Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

BPS POKRENUO INICIJATIVU ZA KUPOVINU STANOVA SVIM ŠEHIDSKIM PORODICAMA U KS
Autor: B.net
Objavljeno: 10. April 2017. 15:04:26


Na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, zastupnik BPS-a u SKS, Semir Halilović, pokrenuo je ka Vladi Kantona Sarajevo, premijeru Vlade, ministarstvima prostornog uređenja, finansija i boračkih pitanja inicijativu o rješavanju stambenih pitanja za preostalih 286 porodica koje čekaju što trajno što privremeno zbrinjavanje koje im je država ostala dužna.

Zastupnik Halilović je ispred BPS-a istakao socijalnu kartu ljudi kojima je Kanton Sarajevo dužan stambeno rješavanje: “Radi se o 54 RVI lica, 6 djece bez oba roditelja, 43 – roditelja poginulih boraca i 183 nezaposlenih supruga poginulih boraca. Ovo je izuzetno važno socijalno, patriotsko ali i životno pitanje za ove ljude. Mnogi od njih, ako se ovo pitanje nastavi odugovlačiti, neće dočekati stambeno rješenje od države, kao dug države prema njihovoj žrtvi, i zato ovo pitanje smatram prioritetnim. Radi se o 20 milona KM sredstava koje možete plasirati gdje god hoćete, samo da se ljudima daju ključevi u ruke i da se ovaj veliki posao okonča” – istakao je Halilović.

BPS će insistirati na rješavanju ovog izuzetno važnog pitanja za navedene kategorije našeg stanovništva smatrajući to dugom države koji se što prije treba realizovati posebno jer se novac troši na druge projekte koji ni blizu ni humani, ni svrsishodni kao što je ova inicijativa BPS-a.Ostali prilozi:
» BRČKO: PODJELA RAMAZANSKIH HEDIJA
Rasema Karić | 22. May 2018 15:39
Ostali prilozi istog autora: