Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

U Vogošći Svečanom akademijom
OBLJEŽEN DAN ARMIJE REPUBLIKE BIH
Autor: Eset Muračević
Objavljeno: 17. April 2017. 14:04:27

Polaganje cvijeća na Centralno spomen obilježje šehidim i poginulim borcima VogošćeSabit Kobiljak, predsjednik Patriotske lige

-Teško onom narodu koji nema svoje istorije, a mi je imamo i bila j časna, rekao je Sabit Kobiljak, predsjednik Patriotske lige koji se danas (15.04.2017.) u Vogošći, u im koordinacije boračkih udruženja ove općine, obratio prisutnima na Svečanoj akademiji uprličenoj u povodu obiljžavanja 25. godišnjice formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine. Neka je proklet svaki pojedinac koji poistovjećuje žrtvu sa agresorom i neka se zabavi o sebi svako onaj koji naše zajedničke žrtve poistovjećuje sa zlotvorima i neprijateljima. Neka su prokleti svi ratni i poratni profitri i svi drugi koji su na krvlju natpljenoj zemlji naših saboraca izgradili vile i palače.

Osim njega o značaju formiranja Armije Republke BiH i njenom časnom putu govrio je i Edin Smajć, Načelnik općine Vogošća.Načelnik Smajić

-Naša se Armija časno izborila za sve ono što mi danas uživamo, rekao je Edin Smajić. I bez obzira što brane da naša djeca u školskim klupama uče o našoj bliskoj prošlosti, oni koji to brane, moraju znat da nema časnog bosanca i hercegvca koji u svojoj kući nije naučio djecu o tome ko su zločinci i šta je ovdje tokom obrambeno-oslobodilačkog rata u BiH 1992.-1995.godine bilo. On koji to nisu naučili teško njima ali i nama sa njima. Hoću da vjerujem da je takvih malo. Znaju naša djeca ko smo i gdje smo tada bili. Istina, danas nema pravde ni blizu koliko bi je trebalo biti. Međutim, mije tačno da Bosna i Hercegvina nema budućnosti i nije tačno da ona nije imala svoj heroje koji su imali hrabrosti i odlučnosti da se bore za njenu slobodu i prosperitet.

KUD VogošćaArmin Muzaferija

Prisutni na Akademiji su dali podršku Draganu Vikiću i njegovm saborcma kojim se sudi, da istraju u odbrni istine i onemoguće pokušaje kaljanja njihovg časnog puta i borbe za BiH.

Nakon kraćeg dokumentarnog flma o Armiji Republike BIH autora Avde Huseinovća i Samira Kučanina, prigodan zabavni program priredli su Armin Muzaferija iz Udruženja „Sevdah za mlade“, Zelene beretke, KUD „Vogošća“ i Gimnastički klua „Olimp“.

Prije Svečane akademije, delegcije koordinacije boračkih udruženja, općine Vogošća i stranka koje particpiraju u radu Oćinskog vijeća Vogošća položile su cvjeće na Cntralnom spomen obilježju šehiima i poginulim borcima Vogošće, Centranom spomen oblježju civilnim žrtvama rata i Spomen obilježju ubijenim logorašima.


GK OlimpOstali prilozi:
» BRČKO: PODJELA RAMAZANSKIH HEDIJA
Rasema Karić | 22. May 2018 15:39
Ostali prilozi istog autora:
» RAMAZANSKI KANDILJI
16. May 2018 00:03
» MI SE PRIJETNJI NE BOJIMO
23. April 2018 14:48
» KO JE KO U BOSNI I HERCEGOVINI
21. March 2018 17:18
» DUNJALUK JE ISKUŠENJA RUŽA
23. February 2018 14:09
» NASMIJ SE I ZA POJAS ZADJENI
23. January 2018 15:50