Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

"Nikada nećemo odustati od onoga što je naš identitet, naša država, naša RS"
DODIK I GENOCIDNA BRATIJA SPINUJU ISTINU O 9. JANUARU I NASTANKU GENOCIDNE TVOREVINE (VIDEO)
Autor: Fena
Objavljeno: 09. January 2017. 14:01:43


Ovo je poseban dan našeg jedinstva i odnosa prema RS, koja ima namjeru da živi i slavi svoj dan te dijeli slobodu sa svima drugima - rekao je danas entitetski predsjednik Milorad Dodik.
Obraćajući se učesnicima defilea na Trgu Krajine u Banjoj Luci, u povodu neustavnog "Dana RS-a“, Dodik je naveo da je RS "stvorena kao odgovor na zlo srpskog naroda, da se na ovim prostorima napravi država“.

Srbi su, kaže, uvijek znali da kada nemaju države, nemaju slobode.

Naveo je i da sloboda koju su Srbi htjeli i izgradili ne ukida slobodu za druge, već su ti drugi i drugačiji pozvani da žive sa Srbima u slobodi, dijeleći zajedničke vrijednosti.-Ali, nikada nećemo odustati od onoga što je naš identitet, naša država, naša RS - rekao je on čestitajući "Dan RS", dan koji su, kako je dodao, Srbi tako dugo u istoriji čekali i koji obilježavaju danas, kao i svih prethodnih i budućih godina.

Prethodno je izvedena himna RS-a "Moja Republika“, ali i "Bože pravde“, a Dodik se učesnicima defilea obratio s pozdrav "Pomoz Bog junaci“.

U Banjoj Luci, gdje su danas obilježava "Dan RS-a“, koji je Ustavni sud BiH ocijenio neustavnim, održan je defileu oko 200 pripadnika policije RS-a, "specijale“, te saobraćajne policije.

Osim policajaca u defileu su su bili vatrogasci, poštari, sportisti, članovi kulturno-umjetničkih društava, mažoretkinje te studenati koji su nosili veliku zastavu RS-a.

Promarširali su glavnom ulicama ka Trgu Krajine na kojem su defile pratili srpski predstvanici vlasti RS-a, predvođeni predsjednikom Miloradom Dodikom.
Ostali prilozi:
» SARAJEVSKI VITEZOVI - POZDRAV DOMOVINI
Eset Muračević | 18. June 2018 13:16
» NASTAVAK RADOVA NA PRVOJ DŽAMIJI U GRACU
Emir Serdarević | 16. June 2018 22:08
Ostali prilozi istog autora: