Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

EDIN VUČELJ NAJBOLJI SPORTISTA CAZINA ZA 2016. GODINU
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 28. December 2016. 10:12:16


Edin Vučelj proglašen je sportistom 2016. za općinu Cazin, ali i najuspješnijim seniorem.

S obzirom da je iz Bužima, to je dokaz da u sportu nema i ne treba da bude granica! Ovim rezultatom Edin Vučelj je nominovan za najuspješnijeg sportistu Unsko-sanskog kantona! Za sportistu godine Cazina uzeti su samo rezultati koje je postigao za cazinski klub „Tigar“.


Načelnik općine Cazin Nermin Ogrešević uručuje pobjednički pehar Edinu Vučelju


Edin je nastupao za „Gepard“ iz Ljubljane, „Tigar“ iz Cazina i „Asim Bajrektarević-Hamza“ iz Bužima, a sve iz razloga, jer Bužim nije imao klub za boks, i svugdje je, osvajao zlatne medalje, pa i za Bužim, ali u taekwon dou, gdje je skoro postavo državni prvak u svojoj kategoriji. Za očekivati je da Bužim registrira klub borilačkih vještina, što bi bilo jako dobro, jer Edin ne bi morao više da nastupa za druge klubove, pa čak i druge zemlje. A Edin Vučelj i u 2017. očekuje još veće uspjehe, ali samo ako bude razumijevanja i pomoći sa svih nivoa vlasti, ali i donatora bez čije pomoći neće moći da ode na značajna evropska i svjetska j sportska takmičenja kako je planirao.


Najuspješniji sportisti Cazina na čelu sa Edinom Vučeljom


- Nakon što sam postao dvostruki državni prvak i najbolji senior državnog prvenstva osvojio sam treće mjesto na seniorskom Evropskom prvenstvu WAKO kickboxinga u disciplini light contact i tako sam završio s kickboxing takmičenjima za ovu godinu. S obzirom da sam jedini iz reprezentacije BiH koji je ove godine osvojio medalju na ovom velikom takmičenju Kickboxing savez BiH me zbog tih rezultata proglasio za najuspješnijeg takmičara za ovu godinu. To je priznanje koje mi itekako mnogo znači, s obzirom da se u kickboxingu takmičim tek godinu dana. Između ostalog, nastupio sam i na "BESTFIGHTER" Svjetskom kupu gdje sam osvojio prvo mjesto i pehar za najboljeg takmičara u disciplini light contact, izjavio je između ostalog Edin Vučelj.


Edin Vučelj sa dobitnica priznanja svojega kluba

Edin sa svojim trenerom

Nakon proglašenja sa sretnim ocem NedžibomOstali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: