Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Svi smo mi General Mahmuljin
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Kolumne

EVROPSKE VRIJEDNOSTI IZ NEUMSKOG KUPLERAJA???
Autor: Mr. Milan Jovičić
Objavljeno: 19. March 2017. 00:03:56

Bilo bi to svakako i neukusno, bez određenih začina, njihove Doglavnice Kolinde, koja se već u više navrata trudi, dokazati toj istoj Evropi, da je u Bosni i Hercegovini na djelu, evidentna islamska radikalizacija, za koju su i oni, Hrvati, dokazani naši dušebrižnici od 09.maja 1993. godine, veoma spremni, uz povratničke svoje snage NDH, iz Argentine, Čilea, Australije ili Kanade ili... prizvati u pomoć, u cilju sprečavcanja iste ove radikalizacije i prodora islama u Evropu, za koju, eto oni stvaraju njene vrijednos Predložio bih joj, da se kani jalova posla i da se posveti doktorskoj tezi: „Kako prognati Ustaštvo iz Hrvatske i Herceg Bosne“.


Mr. Milan JOVIČIĆ: Da li je famozna priča o reviziji tužbe protiv Srbije, za učinjena genocidna nedjela u našoj domovini Bosni i Hercegovini ili je bilo pitanje 09.januara, slavlja genocidne tvorevine RS i postrojbi nekih oružanih snaga, besjeda Ivanića i ludačkih hvalospjeva, guslara iz Laktaša, ili njegove komemorativne nakane prema našoj domovini, što je sve stvar neukusa i ludila, ograničeno ljudskim normalnim umom, ali pogodna je klonovska hrana, koja se svakodnevno servira osiromašenom svome stadu bezumnika i slijepaca.
U ovoj zamršenoj cirkusijadi i kuhinji, ponudi različitih menija, teško se bilo snaći i odrediti se prema pravim i istinitim ponudama, ma sa koje strane dolazili, da li individualnih, od Dodika i njegovih đilkoša, guslara ili orguljaša Dragana Čovića, da li Mladena Ivanića i drugih psihijatrijskih sljedbenika, velikosrpskih isceljitelja i dušebrižnika ili krvnika, bili oni pacijenti iz Haga ili turisti iz kazamata u kojima su služili ili služe zaslužene kazne.

Da li je famozna priča o reviziji tužbe protiv Srbije, za učinjena genocidna nedjela u našoj domovini Bosni i Hercegovini ili je bilo pitanje 09.januara, slavlja genocidne tvorevine RS i postrojbi nekih oružanih snaga, besjeda Ivanića i ludačkih hvalospjeva, guslara iz Laktaša, ili njegove komemorativne nakane prema našoj domovini, što je sve stvar neukusa i ludila, ograničeno ljudskim normalnim umom, ali pogodna je klonovska hrana, koja se svakodnevno servira osiromašenom svome stadu bezumnika i slijepaca.

Zatim se, pored samita premijera država regije Balkana u Sarajevu, istovremeno održava i „Neumski kupleraj“, čime se žele svijetu predstaviti lažne neke evropske vrijednosti, ugnjetenih, majoriziranih i nevinih čistokrvnih hrvatskih „jaganjaca“ sa ovih prostora .Bile bi to sve jako ozbiljne stvari, kada se istinski ne bi radilo o običnim farsama, navedene cirkusijade, čiji su akteri klovnovi Draganova, stalna roba, poput Bojane Krišto, koja ga prati u stopu ili Jelke Miličević, koja je stavila svu svoju imovinu pod hipoteku, kako bi se njen „čistokrvni Hrvat“ Dragan Čović, oslobodio od optužbi za sve svoje kriminalne rabote, te kako bi konačno na čudan način, taj optuženički materijal i dosije iščezao, zahvaljujući, upravo, znanim čimbenicima, koji su tada radili u tužilaštvu i sudstvu. Dakle, da li ima nešto što se ne zna?! Sve se zna, nadati se da će sve jednog lijepog sunčanog mostarskog dana izaći na vidjelo !!!

Nama, građanima ovoga grada, opljačkanog i uništenog grada Mostara, kao i brojnim građanima u njemu i još više onih naših komšija i zemljaka, u dijaspori širom svijeta, koji su pod čizmama, prijetnjama, ubistvima i silnim progonima, napuštali svoje domove, svoj rodni grad, ili su tavorili i podnosili mučenja u brojnim njihovim kazamatima – logorima smrti, od Heliodroma, Dretelja, Gabele, Stoca, Ljubuškog i inih znanih i neznanih destinacija, te predočiti vrijednosti Evropi, od hrvatskog scenarija Poglavnika i njegovih sljedbenika. Predložio bih joj, da se kani jalova posla i da se posveti doktorskoj tezi: „Kako prognati Ustaštvo iz Hrvatske i Herceg Bosne“.


Logori, rušenja svjetskih spomenika, dočeci ratnog zločinca osuđenika iz Haga, hrvatske su dokazane vrijednosti za Evropu!!!


Svakako je bilo prilike istaći i veliku pljačku državnog kapitala, firme Aluminij i Soko, zatim neviđenu diskriminaciju njihovih radnika nehrvata, na nacionalnoj osnovi, kao rezultat majorizacije i siline stvaranja, sveukupnog dobra od hrvatskog starteškog interesa, kao što je u svojim besjedama iz ranijeg perioda isticao i njihov Poglavnik Franjo, kao tvorac ludačkog agresorskog scenarija i na ove firme i na ove prostore. Trebalo je i ovu hrvatsku vrijednost ozvaničiti i afirmisati pred Evropom.

Bilo bi to svakako i neukusno, bez određenih začina, njihove Doglavnice Kolinde, koja se već u više navrata trudi, dokazati toj istoj Evropi, da je u Bosni i Hercegovini na djelu, evidentna islamska radikalizacija, za koju su i oni, Hrvati, dokazani naši dušebrižnici od 09.maja 1993. godine, veoma spremni, uz povratničke svoje snage NDH, iz Argentine, Čilea, Australije ili Kanade ili... prizvati u pomoć, u cilju sprečavcanja iste ove radikalizacije i prodora islama u Evropu, za koju, eto oni stvaraju njene vrijednos Predložio bih joj, da se kani jalova posla i da se posveti doktorskoj tezi: „Kako prognati Ustaštvo iz Hrvatske i Herceg Bosne“.

Dobro je ovo, jer je istinito i za naše Bošnjake, da im se vraća poput bumeranga, njihovo vezivanje zastava sa HDZ-om ili ne pokretanje tužbe u Hagu, prema Hrvatskoj, kao drugom, zapadnom agresoru, na našu domovinu i njeno stanovništvo. Vrapcima na granama, našim bosansko-hercegovačkim, sve ovo poznato, ali, nažalost naše Sarajevo i njene podaničko- lizničke strukture vlasti, nisu imale dovoljno sluha da oslušnu i te ubitačne i nakaradne melodije, sa ovih prostora.

Svakako, ovih dana, uslijedio je i dobar primjer saradnje i nastojanja, unaprjeđenja dobrih odnosa u regiji Balkana, kroz primjer samita premijera u Sarajevu.

Upravo i koristim priliku, da osvijetlim i podržim veoma dobra i pozitivan razmišljanja, poštovanog i cijenjenog, bivšeg reisu-l-uleme dr. Mustafe ef. Cerića, iskazujući dostojanstvenu ulogu i našeg Denisa Zvizdića, kao dokazanog domaćina, organizatora, razumnog i vrijednog političara iz reda naših Bošnjaka, /citat M.C./: “Makar za trenutak doživio sam taj lijepi osjećaj državnog domaćina moje zemlje kroz ličnost Denisa Zvizdića, koji sve više pokazuje da je dorastao bosanskom državnom zadatku. Zbog toga, premijer Zvizdić zaslužuje našu punu bosansku podršku.“

Ne sumnjajući u ovu vjerodostojnu i opravdanu kvalifikaciju i konstataciju, uvaženog, gospodina Cerića, poznavajući gospodina Zvizdića i njegove istinske dobre korjene, ugledne i cijenjene porodice iz Gacka, gdje sam proveo godine izgradnje velikog giganta, rudnika i termoelktrane. Moji dobri Gačani, su dokazni izvorno nadareni, umni i pošteni sugrađani, dokazani intelektualci, a jedan od njih je svakako i naš Premijer Denis Zvizdić. Činjenica je, da je veoma odskočio od svih političara, u svakom pogledu, što mu je i uloga dobrog domaćina, a ja bih rekao i dostojanstvena vodeća politička figura kod Bošnjaka, odrednica koja ga krasi, uz svako priznavanje i poštovanje. U svakom slučaju, ne samo dobar domaćin, već i glava svoga naroda, poželjna ličnost i figura, o kojoj treba i trezveno doživljavati i pratiti u našoj društveo- političkoj zbilji.


Podaničko - uliznička vlast i utemeljiteli Herceg Bosne !!!


Ne mogu, a da se ne podsjetim jedne tribine u Narodnom pozorištu u gradu Mostaru, kada je uvaženi reis Cerić, nama prisutnima iznio i svoja razmišljanja u postojanju i osudi, jednog broja podaničkih duša, kod Bošnjaka, ja bih pridodao i ulizica, prema Meši Selimovići u njegovom romanu „Tvrđava“ što smo mi Mostarci to ponajbolje i konkretno osjetili. Uzmimo samo u obzir firme Aluminij i Soko, zatim hidrocentralu Mostar i druge brojne objekte u gradu, koje su tako velikodušno, naši podanici i ulizice u vlasti, od Bičakčića , preko Nermina Nikšića i do Fadila Novalića, poklonile strukturama HDZ-a i njenim nacionalističkim i agresorskim elementima i čimbenicima.

Cijenim i poštujem iznesene stavove, poštovanog, gospodina Mustafe Cerića i kamo sreće da nam dragi Allah / Bog, podari i više ovakvih umnih i razumnih ljudi, naša Bosna bi vječno bila i ostala životni raj na zemlji.

S poštovanjem,
Mr Milan Jovičić, mostarski Sarajlija.
Mostar, mart 2017 god.Ostali prilozi:
» TAKO TO RADE AGENTI KOS-A POPUT MUSLIMOVIĆA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 18. November 2017 23:18
» ZAŠTO NAS „RAK“ VODI U INFORMATIVNI MRAK
Sead Zubanović | 16. November 2017 19:16
» HISTERIJA POLITIKANATA
Mr. Milan Jovičić | 15. November 2017 17:03
» BAKIR GOVORI ISTINU! VUČIĆ LAŽE!
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 15. November 2017 15:57
» SPIN VELIKO-SRPSKE BRATIJE
Elmedina Muftić | 15. November 2017 14:52
» SANDŽAK, OD OKUPIRANE TERITORIJE, DO PREKOGRANIČNE EUROREGIJE
Dr. Rizvan Halilović | 15. November 2017 02:32
» SRAM TE BILO, DODIK!
Ajša Čišija | 15. November 2017 02:14
» BOŠNJAČKI GLOBALNI PRIORITETI (I DIO)
Džebrail Bajramović | 13. November 2017 21:12
» GDJE IZLAPIŠE JUBILEJI KOSOVSKE BITKE?
Mehmed Meša Delić | 13. November 2017 01:08
» I NAKON GENOCIDA NAD BOŠNJACIMA PASJI ODNOS SRBA
Elmedina Muftić | 12. November 2017 17:05
» PUT ZA NIGDJE
Admir F. Beganović | 12. November 2017 15:15
» VELIKOSRPSKE ZABLUDE ILI ZAMJENA TEZA
Mr. Milan Jovičić | 10. November 2017 17:12
» MOJ UMMETE - GDJE SMO SADA MI?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 10. November 2017 13:16
» HERCEGOVAČKI PUTEVI NEPRAVDE
Avdo Huseinović | 09. November 2017 16:28
» BOSNA, BOŠNJACI, BOSANSKI JEZIK I BOSANČICA
Prof. dr. Jusuf Mulić | 08. November 2017 20:28
» KO JE BIO MULLA AGAN KOJIĆ
Dr. sc. med. Safet Lješnjanin | 07. November 2017 01:18
» ALIJA NIJE KRIV
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 06. November 2017 20:18
» SAMOBITNOST I SAMOPOŠTIVANJE SU TEMELJI BOŠNJAČKOG OPSTANKA
Dženis Šaćirović | 06. November 2017 01:59
» TERORIZAM U UNIFORMI
Akademik dr. Ferid Muhić | 05. November 2017 03:45
Ostali prilozi istog autora:
» HISTERIJA POLITIKANATA
15. November 2017 17:03
» DOBRI LJUDI DANAŠNJICE
03. October 2017 21:44
» MOSTARSKA RAJA SE BUDI
29. September 2017 13:38
» AH, PUSTI DODIKOVI SNOVI
25. September 2017 16:21
» SJEĆAJMO SE NAŠEG GENIJA FIŠERA
22. September 2017 03:05
» ISTINOM UZ BOŽIJU POMOĆ
05. September 2017 16:57
» BASNA U NOVOJ ŠKOLSKOJ GODINI
02. September 2017 16:46
» ZAR I TI SINE BRUTE?
29. August 2017 21:37