Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Agent Bosne i Hercegovine pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu
SOFTIĆ U HAGU PREDAJE ZAHTJEV ZA REVIZIJU PRESUDE BIH PROTIV SRBIJE
Autor: NAP
Objavljeno: 22. February 2017. 13:02:34

Sakib Softić, agent BiH pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu


Sakib Softić, agent BiH pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu boravi u Holandiji gdje će narednih dana predati aplikaciju odnosno zahtjev za reviziju presude BiH protiv Srbije za genocid, piše bh. novinska agencija Patria.

U delegaciji BiH je i član kabineta Bakira Izetbegovića, člana Predsjedništva BiH.

Za sutra je predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić sazvao vanrednu sjednicu, a bez obzira na epilog, zahtjev za reviziju presude bit će predat. Zanimljivo je da su brojne kritike upućene na odnos trećeg člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića koji je kazao da revizija presude ne može biti pokrenuta u ime BiH i da su to on i Ivanić poručili Izetbegoviću.

Danas u Beogradu boravi Ivanić sa predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom gdje će održati sastanaka sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem kako bi zauzeli stav o daljem postupanju kadrova u institucijama s obzirom da su blokade već počele bojkot sjednice Predstavničkog doma PS BiH, kao i nedolaskom tri ministra iz Saveza za promjene na sjednicu Vijeća mnistara BiH.

Sud u Hagu je izrekao presudu 2007. godine da Srbija nije odgovorna za genocid, ali da je kriva jer ga nije spriječila. Na tu presudu smo dobili rok od 10 godina za reviziju.Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: