Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Haag

Zlikovac Šešelj poslao odgovor ICTY-ju
VIŠE SE NE VRAĆAM U HAAG
Autor: Fena
Objavljeno: 09. February 2017. 16:02:27

FIJASKO: Presuda ratnom zločincu (Ilustracija: Šukrija Meholjić)


Lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj uputio je danas odgovor Međunarodnom sudu za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji (ICTY) na žalbu Tužiteljstva na oslobađajuću presudu koju je taj sud izrekao 31. ožujka 2016. godina na suđenju Šešelju za ratne zločine u Hrvatskoj i BiH.

U svom odgovoru na žalbu Tužiteljstva, koji je danas objavio ICTY, Šešelj je detaljno obrazložio zašto navode Tužiteljstva smatra neadekvatnim i neosnovanim, i zašto ih žalbeno vijeće ne bi trebalo usvojiti, prenosi Tanjug.

"Profesor Vojislav Šešelj nikada se neće više dobrovoljno vratiti u Haški tribunal, zato što je skoro 12 godina proveo u pritvoru i bio na raspolaganju Haškom tribunalu. Tužiteljstvo nije dokazalo njegovu krivicu zato što je nema", navodi se Šešeljevom odgovoru.

Tužiteljstvo je u svojoj žalbi na stotinu stranica, uz dodatne anekse žalbenom vijeću, ukazalo da je prvostupanjsko vijeće pod presjedanjem suca Jean Claude Antonetti pogrešno utvrdilo činjenično stanje jer nije zaključilo da Šešeljevi govori predstavljaju fizičko izvršenje progona, deportacije i prisilnog premještanja.

To je, kako je navelo Tužiteljstvo, detaljno objašnjeno u žalbi.

Tužilaštvo smatra da prvostupanjsko vijeće nije donijelo ispravnu odluku, jer nije dalo valjane razloge za svoje zaključke, nije uvažilo argumente i dokaze Tužiteljstva, i zato jer je pogrešno cijenilo činjenično stanje utvrđeno tijekom suđenja.Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: