Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

JOVANOVIĆ: PRUŽITI SNAŽAN OTPOR NACIONALISTIČKOM LUDILU PREDSJEDNIKA SRBIJE!
Autor: slobodna-bosna.ba
Objavljeno: 15. January 2017. 22:01:35


"Građanske demokratske snage u Srbiji imaju obavezu da pruže snažan otpor nacionalističkom ludilu u kojem prednjači Nikolić. Srbiji su potrebne unutrašnje reforme i promjene od kojih će građani i čitavo društvo imati korist, a ne izolacija koju nam nude sadašnji predsjednik i drugi predsjednički kandidati koji bi najradije rehabilitovali politiku Slobodana Miloševića i Vojislava Koštunice", zaključio je Čedomir Jovanović.

Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović ocijenio je da je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić svojim neprihvatljivim nacionalističkim istupom nakon današnje sjednice Savjeta za nacionalnu bezbjednost prevršio svaku mjeru i ozbiljno ugrozio nacionalnu bezbjednost Republike Srbije, sve građane Srbije i Srbe na Kosovu pozivom na novi oružani sukob sa Albancima.

"Nakon decenija ratova prouzrokovanih politikom koja je uništila našu zemlju i zbog koje su stotine hiljada ljudi izgubili živote, zvaničnici Srbije imaju obavezu da čuvaju mir, a ne da pozivaju na nova stradanja i katastrofalne ishode koje bismo teško prebrodili. Prethodnih nedjelja smo svjedoci kako nacionalistički ispadi i besmislene provokacije mogu da se vrlo brzo transformišu u ratne pokliče od kojih koristi na kraju imaju samo političari koji su ih namjerno prouzrokovali, jer drugačije ne mogu da se ponašaju", naveo je lider LDP-a.

"Skandalozan Nikolićev nastup u Banjaluci koji je produbio mnogobrojne podjele u BiH dobio je svoj nastavak u nenormalnoj situaciji sa vozom, koji je umjesto spajanja naroda doprinio još većoj radikalizaciji odnosa Beograda i Prištine, i što je još gore, Srba i Albanaca kojima je budućnost zajedno u Evropskoj uniji, a ne u novim rovovima. Nikolić nas svojom neobjavljenom predsjedničkom kampanjom, čiji je jedini sadržaj nacionalizam, i svojim današnjim nastupom i onim što je rekao u Banjaluci gura u nove sukobe, iako je prioritet svih prioriteta Srbije rješavanje problema koji su posljedica devedesetih godina i koje smo uz užasne gubitke jedva preživjeli.

Građanske demokratske snage u Srbiji imaju obavezu da pruže snažan otpor nacionalističkom ludilu u kojem prednjači Nikolić, a koje otvoreno podržava i podstiče Kancelarija za KiM i njeni predstavnici. Srbiji su potrebne unutrašnje reforme i promjene od kojih će građani i čitavo društvo imati korist, a ne izolacija koju nam nude sadašnji predsjednik i drugi predsjednički kandidati koji bi najradije rehabilitovali politiku Slobodana Miloševića i Vojislava Koštunice", zaključio je Čedomir Jovanović.Ostali prilozi:
» SARAJEVSKI VITEZOVI - POZDRAV DOMOVINI
Eset Muračević | 18. June 2018 13:16
» NASTAVAK RADOVA NA PRVOJ DŽAMIJI U GRACU
Emir Serdarević | 16. June 2018 22:08
Ostali prilozi istog autora: