Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Svi smo mi General Mahmuljin
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Kolumne

LIJEČENJE SRCA ZA VISOKE FUNKCIONIRE SDP, SDA I PARAVJERSKE TVOREVINE
Autor: Arben Jakupi
Objavljeno: 17. January 2017. 16:01:57


Arben JAKUPI: Jučer je osvanula vijest gdje se narodni poslanik ispred SDA Enis Imamović "brine" o pravima Bošnjaka i veliki mu je, a možda i najveći, problem što premijer Srbije nije dao znak da se vakuf tih istih Bošnjaka sruši, jer je jasno da bi primjena zakona to i podrazumijeva. Također, svjedoci smo da se i nebitna, paravjerska tvorevina koja je osnovana od strane tajnih službi da razbije jedinstvo muslimana oglašavala po istom pitanju u želji da se svjetiljka Sandžaka sravni sa zemljom i kako reče jedan od najzadrtijih odbornika SDP-a napravi veliki kružni tok! Kreativnost i domišljatost na nivou.
Svjedoci smo da par mjeseci IZ i vjernici Sandžaka trpe uvrede i napade od pojedinaca iz našeg naroda. Predvodnici hajke su svakako bili visoki funkcioneri SDP-a koji su tražili rušenje svjetiljke našeg naroda, Fakulteta za islamske studije (FIS). S druge strane visoki funkcioneri SDA Sandžaka su povremeno imali želju da se isti sruši. Međutim, sada kada su sklopili zvanični savez sa svojim prijateljima iz SDP-a s kojim se iza zatvorenih vrata dogovaraju kada da se svađaju, a kada da se mire zarad fotelja i opstanka na vlasti, krenuli su javno u napade da se dodvore svojim koalicionim partnerima. Jučer je osvanula vijest gdje se narodni poslanik ispred SDA Enis Imamović "brine" o pravima Bošnjaka i veliki mu je, a možda i najveći, problem što premijer Srbije nije dao znak da se vakuf tih istih Bošnjaka sruši, jer je jasno da bi primjena zakona to i podrazumijeva. Također, svjedoci smo da se i nebitna, paravjerska tvorevina koja je osnovana od strane tajnih službi da razbije jedinstvo muslimana oglašavala po istom pitanju u želji da se svjetiljka Sandžaka sravni sa zemljom i kako reče jedan od najzadrtijih odbornika SDP-a napravi veliki kružni tok! Kreativnost i domišljatost na nivou.

Njihov izgovor zašto žele da ga sruše je taj da je takva izgradnja kabadahijski i neislamski čin, a zaboravljaju ili ne znaju ni osnovnu lekciju islama, a to je bitka na Bedru. Tada je Poslanik sallallahu alejhi ve sellem organizirao 300 vojnika da uzmu svoje pravo i svoj imetak koji su im Kurejšije otele i htjele da ga prodaju, isto onako kako danas žele funkcioneri SDP i SDA da prodaju vakufe od kojih bi se pravile kafane kao što je bila ona u vakufskoj banji. Iz njihovih izjava se da zaključiti da je u današnjem vremenu živio Poslanik sallallahu alejhi ve sellem i da je organizirao vjernike kao na Bedru da otmu karavanu koja je prevozila NJIHOVE stvari, isti ovi bi rekli da je kabadahija i da se tako ne postupa već se moraju poštovati oni koji ti otimaju vakufe i ne daju ti elementarna prava.Zbog svega gore navedenog predlažemo Muftiji Dudiću da pokrene jedan hajirli projekat, a to je izgradnje vakufa koji će se zvati "LIJEČENJE BOLESNIH SRCA". Da se pozovu vjernici da doniraju svoj imetak da se taj objekat završi u najkraćem mogućem roku. Nakon toga kada krene hajka od "branitelja Bošnjaka" i budu napadali IZ da je i taj vakuf nelegalno napravila da se izda odobrenje Muftije Dudića da se isti sruši. S tim da rušenje izvrše oni iz našeg naroda koji najviše napadaju vakufe sviju nas. Ja bih u ime Allaha donirao ćuskije i metalne čekiće visokim funkcionerima SDP, SDA i paravjerskoj tvorevini da dođu i da ruše taj vakuf ne bi li tako izliječili svoja srca.

Ovo predlažemo jer nam je FIS od vitalnog značaja kako za Islam tako i za muslimane ovog prostora i isti smo spremni, moralno, pravno ali i životima braniti, i ne možemo dozvoliti da nam ga ruše, dok vakuf po imenu "LIJEČENJE BOLESNIH SRCA" će biti građen s nijjetom da se izliječe srca naše braće jer bi se, siguran sam, loše osjećali kada bi navečer ukapirali da su time rušili svoju vjeru, svoj vakuf i svoj opstanak na ovim prostorima.Ostali prilozi:
» MOSTARSKO-HERCEGOVAČKA PARADIGMA
Mr. Milan Jovičić | 14. December 2017 18:12
» BOSNA I HERCEGOVINA - GLOBALNA RASKRSNICA
Senad Ušanović | 14. December 2017 16:18
» PUT AUSTRIJSKE VLADE TOTALNO ‘’UDESNO’’
Dženis Šaćirović | 13. December 2017 20:42
» BOŠNJAČKI GLOBALNI PRIORITETI (II DIO)
Džebrail Bajramović | 11. December 2017 20:29
» BOŠNJAČKI NAROD JE POLITIČKI OBESPRAVLJEN
Sead Turulja, prof. | 11. December 2017 17:48
» SLAVENSKI ANTISEMITIZAM ZA HEBREJE I ZA BOŠNJAKE
Amir Telibećirović | 10. December 2017 03:19
» VUKOVE „ALFABETE“
Mr. Milan Jovičić | 10. December 2017 02:01
» DRŽAVNIČKI POTEZ BAKIRA IZETBEGOVIĆA
Elmedina Muftić | 07. December 2017 18:46
» BOSNA I HERCEGOVINA U VRTLOGU DOBRA I ZLA!
Senad Ušanović | 07. December 2017 16:21
» GUBITAK IDENTITETA PLAĆA SE ROPSTVOM I PONIŽENJEM
Larisa Karaosmanović | 06. December 2017 21:43
» ‘ODŽA ‘USKIĆ
Aziz Hurem | 06. December 2017 20:26
» OTROVNE EMOCIJE ZORANA ČEGARA
Elmedina Muftić | 04. December 2017 02:15
» U ALUMINIJU, DOMAĆI, UDRUŽENI ZLOČINAČKI PODUHVAT
Mr. Milan Jovičić | 04. December 2017 01:50
» SANDŽAK KAO OKUPIRANA I ANEKTIRANA TERITORIJA
Dr. Rizvan Halilović | 03. December 2017 16:13
» DEMOKRATSKE PROMJENE
Haris Hojkurić | 03. December 2017 14:53
» OTVORENI POZIV DRAGANU ČOVIĆU DA PODNESE OSTAVKU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 01. December 2017 00:56
Ostali prilozi istog autora:
» PROGOVORILA JE RUVEJBIDA!
07. September 2015 03:40