Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Dan Genocidne tvorevine
MINISTRICA ODBRANE BIH DANAS OBJAVLJUJE ODLUKU O UČEŠĆU ORUŽANIH SNAGA NA OBILJEŽAVANJU 9. JANUARA
Autor: Vijesti.ba
Objavljeno: 04. January 2017. 13:01:32


Ministrica odbrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš danas će se izjasniti o učešću pripadnika Oružanih snaga BiH u paradi u povodu obilježavanja 9. janura u Republici Srpskoj, potvrdila je ministrica za TV1. Pendeš će se, kako nam je kazala, javnosti objaviti video izjavom koja će do 13 sati biti objavljena na web stranici Ministarstva odbrane.

Načelnik Zajedničkog štaba OSBiH Anto Jeleč smatra da bi učesšće priopadnika Oružanih snaga na obilježavanju 9. januara bilo pogrešno.

Predsjedavajući državnog Parlamenta Šefik Džaferović upozorava na grubo kršenje Krivičnog zakona BiH za sve one koji postupe protivno odluci Ustavnog suda.

"Svako onaj ko se upušta u bilo kakve aktivnosti vezano za obilježavanje 9.januara, za kojeg je Ustavni sud utvrdio da je neustavan upušta se u rizik da učini krivično djelo, koje se sankcionirano Krivični zakonom BiH.Ja očekujem i od Oružanih snaga BIH i od rukovodnih organa, da poštuku odluku Ustavnog suda i da se ni slučajno ne upuštaju u aktivnosti koje ih mogu odvesti pred Sud BiH", kaže za TV1 Džaferović.

Socijaldemokratska partija BiH (SDP) poziva Predsjedništvo Bosne i Hercegovine i Ministarstvo odbrane BiH da ne dozvole učešće pripadnika Oružanih snaga BiH na proslavi koju vlasti entiteta RS organiziraju povodom 9. januara, neustavnog dana tog entiteta. Kako je saopćeno iz SDP-a BiH to je pokušaj da se oslabe i destabiliziraju Oružane snage BiH, a sa krajnjim ciljem da se dodatno uspori i oteža put BiH ka članstvu u NATO savezu.Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: