Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

SEAD JUSIĆ NEĆE PODNIJETI OSTAVKU
Autor: Fena
Objavljeno: 11. January 2017. 15:01:23

Savez za bolju budućnost od predsjedavajućeg Vijeća ministara zatražio smjenu Zamjenika ministrice odbrane Seada Jusića


Zamjenik ministrice odbrane Bosne i Hercegovine Sead Jusić potvrdio je za N1 da neće podnijeti ostavku premda je njegova stranka, Savez za bolju budućnost, zatražio danas njegovu smjenu od predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića.

Kako je Jusić rekao za N1, ostavku neće podnijeti sve se ne utvrdi njegova eventualna odgovornost.

- Ostavku podnijeti neću sve dok mi se ne utvrdi eventualna odgovornost na ove okolnosti. Legitimno pravo predsjednika Radončića je da pokrene proceduru za njegovu moju smjenu, ali o sljedećim koracima možemo razgovarati tek nakon što istraga utvrdi činjenice - kazao je on.

Zamjenik ministrice odbrane BiH potvrdio je da je on lično potpisao zahtjev predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića za angažovanje Počasne jedinice Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i za 8. i za 9. januar.

Nakon upozorenja NATO štaba u Sarajevu da nijedan pripadnik OS BiH ne smije biti 9. januara u Banjaluci, Jusić je naknadno priznao da je tek tada zatražio mišljenje svih članova Predsjedništva BiH kao vrhovnog komandanta.

Kako su objavile agencije, predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić uputio je predsjedavajućem Vijeća ministara BiH zahtjev za smjenu zamjenika ministrice odbrane BiH Seada Jusića.

Jusić je za zamjenika ministrice odbrane BiH imenovan na prijedlog SBB-a, a zahtjev za njegovu smjenu upućen je predsjedavajućem Vijeća ministara Denisu Zvizdiću u skladu sa Zakonom o Vijeću ministara BiH.

Radončić je rekao novinarima kako smatra da je Jusić pogriješio što je potpisao odluku o angažmanu Počasne jedinice OSBiH za 8. i 9. januar u Banjoj Luci dok je ministrica odbrane Marina Pendeš praktično još bila tu.Ostali prilozi:
» SARAJEVSKI VITEZOVI - POZDRAV DOMOVINI
Eset Muračević | 18. June 2018 13:16
» NASTAVAK RADOVA NA PRVOJ DŽAMIJI U GRACU
Emir Serdarević | 16. June 2018 22:08
Ostali prilozi istog autora: