Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Jubilej
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Zbog navodnog odavanja službene tajne privedeni policajci Milan Dumanović i Mladen Trbović
PRIVEDENI POLICAJCI KOJI SU BILI NA TAJNOM ZADATKU U POTOČARIMA TOKOM SRPSKOG PLANIRANOG NAPADA NA VUČIĆA
Autor: NAP
Objavljeno: 01. January 2017. 16:01:46


Iz Sindikata policije u Srbiji je saopćeno da je pred sam doček Nove godine oko 14 sati beogradska policija privela članove sindikata Milana Dumanovića i Mladena Trbovića zbog navodnog odavanja službene tajne.

Dumanović i Trbović su u izjavama za Aljazeeru Balkans 11. oktobra prošle godine naveli da su kao policijski službenici, po usmenom naređenju starješina, bez legitimacija i naoružanja, poslani na tajni zadatak u Potočare, 11. jula. 2015. godine kada se dogodio napad na srbijanskog premijera Aleksandra Vučića.

- Bez naloga za dovođenje, pretres ili bilo kog drugog pisanog dokumenta policija je upala u stan Trbovića i odvela ga na saslušanje, na osnovu naloga koji su, kako kažu, usmeno dobili. Prethodno priveden je i Milan Dumanović kome je omogućeno da pozove advokata koji bi prisustvovao saslušanju – navodi se u saopćenju Sindikata.

- Nejasno je o kakvim službenim tajnama se radi da bi se baš danas privodili s obzirom da je Mladenu Trboviću prekinut radni odnos u disciplinskom postupku još prije par mjeseci, dok Dumanović i dalje radi u PU Pančevo. Prethodno, oni su radili u UKP Odjeljenje za opservaciju i dokumentovanje – stoji dalje u saopećnju Sindikata, piše Patria.
Ostali prilozi:
» BRČKO: PODJELA RAMAZANSKIH HEDIJA
Rasema Karić | 22. May 2018 15:39
Ostali prilozi istog autora: