Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Jubilej
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Nakon izbora u Holandiji
MEHOLJIĆ: BIRAČKO TIJELO HOLANDIJE REKLO NE WILDERSU I NJEGOVOJ PARTIJI I FAŠISTIČKOJ IDEOLOGIJI
Autor: B.net
Objavljeno: 17. March 2017. 21:03:21
Svima nam je lahnulo kad u Holandiji nije pobjedio ultra desničar Geert Wilder i njegova fašistička partija PVV (Ilustrator: Šukrija Meholjić)


Kako su izvijestili mediji, Liberali holandskog premijera Marka Ruttea osvojili su najveći broj glasova na izborima osvojivši 33 mjesta u parlamentu, a njegov glavni rival Geert Wilders 20 mjesta, te kršćanski demokrati i centristički Demokrati 66 po 19.
Holandski fašista Wilders nije ostvario željeni prodor u vrh holandske politike uprkos tome što je njegova Stranka za slobodu dobila više mjesta nego na prethodnim izborima, javlja Aljezeera..

Najpoznatiji bh. ilustrator i karikaturista Šukrija Meholjić iako je nastanjen u Norveškoj i svoje stavove iznosi radovima, Bošnjaci.Net su ga zamolili da u povodu parlamentarnih izbora u Holandiji koji su održani 15. marta, da izjavu. On ističe da se cijelo vrijeme saosjećao sa muslimanima koji žive u Holandiji u njihovoj zebnji za izborni rezultat koji će im direktno oblikovati budućnost. Meholjić posebno naglašava:

- Nakon parlamentarnih izbora u Holandiji, održanih 15. marta, je jasno da želje ultra desničara Geerta Wildersa neće, bar zasad, biti oživotvorene. Dakle neće biti izlaska iz EU “NEXIT-a”, neće biti obračuna sa Islamom: zabrane i konfiskacije Kur'àna niti idiotske “Kur'àn policije”, neće se zatvoriti vjerski objekti muslima koji žive u Holandiji i neće biti zatvaranja vrata izbjeglicama posebno onima s Istoka. Sve ovo je Wilders obećavao, javno i otvoreno, u svojoj predizbornoj kampanji plašeći svu demokratsku populaciju u zemlji lala, a i šire, sa fokusom na muslimanski živalj. No, nezapamćenim izlaskom na izbore, preko 80%, demokratsko biračko tijelo Holandije je reklo NE Wildersu i njegovoj partiji fašističke ideologije. Pobijedila je liberalna partija premijera Mark Ruttea sa osvojena 32 mjesta u Parlamentu i time odagnala nametnuti predizborni strah i zebnju. Odahnuli su mnogi jer se narastajući talas radikalne desnice počeo svijetom širiti poput virusa. Ostaje nada da će i Francuzi i Nijemci slijediti primjer Holanđana i također odlučno reći NE opasnoj desnici na svojim skorim izborima, istakao je za Bošnjaci.Net najpoznatiji bh, ilustrator i karikaturista Šukrija Meholjić.Ostali prilozi:
» BRČKO: PODJELA RAMAZANSKIH HEDIJA
Rasema Karić | 22. May 2018 15:39
Ostali prilozi istog autora: