Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

STRANKA ZA BIH ČLANOVIMA I SIMPATIZERIMA ČESTITA DAN ARMIJE RBIH
Autor: B.net
Objavljeno: 14. April 2017. 14:04:34


Danas se navšava 21 godina od osnivanja Stranke za Bosnu i Hercegovinu. To je dovoljno velika vremenska distanca da vidimo šta smo uradili i jesmo li zadovoljni našim rezultatima.

U svom radu smo se prvenstveno zalagali za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Bosne i Hercegovine i za jačanje države, za punu ravnopravnost i konstitutivnost svih, na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine, za jednaka prava i mogućnosti svih njenih građana. Bosna i Hercegovina je multietnička zemlja sa teškom prošlošću. Pretvaranje razlika u prednost je težak zadatak, ali vrijedan napora, ako je njegov cilj bolji život za sve građane. Mi smo politička stranka koja čak i u svom nazivu ima zadatak očuvanja svih vrijednosti države. Proteklih godina smo insistirali na opredijeljenju da se pravična privatizacija mora voditi na državnom, a ne na entitetskom nivou.
Vrijeme je pokazalo da je nerazumijevanje i neusvajanje našeg pristupa imalo katastrofalne posljedice. Borba Stranke za Bosnu i Hercegovinu na očuvanju i zaštiti državne imovine,- naš je stalan i trajan zadatak. Strateški projekti razvoja Bosne i Hercegovine, koji mogu doprinijeti većoj zaposlenosti i boljem socio-ekonomskom položaju svakog građanina, nisu doživjeli implementaciju, jer su građani svoje povjerenje dali onima koji su više obećavali, a manje radili. Mi, naravno, od tih projekata nismo odustali i oni čekaju svoju šansu, kao što šansu čekaju i naši projekti zaštite bosanskohercegovačke kulture i njen zamašniji razvoj. Sigurni da naše principe podržava ogroman broj građana i da je tom ogromnom broju javni interes vrlo važan, pozivamo građene sa prostora BiH da zajedno sa našim građanima u dijaspori pokrenemo projekte značajne za život svakog građanina Bosne i Hercegovine i budemo partneri u izgradnji moderne države, naše domovine Bosne i Hercegovine!

Na putu Bosne i Hercegovine u NATO i EU ne smiju stajati prepreke, niti smije biti zastoja. Građani BiH su opredjeljeni za priključivanje naše zemlje euroatlanskim integracijama i podržavaju taj put, te na ispunjenju tog zadatka, koji nema alternativu, treba uložiti maksimum napora.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu je svjedok povremenog miješanja u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine i čvrsto insistira na principu nemiješanja u unutrašnje stvari susjeda i stalnom jačanju dobrosusjedskih odnosa.

Sa željom da državu Bosnu i Hercegovinu svi prepoznaju kao razvijenu modernu državu koja je dobar susjed i konstruktivan član Evropske i Svjetske zajednice, čestitamo vam 21.-godišnjicu SBiH.

Vaša Stranka za Bosnu i Hercegovinu!Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: