ovo pitanje želi upravo ozakoniti glasovima manjinskih partija, gdje bi one svog dželata i dokazanog islamofobu slavili u vidu jednog od svojih državnih praznika.

Kada bi Islamska zajednica Crne Gore imala svog, a ne režimskog Reisa, onda bi stvari išle drugim pravcem i redosljedom. Njegoš je od nevolje ljute izbačen iz obrazovnih programa drage nam Bosne, jer je imenovani sprovođenjem istrage poturica i svojim književnim djelom "Gorskim vijencem" nanio takvu štetu islamskom življu CG, da potomke naših stradalih predaka ne bi mogle obeštetiti švajcarske i njemačke banke zajedno. Umjesto da se pokrene pitanje odštete za izvršeni genocid nad Bošnjacima i Albancima u CG i priznavanje istog, ide se u sasvim pogrešnom pravcu, a od žrtava se traži da slave svog dželata.

Njegoševa istraga poturica je učinila da su pripadnici dini Islama koji su živjeli u Nikšiću, Kolašinu, Mojkovcu, Podgorici i u drugim gradovima, nestali sa svojih vjekovnih ognjišta, neke su protjerali, neke prinudno pokrstili a neke koji nisu željeli da mijenjaju svoju vjeru likvidirali. Neka je haram svakom pripadniku dini Islama, prije svega režimskom Reisu CG koji je na ove i ovakve stvari sagnuo glavu i zašutio, umjesto da se javno oglasi on i njegov Mešihat, pa da kažu da je Njegoš negativna ličnost, čiji dan rođenja mi ni u ludilu ne bi smjeli slaviti.

Haram neka je takođe bošnjačkim i albanskim partijama u CG, koje ovih dana šute, a trebalo bi upravo drugačije da postupaju i umjesto toga da se njihov vrisak čuje do Neba. Radi nas i naših budućih pokoljenja, a prije svega radi naših predaka koji su ni krivi ni dužni ispaštali Njegoševom genocidnom politikom prema njima, samo zbog toga što su bili u din i Islam, drugačiji i različtiji od svojih dželata.

Sva je prilika, da je posebno manjinske partije koje su postale dio izvršne vlasti CG, ta ista vlast opila i ošamutila i da im je stalo da preko ovog Njegoševog praznika i praznovanja prođu i minimiziraju njegov značaj. Režimski se pak Reis odavno potvrdio kao osoba koja disciplinovano reaguje na svaki pa i najmanji mig kada treba stati na stranu onih u čijem je zagrljaju i koji ga "štite" od sopstvenog naroda. Sila Boga ne moli, a Bog silu ne voli. Preko predloženog Zakona da slavimo Njegoševo rođenje i djelo, na testu smo i provjeri svi, kako Reis i Mešihat IZ CG, tako i manjinske partije CG i narod koji im je dao povjerenje.Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora:
» ŠEHIDI PREVIJE
21. May 2018 17:25
» ZASVIRI PA ZADJENI
07. February 2018 16:22
» PLAV JUNAČKI DANAS
18. December 2017 15:43
» PUKOVNIK ILI POKOJNIK
30. November 2017 15:35
» SOPSTVENO PROBIJANJE PRTINE
04. October 2017 17:22
» VRATITI ALI PAŠU
10. September 2017 16:00