Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

SDU BIH: PREDSJEDNICE KITAROVIĆ, VAŠA FUNKCIJA JE ISUVIŠE OZBILJNA DA BI KAO GOŠĆA U NEZAVISNOJ I SUVERENOJ BIH IZNOSILA NEUTEMELJENE I PAUŠALNE OCJENE
Autor: B.net
Objavljeno: 16. March 2017. 17:03:00


Povodom izjava Predsjednice R. Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović datih u sklopu Konferencije „Hrvati BiH, nositelji Evropskih vrijednosti“ koja se održava u Neumu, rukovodstvo SDU BiH daje sljedeće saopštenje za javnost.

Predsjednica R.Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je u Neumu da u BiH raste broj ekstremističkih zajednica. Bilo bi korektno od predsjednice Kitarović kad već daje takve izjave da bude konkretna i da pobroji koje su to nove ekstremističke zajednice čiji se broj povećava u BiH.
Bosni i Hercegovini kao državi ne trebaju tutori koji će se mješati u njene unutrašnje stvari i davati negativne etikete narodima u Bosni i Hercegovini. U jednom je predsjednica Kitarović ipak u pravu u BiH zaista raste broj ekstremističkih zajednica, ali zajednica ekstrermno bogatih u koje spada i Dragan Čović lider HDZ BiH. Prema njemu trebaju da budu okrenute oštrice kritike u pogledu položaja Hrvata u BiH, jer kontinuirana dvadesetogišnja politika „Fige u džepu“ od strane HDZ BiH koči bilo kakav napredak države BiH i proizvodi iseljavanje stanovništva iz BiH – poglavito Hrvata.

Ekstremnih pokreta baziranih na ideologiji fašizma i nacizma, dokazano i konkretno ima i u Srbiji i u Hrvatskoj, tako da bi bilo bolje i učinkovitije da se predsjednica Kitarović pozabavi jačanjem desnice i izjednačavanjem fašizma i antifašizma u Hrvatskoj, nego što od Bosne i Hercegovine u propagandnom smislu pravi „bazu za teroriste“.

Stoga, SDU BiH poručuje predsjednici Kitarović da je njena funkcija isuviše ozbiljna da bi kao gošća u nezavisnoj i suverenoj BiH iznosila neutemeljene i paušalne ocjene. Stoga joj predlažemo, ako se već toliko interesira, da provjeri imovinske kartone rukovodstva HDZ BiH i da pita gosp. Čovića kakva mu je to politika koju vodi, a zbog koje Hrvati napuštaju BiH, piše u saopćenju SDU BiH.Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: