Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
OPSADA SARAJEVA U VREMENU AGRESIJE SRJ - SRBIJE I CRNE GORE 1992. - 1995.
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English  |  Prijava/ Registracija

Haberi

U zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, posjetio i Islamsku zajednicu
ZVIZDIĆ RAZOVARAO SA FEJZIĆEM
Autor: AA
Objavljeno: 15. February 2017. 19:02:49


Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, posjetio je danas i Islamsku zajednicu u ovoj državi i medresu "Mehmet Fatih", gdje je razgovarao s reisom Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatom ef. Fejzićem.

Kako je saopštio nakon sastanka, razgovaralo se položaju Bošnjaka u Crnoj Gori.

"U sklopu posjete Crnoj Gori, koja je imala kao bazni cilj jačanje regionalne saradnje i iznalaženje modela i načina naše kompletne političke, društvene i ekonomske saradnje, imao sam potrebu da posjetim Islamsku zajednicu i njenog reisa. Takođe i da se vidim s mojim starim prijateljem hafizom Bugarijem, koji se nalazi na privremenom radu u Crnoj Gori. Razgovor s uvaženim reisom se ticao situacije u Crnoj Gori, stanja, uloge i ambijenta u kojem žive Bošnjaci u Crnoj Gori. S posebnim aspektom koga treba podvući, a to je da su Bošnjaci u Crnoj Gori bili jedni od najvažnijih promotera nezavisnosti Crne Gore, kao i jedni od najvećih promotera evropskog i NATO puta, koji Crnoj Gori treba da obezbijedi mir, stabilnost, ekonomski prosperitet i članstvo unutar moderne porodice evropskih i NATO zemalja. To svakako treba cijeniti i iz moje posjete i iz kapacieteta koji Bošnjaci i predstavnici Bošnjačke stranke i drugih stranaka uživaju unutar Vlade, mislim da je to na ispravan način valorizovano", kazao je Zvizdić.

Istakao je da je dobra saradnja između BiH i Crne Gore možda i najbolja u regionu.

"Riječ je o državi koja ima multikonfesionalni karakter, i to me posebno raduje, kao što me raduje jako dobra saradnja između BiH i Crne Gore, možda najbolja u regionu, čime smo pokazali da se može predvladati nasljeđe iz prošlost i definirati put koji vodi ka prosperitetnoj budućnosti, koja je potrebna za građane i BiH i Crne Gore", kazao je Zvizdić.

Reis Rifat ef. Fejzić iskazao je zahvalnost posjetom Denisa Zvizdića.

"Raduje me ono što sam mogao da čujem od premijera Zvizdića i od medija koji su prenijeli dijelove razgovora gospodina Zvizdića s najvišim crnogorskim državnicima, da između Crne Gore i BiH nema otvorenih pitanja i da se radi o veoma kvalitetnoj komšijskoj saradnji dviu zemalja. Uloga Islamske zajednice je da mi uvijek pokušavamo da između države Crne Gore i državama gdje je većinsko muslimansko stanovništvo, budemo most spajanja. Imao sam priliku da premijera Zvizdića upoznam sa stanjem Islamske zajednice, kao i sa stanjem pripadnika islama u Crnoj Gori. Želim da se u ime svih muslimana zahvalim na ovoj posjeti i da naglasim i da smo mi, kao Islamska zajednica u Crnoj Gori, oduvijek bili oslanjani na Islamsku zajednicu u BiH i imamo jako dobru saradnju", kazao je reis Fejzić.

Susretom s reisom Fejzićem, predsjedavajući Vijeća ministara BiH završio je jednodnevnu posjetu Crnoj Gori.Ostali prilozi:
» ZVIZDIĆ RAZOVARAO SA FEJZIĆEM
AA | 15. February 2017 19:29
» ŠERIJATSKO VJENČANJE U DŽEMATU LISAC
B.net | 01. August 2016 12:33
» U AKOVU ODRŽANO RAMAZANSKO PREDAVANJE
B.net | 16. June 2016 15:33
» DOVA ZA FERHADIJU!
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 08. May 2016 12:38
Ostali prilozi istog autora: