Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Svi smo mi General Mahmuljin
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Kanton Sarajevo: Održan jedan od najvećih Sajmova za predstavljanje turističkih potencijala
RIJAD: VELIKI INTERES TURISTA ZA POSJETU BOSNI I HERCEGOVINI
Autor: B.net
Objavljeno: 14. April 2017. 13:04:56
Podršku bh. delegaciji pružio i gradonačelnik Sarajeva, Abdulah SkakaSarajevo, 14. april – Turistička zajednica Kantona Sarajevo u suradnji s grupacijom Al Shiddi učestvovala je na jednom od najvećih sajmova za predstavljanje turističkih potencijala u Rijadu. Na čelu bh. delegacije bio je gradonačelnik Sarajeva, Abdulah Skaka.

Sajmu su pored predstavnika Turističke zajednice KS, prisustvovali i predstavnici Hotela „Bristol“, Hotela „Hills“, i „Hollywood“, Hotela „Ilidža“ te hotela „Malak Regency“ iz Sarajeva kao i „Tarčin Forest Resort and SPA“.

Drugog dana ''Sajma putovanja'', za bh. predstavnike upriličena je svečanost u Privrednoj komori Saudijske Arabije gdje se razgovaralo o zajedničkim turističkim projektima između dvije zemlje, koji bi doprinijeli još većem dolasku turista iz KSA u Bosnu i Hercegovinu.

''Bosna i Hercegovina na Sajmu je promovirana kao jedna od najpoželjnijih destinacija, a štand bh. predstavnika bio je jedan od najposjećenijih. Pored mnogobrojnih posjetilaca, štand su obišli i Ambasador Bosne i Hercegovine u Saudijskoj Arabiji, Senahid Bristrić te gradonačelnik Sarajeva, Abdulah Skaka. Zasigurno će ove turističke sezone priliv turista iz KSA u BiH biti mnogo veći nego proteklih godina'', istakli su iz grupacije Al Shiddi.

Turističe potencijale na jednom od najvećih turističkih sajmova na svijetu, pored Bosne i Hercegovine i zemalja Zaljeva, predstavile su i Indonezija, Turska, Egipat, Tunis, Šri Lanka, Maldivi, Austrija, Češka, Slovačka, Madjarska, Etiopija, Holandija, Poljska, Njemačka te Filipini.
Ostali prilozi:
» U BRČKOM SVIJETAO PRIMJER JEDNOG PRIVATNIKA
B.net | 16. December 2017 13:43
» "ČOVJEK ŽIVI, DOK GA PO DOBRU POMINJEMO"
B.net | 15. December 2017 14:38
» JERUSALEM - OKOSNICA PALESTINSKOG PITANJA
AA | 14. December 2017 15:48
Ostali prilozi istog autora: